Opskrift: Grovboller

Her hjemme bliver der bagt boller til den store guldmedajle! Jeg er ikke den store fan af madpakker, og det kan derfor være svært at finde en sund løsning, til hvad man lige skal have at spise ved frokosttid. Jeg har altid lidt frugt og lidt grøntsager med, men man har jo også brug for noget der mætter lidt mere. Jeg har heldigvis fundet en fin løsning på dette efterhånden; grovboller med magert pålæg.

Det kan være der er andre end mig, som kunne trænge til noget lidt andet, end bare en alm. rugbrød, og derfor vil jeg da lige dele min opskrift på grovboller.

Grovboller

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Brød, boller, frokost, morgenmad


Der er til omkring 40-50 boller i opskriften, hvis man ikke laver dem alt for store.

Antal personer

20-30 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

1 time 45 minutter 20 minutter 2 timer 5 minutter

Ingredienser

  • 15 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 3 spsk solsikke olie
  • 6 tsk salt
  • 5-7 gulerødder (revet)
  • 300 g græskarkerner
  • 300-450 g solsikkekerner
  • 150-200 g havregryn
  • 600 g grahamsmel
  • 800 g rugmel
  • Mælk/æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Hæld det lunkne vand op i en stor skål. Tilsæt gæren, og rør til gæren en fuldkommen opløst i vandet.
  2. Tilsæt salt, solsikkeolie, og de revne gulerødder, og rør grundigt.
  3. Tilsæt græskarkerner, solsikkekerner (og andre kerner hvis ønsket), og havregryn og rør omhyggeligt.
  4. Tilsæt til sidst rugmel og grahamsmel, og bland alle ingredienserne grundigt. Dejen er en smule fugtig, og kan formentlig ikke æltes i hænderne.
  5. Lad dejen hvile under et viskestykke, i lune omgivelser, i 1 time.
  6. Form bollerne med en ske, og placer dem på bagepladen.
  7. Lad bollerne stå overdækket og hæve i 30 minutter (dette trin kan springes over, hvis tiden ikke er til det, men de bliver en smule mere luftige ved at lade dem efterhæve på bagepladen).
  8. Pensel bollerne med æg eller mælk, alt efter hvad man fortrækker, og bag dem midt for i en forvarmet ovn, på 200 grader varmluft.

Tips

  1. Bollerne kan sagtens fryses uden at blive tørre!

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

3 thoughts on “Opskrift: Grovboller

  1. Hey det er meget skiftende hvem der kommer i hverdagene. I weekenden er det den samme om morgen og om aften er det en anden der kommer hele weekenden. I morgen er det sidste dag med 2 omgange om dagen. Så er det 10 dage med 1 gang.

    Nu er håret også røget af så det bliver nemmere for dem at smøre det. :-)

    1. Ja gør endelig det! Og hvis du engang smider din knækbrød opskrift på bloggen, vil jeg gerne have linket ;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.