Hvad er sommeren uden koldskål? Det er i hvert fald ikke rigtig sommer, i min bog. Både Rene og jeg elsker koldskål, men er som mange nok efterhånden ved, er vi i gang med en større livsstilsændring. Vi begge skal spise mere proteinrig kost, og mindre raffineret sukker. Jeg satte mig for at få lavet en lækker koldskål som opfylder netop disse kostprincipper.

Efter at have kigget på en masse opskrifter på nettet på ekstra proteinrig koldskål, endte jeg med at lave min egen version, inspireret af lidt forskellige andre opskrifter. Resultatet endte ud med at blive super lækkert! Jeg var simpelthen nødt til at dele opskriften på denne lækre, sommerlige, og meget fluffy opskrift på koldskål! Både Rene og jeg kan faktisk bedre lide denne opskrift end klassisk koldskål (lyder virkelig selvfed – men damn den er altså god!).

Jeg lavede også et par proteinkammerjunker. De smagte dejligt men havde ikke helt den ønskede konsistens, så opskriften herpå deler jeg først når jeg har fået fuldkommen styr på smag og konsistens. Selv er jeg egentlig mest til jordbær i koldskål fremfor kammerjunker.

Protein koldskål

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

let

Kategori

Dessert


Lækker fluffy koldskål, baseret på kostprincippet om højt proteinindhold, og en relativ lav mængde kulhydrater. En fuld portion indeholder, 472 kcal, fordelt på 67g protein, 35,5g kulhydrater, 5g fedt. Jeg serverede koldskålen med friske søde jordbær – og det matchede virkelig godt med den let syrlige koldskål.

Antal personer

4 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

5 Minutter 5 Minutter 10 Minutter

Ingredienser

  • 90-100g æggehvide (svare til ca. 3-4 æggehvider)
  • 30g Hermesetas sukkererstatning (crunchy like sugar)
  • 30g Whey100 proteinpulver med vaniljesmag
  • 280g vaniljeskyr
  • 280g kærnemælk
  • 50g citronsaft
  • En lille smule citronskal
  • 1/2 vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehviderne helt stive. Tilsæt Hermesetas lidt efter lidt, og pisk grundigt ud i æggehviderne.
  2. Tilføj proteinpulver, vaniljeskyr, kærnemælk, citronsaft, citronskal, og vaniljestang, og pisk det hele sammen.
  3. Det var det! Lettere bliver det vidst ikke? Tilføj evt. en håndfuld friske danske jordbær, skåret i kvarte.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(1) Comment

  1. […] jeg delte min opskrift på den lækreste protein koldskål, skrev jeg, at når jeg havde knækket koden til at lave nogle lækre protein kammerjunker, ja så […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.