Dagen aftensmåltid bestod af den japanske klassiker – Ramen! Det er en ret jeg længe godt har kunne tænke mig, at prøve at kaste mig ud i, men det blev først i dag, jeg rent faktisk tog mig sammen til at gøre det. Jeg kan sige med det samme – det skulle jeg have gjort lang tid før! Det smagte helt fantastisk!

Der findes mange, meget, forskellige opskrifter på Ramen på nettet, så jeg valgte at “lave min egen opskrift”, inspireret ud fra de forskellige kombinationer jeg fandt på nettet. Men grund elementerne i selve retten, er de samme som, der går igen i dem alle.

Ramen (med svinemørbrad)

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Hovedret, asiatisk


Ramen baseret på oksekødssuppe for kraftig smag, og med friske grøntsager, og saftigt svinemørbrad.

Antal personer

2 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

30 minutter 30 minutter 1 time

Ingredienser

  • 2.5L øksekødssuppe
  • 1 bouillonterning (oksekød)
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 rød chili
  • Revet frisk ingefær (efter smag)
  • 1 fed hvidløg
  • 150-200 g ægnudler
  • En håndfuld champinogner
  • 5 forårsløg
  • 1 rød snack peber
  • Bambusskud på dåse
  • 1 svinemørbrad
  • 2 håndfulde babyspinat (jeg ville dog putte 4 håndfulde i næste gang)
  • 2 spsk Japansk soyasovs

Fremgangsmåde

  1. Bring suppen i let kog. Tilføj bouillonterning, finskåret chili, groftrevet ingefær, finskåret hvidløg, og 2 spsk soyasovs. Lad simre i mens du forbereder de øvrige ingredienser.
  2. Puds mørbraden, og gnid den i en smule salt og pebber. Kom rapsolie på panden, og lad varme op. Svits mørbraden ved høj varme på alle sider. Skru herefter ned, og lad mørbraden gennemstege ved middelvarme. Lad hvile i et par minutter på spækbræt. Vask ikke panden af!
  3. Skær forårsløgene ud, og kom halvdelen af dem i suppen. Skær champignoner ud, og kom ligeledes halvdelen i suppen. Lad suppen simre videre, mens du forbereder de øvrige ingredienser.
  4. Put babyspinaten på panden, som du har stegt kødet på. Svits dem bare lige nok til at de krymper sig sammen.
  5. Skær kødet i skiver, og put det i suppen sammen med nudlerne. Lad småkoge i 2 minutter til nudlerne er færdige. Anret nudler, suppe, og kød i én (STOR! Mine var for små) skål pr. person.
  6. Skær den røde peber ud, og anret med rå rød peber, spinat, rå forårsløg, rå champignoner, og rå bambusskud ovenpå suppen.
Del:
Skrevet af Admin
Ejer af microcut.dk.