I aften har maden været fra den Italienske cuisine. Pizza for at være mere præcis. Jeg lavede en meget simpel pizza, med let og lækkert fyld ovenpå. Det tog ikke særlig lang tid at lave, og det var fyldt med masser af smag! Der er desuden nok dej og fyld i nedenstående opskrift til en helt bradepande med pizza.

Pizza med serrano og glaserede løg

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Medium

Kategori

Hovedret, italiensk, pizza


Lækker velsmagende pizza til 2 personer.

Antal personer

2 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

40 minutter 1 time 1 time 40 minutter

Ingredienser

Bunden

  • 200 g fuldkorns durummel
  • 50 g durummel
  • 50 g hvedemel
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk groft salt
  • 12.5 g gær
  • 2 dl lunkent vand

Pizzasovsen

  • ca. 150 g pureret tomat
  • 1 spsk timian
  • 1 spsk oregano
  • 1.5 tsk knust hvidløg
  • 1 tsk knust ingefær
  • 0.5 tsk sukker
  • salt
  • peber

Glaserede løg

  • 30 g sukker
  • 1 tsk honning
  • 10 g magerine
  • 3 mellem løg

Øvrig fyld

  • 150 g bacon
  • 80 g serrano (mere ved behov)
  • 2 store håndfulde frisk basilikum
  • 250 g frisk mozzarella

Fremgangsmåde

Dejen

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Bland alle meltyperne, salt, og olie i en anden skål. Tilsæt vandet, og bland sammen. Dejen vil være meget klistret.
  3. Drys en smule mel ud på et rent bord. Skrab dejblandingen ud af skålen, og ælt i 5 minutter. Stil til hævning, tildækket, i min. 30 minutter.

Pizzasovsen

  1. Bland alle ingredienserne, og smag til med salt og peber. Er sovsen for besk, tilføj da en smule mere sukker.

Glaserede løg

  1. Hæld sukkeret på en pande, og tænd komfuret på moderat varme. Rør ikke i sukkeret.
  2. Når sukkeret begynder at smelte, og bliver en svag brun farve, tilføjes honningen.
  3. Lad sukker og honning få en gyldenbrun farve, inden margarinen tilføjes. Lad fedtstoffet skumme af.
  4. Tilføj udskårne løg, under omrøring. Steg i ca. 8-10 minutter under omrøring.

Sammel komponenterne

  1. Rul pizzadejen ud på et stykke bagepapir. Dejen skal være tynd, da den hæver yderligere i ovnen. Smør pizzasovs på dejen.
  2. Stil pizzaen ind i ovnen i ca. 5 minutter ved 200 grader, eller til den er begyndt at rejse sig en smule.
  3. Tag pizzaen ud af ovnen, og læg bacon på pizzaen.
  4. Stil pizzaen ind i ovnen igen, og lad den blive det til skorpen er gylden brun og sprød.
  5. Tag endnu engang pizzaen ud og læg udskåren mozzarella på pizzaen (ikke for tæt på kanten da det flyder en smule ud). Stil pizzaen ind i ovnen, og bag den til osten er smeltet ud, til din smag.
  6. Tag pizzaen ud af ovnen. Ryk serrano skinken i tynde rustikke skiver, og læg det på pizzaen.
  7. Put de glaserede løg på, efter smag.
  8. Pynt til sidst pizzaen med frisk basilikum.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.