Browsed by
Billeder

Opskrift: Koldhævede boller

Opskrift: Koldhævede boller

Jeg er blevet utrolig stor fan af koldhævede boller, og tænkte derfor at jeg ville dele min opskrift her på bloggen. Det lækre ved opskriften er, at dejen laves dagen før bollerne skal bruges, at den ingen æltning kræver, ingen rullen af fine runde boller er nødvendigt, og så smager de knald godt.

Sprøde koldhævede boller

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

let

Kategori

Brød, boller, frokost, morgenmad


Lækre sprøde koldhævede boller, der ikke kræver nogen æltning. Skal stå i køleskabet natten over og hæve. Super måde, at få lækre, nylavede, lette, boller om morgenen. Opskriften giver 17-20 boller.

Antal personer

8-10 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

7 timer 12-15 minutter 7 timer 15 minutter

Ingredienser

  • 10 dl koldt vand
  • 50 g gær
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk honning (kan undlades)
  • 4 gullerrødder
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl groft rugmel
  • 8 dl grahamsmel
  • 6 dl hvedemel

Fremgangsmåde

Dejen (blandes om aftenen)

  1. Rør gæren ud i det kolde vand.
  2. Tilsæt salt, og evt. honning. Honningen kan undlades, men jeg syntes at der gør noget godt for smagen selv om det kun er en smule, som jeg tilføjer i min opskrift.
  3. Skræl og riv gulerødderne. Jeg river gulerødderne ret groft, men man kan sagtens rive det langt finere, hvis man ikke bryder sig om for store stykker i bollen.
  4. Tilsæt havregryn. Havregryn kan også erstattes af andre kerner eller frø efter behov, men jeg foretrækker havregryn i denne type bolle.
  5. Tilsæt groft rugmel, og grahamsmel. Dejen vil fortsat være ret våd herefter. Tilsæt hvedemel til dejen stadig kan røres i med en ske, men hvor den fortsat er for klistret til at du ville ælte den med hænderne. Det plejer at være ca. 6 dl hvedemel af den type jeg bruger herhjemme.
  6. Dæk skålen med vitawrap, og sæt den i køleskabet natten over (kan også stå længere – jeg har haft min dej til at stå i ca. 30 timer, før jeg lavede boller af den, og den var stadig lækker).

Bagning (næste morgen)

  1. Om morgenen skal ovnen tændes på fuld varme, og varmluft.
  2. Brug en spiseske til at lægge klumper/store skefulde af dej på en bageplade. Jeg plejer at få imellem 17-20 relativt store boller ved denne opskrift.
  3. Pensl bollerne med vand inden bagning.
  4. Når ovnen er varm skrues den ned til 225 grader, fortsat varmluft, og bollerne sættes straks ind. Bollerne skal have 12-15 minutter i ovnen.
Noget fra mit hjem som jeg elsker #2

Noget fra mit hjem som jeg elsker #2

Så tænkte jeg at det var på tide at dele noget fra mit hjem igen, som jeg elsker. Denne gang blev det mine dejlige Kimino dolls. Jeg samler på figurene. De fleste er købt i Danmark, men én af dem er fra Japan, og den står mit hjerte særligt kær. Det er den som skiller sig mest ud – altså den røde og hvide, med en ‘hårnål’ i stedet for en sløjfe.

Jeg havde aller mest lyst til at købe stakkevis af figurerne, da jeg var i Japan, men besluttede mig for kun at købe den ene. Hvorfor? Jo for så havde jeg jo endnu en grund til at skulle til Japan igen… For at købe flere Kimono dolls. Min fine japanske kimino doll er købt på Miyajima.

Hip hurra det er min fødselsdag!

Hip hurra det er min fødselsdag!

I fredags var det min fødselsdag! Jubii! Jeg havde en rigtig, rigtig dejlig dag, trods begrænsningerne fra benet. Jeg blev vækket af Rene med sang om morgenen. Faktisk fik jeg rigtig meget sang, for min mor, min farmor, og mine kollegaer, ringede alle og sang fødselsdagssang for mig, og lykønskede mig. Var virkelig beæret over at der var så mange der tænkte på mig.

Rene havde dækket det fineste bord, med flag balloner, og stearinlys. Samtidig stod der nye rundstykker, lækker juice, og en masse dejlige gaver. Der er vidst ingen der ikke ville syntes at det var dejligt at vågne op til. Jeg var i hvert fald rigtig glad, og meget taknemlig over at være så forkælet (også) på min fødselsdag.

Jeg fik nogle dejlige gaver. Af Rene fik jeg et par smukke Sif Jakobs øreringe, og et par vans. Af min mor og Bøje fik jeg et piskeris, og en elektronisk køkkenvægt. Mine svigerforældre gav mig tre dybe tallerkner og et fad fra PIP studio.

Da jeg, som I ved, ligger på langs det meste af tiden, grundet skaden i mit lår, måtte vi finde på noget at lave herhjemme som kunne gøres fra sofaen. Rene og jeg havde i forvejen besluttet at vi ville holde gysermaraton hele dagen. Vi endte med at se seks film; Happy Death Day (ok underholdende – værd at se), It comes at night (kedelig), Don’t hang up (den var lame), Mom and dad (lidt sjov), The purge: election year (Tja… Man var da underholdt), The dark tower (Ikke en gyser, men meget underholdene). Vi gik også i gang med at se The killing of a sacred deer, men fik ikke set den færdig.

Vores maraton var kortvarigt ‘afbrudt’ af et visit fra min søde storebror, Patrick. Det var rigtig hyggeligt, at han kiggede forbi. Patrick havde medbragt en lækker hindbærkage (og så er man jo altid velkommen hos mig).

Normalt inviterer Rene og jeg hinanden ud og spise, når vi hver især har fødselsdag. Det var desværre ikke en mulighed i år – igen fordi mit ben driller, og jeg har svært ved at sidde op i længere tid af gangen pga. det – men vi fandt da bare en anden løsning. Vi endte med at få takeaway (burger), og det passede vel egentlig også rigtig godt til filmmaratons stemningen.

Alt i alt en helt fantastisk fødselsdag i år! Jeg er glad for at jeg har så mange søde mennesker omkring mig, som var med til at gøre dagen til noget ganske særligt ved at ringe, og skrive, og møde op på dagen. Af hjertet tak.

  • Det har vret den fedeste tur  man har jo
  • Aldrig mere denne fantastiske udsigt Farvel sde letti dreng
  • Opskrift p verdens bedste hvis jeg selv skal sige det
  • Nr nu man ikke kan ride med to ben m
  • Hygger med ham her i solen Han var ikke helt
  • Nr vi synder gr vi det ordentligt strand beach krestedag