Browsed by
Billeder

Dejlig kærestedag på stranden

Dejlig kærestedag på stranden

I dag har bare været den bedste dag! Jeg havde for det første en fridag (som var tiltrængt efter en relativ hård arbejdsweekend), og for det andet tilbragte jeg den i det bedste selskab; sammen med Rene. Vi tog et smut på stranden. Solen skinnede, og selvom der ikke var helt vindstille (hvornår er det nogensinde dét på de danske strande?), så var det herligt at være på stranden, og med en ok temperatur.

Vi var på Tversted strand. Det er ikke den strand som ligger nærmest Aalborg, men vi havde også lidt en skjult agenda med at tage på netop denne strand. Trods vi lever sundt til hverdag, og vi begge af den ene eller anden grund, forsøger at smide lidt (Læs; meget når det kommer til mig) af fedtet, så skal der også være plads til lidt usundt i ny og næ… Og det var netop det vi havde planer om at være i dag.

I Tversted ligger der et ishus, der hedder ‘Det blå ishus’, og det første år Rene og jeg var kærester inviterede han mig til netop dette ishus, og gav mig en kæmpe is (som jeg slet ikke kunne spise), og vi havde en fantastisk dag på stranden den dag. Lige siden har det været tradition at vi skal op og have en is i Tversted. Jeg valgte dog en is med “kun” 3 kugler i år – men Rene spiste som sædvanligt sin ‘Tversted Super’, med 5 kugler is, guf, og flødebolle.

 

Opskrift: Morgenmads milkshake

Opskrift: Morgenmads milkshake

Jeg er ikke den store morgenmadsspiser. Jeg har ingen appetit når jeg vågner om morgenen, og derfor hopper jeg gerne morgenmåltidet over. Det er dog ikke holdbart da jeg hurtigt bliver sulten op af dagen, og mit blodsukker for alt for store udsving i stedet for at ligge stabilt. Jeg vil ikke kede jeg med for mange af detaljerne – i stedet vil jeg dele opskriften på den morgenmads milkshake der altid kan få mig til at ‘spise’ morgenmad, og som, trods den drikkes, mætter i lang tid. Man kan altid tilføje mere havregryn og skyr, for endnu større mæthedsfornemmelse, men nedenstående opskrift holder mig kørende om morgenen.

Morgenmads milkshake

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

let

Kategori

Drikkevare


Lækker milkshake, som er let at lave, mætter i lang tid, og smager himmelsk. Man kan med fordel skære frisk frugt ud, og putte det i fryseren i portionsanrettede mængder – så bliver det nemlig endnu nemmere at lave milkshaken når man skal bruge den om morgenen. Milkshaken kan dog også laves med frisk frugt, som ikke er frossen – det er udelukkende en af frugterne der skal være frossen – ellers skal der tilføjes isterninger.

Til dem der interesserer sig for den slags, så indeholder 1 morgenmads milkshake 326 kcal, og består af 16,7g protein (21%), 54,8g kulhydrater (69%), og 3,8g fedt (11%).

Antal personer

1 person

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

5 minutter 5 minutter 10 minutter

Ingredienser

  • 75g Lime skyr
  • 75g Minimælk
  • 35g Havregryn
  • 135g Frosne jordbær
  • 50g Banan
  • 125g Galiamelon

Fremgangsmåde

  1. Hæld alle ingredienserne i en solid blender, og blend til der ikke længere er nogen klumper.
  2. Server milkshaken i en højt glas, og nyd den mens den stadig er iskold!
Noget fra mit hjem som jeg elsker #3

Noget fra mit hjem som jeg elsker #3

Det er blevet tid til at dele noget fra mit hjem igen, som jeg elsker. Igen er det noget jeg samler på (…Jeg har ikke samlermani, selvom man efterhånden skulle tro det. Alt mit samleri er med måde). Denne gang er det mine spisepinde.

Alle der har fulgt min blog i noget tid, ved at jeg er fuldkommen pjattet med Japan – og det har jeg faktisk været så langt tilbage jeg husker. Det er nok på baggrund af denne fascination at jeg begyndte at samle på spisepinde. Mange er blevet smidt ud igen igennem tidernes løb når de er blevet for slidte, men jeg har stadig nogle fine nogle i gemmerne – og endda nogen jeg nærmest ikke nænner at bruge. Her tænker jeg selvfølge på mine helt fantastiske smukke spisepinde som jeg købte på Miyajima, med smukke geishaer på.

Pindene er stadig i æsken. De er meget turistet, og ikke særlig autentiske, men jeg er glad for dem alligevel. De bringer et dejligt minde med sig, og så syntes jeg simpelthen de er så flotte. På et tidspunkt bliver de jo nok taget i brug ligesom alle de andre, men for nu, får de lov til at forblive lidt i æsken. Måske når jeg har været i Japan engang igen, og købt en ny pakke spisepinde, bliver det geisha pindene som bliver taget i brug?

Men det hele startede jo ikke i Japan. Jeg har stadig mine første spisepinde. Et par rædselsfulde, nærmest firkantede spisepinde, i hård plastic, fra en kinesisk restaurant i Tyskland. Dengang syntes jeg, at de var fine, og sjove, at forsøge at spise med. Der er ikke noget at sige til, at det var svært at lære at spise med pinde, når det var den her type man lagde ud med.

Jeg har dog ikke kunne nænne at smide dem ud. Der er mange minder i dem, og de står da også i krukken med de andre spisepinde.

Der er en del andre pinde at vælge imellem når der bliver serveret sushi herhjemme – det kan være at nogen af dem bliver vist frem en anden god gang. Jeg har lidt flere pinde fra Japan (importeret af min søde venindes mor), og ellers en del af den billige slags fra Tiger, og hvor de ellers dukker op af og til.

Læs også; Noget fra mit hjem jeg elsker #2

  • Det har vret den fedeste tur  man har jo
  • Aldrig mere denne fantastiske udsigt Farvel sde letti dreng
  • Opskrift p verdens bedste hvis jeg selv skal sige det
  • Nr nu man ikke kan ride med to ben m
  • Hygger med ham her i solen Han var ikke helt
  • Nr vi synder gr vi det ordentligt strand beach krestedag