Vi har besluttet os for at flytte

I dag er vores sidste dag i Japan. Det er jo ikke til at fatte. Tidligt i morgen tidlig tager vi flyet til Osaka, hvorfra vi flyver videre til Amsterdam, for til sidst at lande hjemme i Aalborg. Tiden er fløjet afsted og vores ferie er allerede snart slut. 3 uger i Japan er snart bag os – og hvor har det været helt fantastisk! Vi har været noget begrænset af mit ben, men jeg syntes vi er kommet rigtig godt omkring det, og jeg har ikke følt at ferien har manglet det mindste! JO, måske længere tid?

I dag startede vi dagen med en let morgenmad på hotellet, inden vi smuttede ned til Ueno station. Vi havde besluttet os for at besøge et par 100-yen butikker i Ueno området, fordi de er sjove, og fordi man kan få en masse sjove ting derinde i relativ god kvalitet til en lav pris. Vi gik lidt rundt, og fik da også købt lidt småting. Efterfølgende gik vi tilbage til stationen og tog toget til Harajuku.

Det var anden gang at vi besøgte Harajuku på vores rejse. Sidst vi besøgte Harajuku var vi forbi den berømte Takeshita Dori, som er en gade fyldt med butikker (primært ungdomsmode, men også kosmetik, en 3etagers 100-yen store, og meget, meget, meget… meget, mere). Gaden var ret tæt pakket sidst vi var forbi (hvilket den altid er – men den var særligt ufremkommelig sidst vi var der), fordi vi var der midt på dagen. Denne gang så vi vores snit til at kigge forbi gaden igen, da vi var der lige omkring det tidspunkt butikkerne åbnede. Det var hyggeligt at få set lidt nærmere på butikkerne, trods det egentlig ikke var Takeshita Dori der var vores egentlige mål med turen til Harajuku.

Egentlig tog vi til området for at se Yoyogi park, og Meiji shrine som befinder sig i denne park. Sidst jeg var i Japan besøgte jeg også denne storslåede park, og det meget populære tempel. Dengang var vi heldige at være vidner til en bryllupsceremoni, hvilket jeg har læst mig frem til efterhånden er mere og mere en sjældenhed, da flere og flere japanere vælger moderne bryllupper med hvide brudekjoler i kirker, fremfor de traditionelle. Denne gang var vi ikke vidne til noget bryllup, men der foregik en eller anden ceremoni mens vi var der. Der var en præst til stede, som sagde nogle ord, og slog på en tromme, og så en masse mennesker i dragter der ligner kendo uniformer. Jeg ved ikke noget som helst om hvad det handlede om, men flot var det.

Vi spiste en let frokost i Yoyogi park (og fik shaved ice med mango til dessert! Mmmm! Det kan dog ikke måle sig med den shaved ice med brunsukker og ingefær som vi fik på Okinawa! Den slags må gerne indføres i Danmark, tak!), og fortsatte så til Shibuya. Rene havde fundet et sted på nettet der havde en VR arkade. Desværre passede tidspunktet vi ankom på, ikke med hvornår man kunne komme ind og spille VR, men Rene fik lidt tid til at gå derinde alligevel med at spille arkade spil. Så kan han vidst tjekke boksen af, som ægte otaku (nørd), på kvalifikations papiret.

Nu da vi var i Shibuya shoppede vi lidt, for det kan man næsten ikke lade være med nær nu man er i et af japans mode-mekkaer. Jeg fik købt et par bukser, og en trøje. Jeg kunne have købt meget mere, men vi skal jo også kunne slæbe det hjem igen! Næste gang (for ja, der bliver en næste gang!) pakker jeg bare en tom takse, og køber alt hvad jeg skal bruge når jeg kommer frem til Japan!

Vi tog tilbage til Ueno, så vi kunne spise en hurtig aftensmad kl. 17:30. Vi spiste det samme sted som vi havde spist i går, fordi det skulle være nemt, hurtigt, og noget vi vidste smagte godt. Det var heldigvis lige så lækkert som i går, og vi blev virkelig mætte. De kunne huske os, og vi alle grinede lidt da vi kom til at sidde ved præcis det samme bord, som vi sad ved i går.

Da vi kom hjem til vores hotel, pakkede vi vores tasker. Det var egentlig mening at vi skulle have sovet endnu en nat i Ueno, men da vi havde fundet ud af at transporten til lufthavnen så tidligt om morgenen som vi skal afsted i morgen, er fuldstændig håbløs, besluttede vi os for at finde et hotel tæt på lufthavnen, således at vi bare kunne tage en taxi hvis det blev nødvendigt (fra Ueno stod der på nettet at det ville koste 900-1.200 kr med taxi!!!).

Turen til det nye hotel tog 40 minutter med tog (1 skift), men til gengæld er vi nu kun ca. 10-15 minutters kørsel fra lufthavnen. Hotelværelset er lækkert (hele 24 kvm!), det er helt sørgeligt at vi vitterlig bare lige skal sove her et par timer inden vi skal videre i morgen tidlig. På den anden side… Vi er i Tokyo, hvem gider sidde på et hotelværelse?!

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.