Browsed by
Billeder

Hvorfor har jeg tømmermænd?

Hvorfor har jeg tømmermænd?

Først og fremmest; i går var en helt fantastisk dag! Vi startede dagen med dejlig morgenmad, og gaveoppakning. Rene blev heldigvis rigtig glad for alle sine gaver. Jeg havde givet ham en masse TSM (TSM = Team Solo mid = Et Leauge of legend hold, i professionel esport = Noget nørdet, computerspil noget) merchandise. Nærmere bestemt en mussemåtte, en kasket, og en sweatshirt. Derudover havde jeg købt et par smarte Nike sko, som han længe har ønsket sig. Heldigvis kunne han bruge det hele. Faktisk blev TSM tingene allerede taget i brug om aftenen, mens vi så weekendens kamp, som heldigvis blev vundet af TSM.

Rene havde inviteret hans forældre og jeg ud og spise om aftenen. Jeg ville jo egentlig gerne have inviteret ham ud, da jeg syntes det er ham der skal forkæles på hans fødselsdag, men det blev vi enige om, at jeg kunne gøre en anden gang, nu da han meget gerne ville gøre det på denne måde i år. Vi endte med at spise på en restaurant med fransk cuisine, som Rene jeg også har spist på før. Som sidst var det bare super lækkert, og ikke mindst super hyggeligt! Alt i alt en rigtig dejlig aften.

I dag derimod ser lidt anderledes ud. Jeg har faktisk sovet hele dagen… Jeg har det som om jeg har tømmermænd, selvom jeg ikke har drukket en dråbe alkohol. Jeg er lidt forkølet, og bare udmattet i hele kroppen. Føler egentlig jeg er ved at blive syg, men tror nu nærmere bare at det er fordi jeg har presset min krop lige rigeligt i denne uge.

I den forrige uge, og en måned tilbage, lavede jeg ikke andet end at ligge helt stille på sofaen, grundet skaden i benet, og denne uge har jeg været i nattevagt i 4 dage, og været på benene/siddet meget af i går. Det er jo noget af et chok for kroppen, og jeg tror simpelthen bare det er dét den reagerer på.

Jeg har sovet til nu (klokken er snart 18:00), og føler egentlig jeg kan sove helt til i morgen. Jeg vil forsøge lige at være vågen i nogen timer, og så tror jeg egentlig bare jeg går i seng igen. Mon ikke jeg så lynhurtigt er på toppen igen?

Opskrift: Koldhævede boller

Opskrift: Koldhævede boller

Jeg er blevet utrolig stor fan af koldhævede boller, og tænkte derfor at jeg ville dele min opskrift her på bloggen. Det lækre ved opskriften er, at dejen laves dagen før bollerne skal bruges, at den ingen æltning kræver, ingen rullen af fine runde boller er nødvendigt, og så smager de knald godt.

Sprøde koldhævede boller

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

let

Kategori

Brød, boller, frokost, morgenmad


Lækre sprøde koldhævede boller, der ikke kræver nogen æltning. Skal stå i køleskabet natten over og hæve. Super måde, at få lækre, nylavede, lette, boller om morgenen. Opskriften giver 17-20 boller.

Antal personer

8-10 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

7 timer 12-15 minutter 7 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 10 dl koldt vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honning (kan undlades)
  • 4 gullerrødder
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl groft rugmel
  • 8 dl grahamsmel
  • 6 dl hvedemel

Fremgangsmåde

Dejen (blandes om aftenen)

  1. Rør gæren ud i det kolde vand.
  2. Tilsæt salt, og evt. honning. Honningen kan undlades, men jeg syntes at der gør noget godt for smagen selv om det kun er en smule, som jeg tilføjer i min opskrift.
  3. Skræl og riv gulerødderne. Jeg river gulerødderne ret groft, men man kan sagtens rive det langt finere, hvis man ikke bryder sig om for store stykker i bollen.
  4. Tilsæt havregryn. Havregryn kan også erstattes af andre kerner eller frø efter behov, men jeg foretrækker havregryn i denne type bolle.
  5. Tilsæt groft rugmel, og grahamsmel. Dejen vil fortsat være ret våd herefter. Tilsæt hvedemel til dejen stadig kan røres i med en ske, men hvor den fortsat er for klistret til at du ville ælte den med hænderne. Det plejer at være ca. 6 dl hvedemel af den type jeg bruger herhjemme.
  6. Dæk skålen med vitawrap, og sæt den i køleskabet natten over (kan også stå længere – jeg har haft min dej til at stå i ca. 30 timer, før jeg lavede boller af den, og den var stadig lækker).

Bagning (næste morgen)

  1. Om morgenen skal ovnen tændes på fuld varme, og varmluft.
  2. Brug en spiseske til at lægge klumper/store skefulde af dej på en bageplade. Jeg plejer at få imellem 17-20 relativt store boller ved denne opskrift.
  3. Pensl bollerne med vand inden bagning.
  4. Når ovnen er varm skrues den ned til 225 grader, fortsat varmluft, og bollerne sættes straks ind. Bollerne skal have 12-15 minutter i ovnen.
Noget fra mit hjem som jeg elsker #2

Noget fra mit hjem som jeg elsker #2

Så tænkte jeg at det var på tide at dele noget fra mit hjem igen, som jeg elsker. Denne gang blev det mine dejlige Kimino dolls. Jeg samler på figurene. De fleste er købt i Danmark, men én af dem er fra Japan, og den står mit hjerte særligt kær. Det er den som skiller sig mest ud – altså den røde og hvide, med en ‘hårnål’ i stedet for en sløjfe.

Jeg havde aller mest lyst til at købe stakkevis af figurerne, da jeg var i Japan, men besluttede mig for kun at købe den ene. Hvorfor? Jo for så havde jeg jo endnu en grund til at skulle til Japan igen… For at købe flere Kimono dolls. Min fine japanske kimino doll er købt på Miyajima.

  • S glder jeg mig bare til at pigerne kommer til
  • Her gr vi sgu ikke ned p kinotape i dag
  • Solen skinner s smukt udenfor  man kan vel godt
  • Aftensmaden stod i dag p hjemmelavet sushi med tempurarejer og
  • Tillykke med de 20 r til Lady 13 r som
  • Jeg savner mine heste og savner at ride heste horses