Browsed by
Billeder

Opskrift: Jordbær/citron cheesecake

Opskrift: Jordbær/citron cheesecake

Her er opskriften på min ret så vellykkede cheesecake. Det er lidt en kombination af flere opskrifter da jeg ikke kunne finde en opskrift, som levede op til mine ønsker. Dette er en lidt lettere cheesecake, end så mange andre, da den desuden har skyr i sig.

Min egen kage endte ikke ud med at være så skarp og flot i udseendet, men hvis man giver sig god tid, kan man sagtens lave en rigtig flot kage. Vigtigst af alt; så er kagen virkelig velsmagende, og har en rigtig god balance mellem syre og sødme.

Jordbær/citron cheesecake

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Svær

Kategori

Dessert, kage, cheesecake


Lækker frisk jordbær cheesecake til 6-8 personer.

Antal personer

6-8 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

7 timer 30 minutter 7 timer 30 minutter

Ingredienser

Bund

  • 200g Digestive kiks
  • 100g flydende becel

Fromage

  • 300g neutral flødeost
  • 300g skyr m. vanilje
  • 50g flormelis
  • 1,5-2 citron (skal og citronsaft – gem evt. en smule af skallen til pynt)
  • 2,5 dl piskefløde
  • 6 blade husblads (kan varierer efter mærke)

Gele

  • 2 dl jordbærsaft (hjemmelavet eller købt)
  • 1 dl vand
  • 5 blade husblads (kan varierer efter mærke)

Pynt

  • Friske jordbær

Fremgangsmåde

Bunden

  1. Smuldre/knus kiksene, til en fin masse. Tilsæt flydende becel, og rør rundt massen er ensartet. Hæld kiksemassen i en springform (28 cm), og tryk den så jævn og flad imod bunden som muligt.
  2. Bag bunden i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter (til den er blevet let gylden). Køl bunden af.

Fromage

  1. Riv citronskallen af citron(erne), og pres saften ud af dem. Bland citronskal (Ikke saften!), skyr, flormelis og flødeost.
  2. Opblød husblads i koldt vand i 10 minutter. Sæt husbladsen over et vandbad (kun med den væde, som følger, når du tager det op af det kolde vand), og udsmelt det.
  3. Når husbladsen har fået væske konsistens, tilføjes citronsaften. Tilføj blandingen af citronsaft, og husblads, til skyr/flødeost blandingen. Rør grundigt.
  4. Pisk fløden til en tæt flødeskum, og vend den forsigtigt i skyr/flødeost blandingen.
  5. Skær jordbær i skiver. Stil dem tæt op af hinanden, langs indersiden af springformen.
  6. Hæld fromagen (skyr/flødeost massen) ud på bunden, i midten af springformen, og lad massen, selv flyde ud til siderne.
  7. Sæt på køl (i min. 6 timer i køleskabet – skal det gå hurtigere kan man med fordel sætte den i fryseren i 30-60 minutter).

Geléen

  1. Udblød husblads i kold vand i 10 minutter.
  2. Ophæld 1 dl jordbærsaft i en gryde/skål, og sæt over et vandbad.
  3. Tilføj husblads, til saften, og opvarm til husbladsen er opløst til væskekonsistens.
  4. Tag saften af varmen, og tilføj yderligere 1 dl jordbærsaft og 1 dl vand. Omrør, og stil på køl. Vær opmærksom på gelens konsistens, da den skal hældes på kagen når den begynder at stivne let.
  5. Pynt evt. fromagen med jordbær inden du hælder gelen på. Jeg lavede en jordbærblomst i midten af min kage, og lagde et par friske skriver jordbær langs siden.
  6. Efter geleen er begyndt, at få en fast konsistens, hældes den ovenpå fromagen (og evt. pynt).
  7. Sæt kagen på køl til geleen er blevet fast. Pynt evt. med en smule revet citronskal.
Kage skal der til!

Kage skal der til!

Jeg har faktisk ikke lavet andet end at stå i køkkenet siden jeg kom hjem omkring kl. 16:30 i dag. Først skulle der laves aftensmad, og derefter skulle der lavet to kager. I morgen er min sidste dag i praktikken, og traditionen tro, skal den afdeling jeg har været på, selvfølgelig have en kage. Jeg havde bestemt mig for at jeg ville forsøge at gøre lidt ud af det, nu hvor jeg har været så glad for at være der, så jeg lavede en strawberry/lemon cheesecake (risky buisness da jeg kun én gang før har lavet en cheesecake, og det var efter en anden opskrift!)
cake1Jeg har ingen anelse om den smager godt. Jeg har ikke lavet den før. Og det kan også være den siger splat når den kommer ud af formen i morgen, men jeg håber og tror på, at den kommer til at se fin ud. Den er jo aldrig rigtig køn, når den står dér i springformen – men sommetider kan man jo være heldig, og den så ser lidt mere charmerende ud, når man kan se hele kagen. Billede følger formentlig i morgen, når den bliver sluppet fri, og hvis den smager godt, følger der også en opskrift.

Jeg har sådan set også bagt en chokolade kage. Den er til KBUlægerne på afdelingen, da jeg i dag, og i morgen, har fået lov til at deltage i deres simulationstræning. Det var rigtig lærerigt i dag, og virkelig et godt miljø at udvikle sine færdigheder, i (simulerede) akutte situationer.

Man må aldrig gå ned på kage, vel?

Når nu man ikke kan sove

Når nu man ikke kan sove

IMG_5309_Fotor
Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg ofte har store søvnproblemer. Nogle nætter er værre end andre. Sommetider er nætterne så slemme, at jeg bliver ramt af en rastløshed, som bare ikke vil forlade min krop, medmindre, jeg udtrætter den til det ekstreme. Det betyder typisk at jeg er nødt til at løbe/gå en tur, ud i mørket. Heldigvis er Aalborg ret smuk om natten, nu hvor det nu skal være.

Det er heldigvis heller ikke så skummelt at gå alene om sommeren. Det bliver aldrig helt mørkt. Det ændre dog ikke på, at jeg altså går med nøglen i mellem knoerne (… for det virker åbenbart: x)