Opskrift: Spinatboller :’D

Havde egentlig tænkt mig at sove længe i dag, men så blev jeg vækket af at mit arbejde ringede klokken 07:30 -.-” Blev så forskrækket at jeg ikke kunne falde i søvn igen. Så det blev til seng klokken klokken 02:38 og op klokken 07:30. Det kan ikke være helt sundt. Jeg føler mig nu frisk nok. Jeg regner sådan set med at jeg skal igang med at rydde køkkenet op, og bagefter vil jeg pakke mine ting. Ja jeg har ikke lavet noget i den tid jeg har været oppe X’D Udover at se film, og nørde lidt sims. Jeps. Så synker man ikke dybere sådan en lørdag morgen hvor man er alt for tideligt oppe, og helt alene. ^,^ Og endnu mere forfærdeligt er det at jeg planlægger at spille lidt Naruto på playstationen når jeg er færdig med at rydde op og pakke. Ved bare ikke om det skal være Naruto Chronicels 1 el. Naruto Ultimate ninja 2. Hmm. Ja den skal overvejes. Men så er det jo heldigt at der er god tid til det.

Jeg har fået set de sidste par film i løbet af i nat og her til morgen. De bedste så jeg altså stadig i går. Det var de jeg prædkede om. De andre var lidt, bare lidt… Kedelige. Kunne ikke helt koncentrerer mig om at se filmene fordi de ikke rigtigt havde noget unikt over sig. Det var lidt ærgeligt, men jeg havde heller ikke regnet med at alle filmene var lige gode. Den chance må man jo tage af og til X’D

På mandag skal jeg forresten genoptage mit kørekort igen. Har jo ikke været til køretime siden… Vinterferien. Lidt skidt, men det har bare ikke rigtigt kunne hænge sammen. Nu er jeg nødt til at tage mig lidt sammen med det igen, for nu skal jeg have det afsluttet, så det ikke ender sammen med eksamenerne, eller løber helt ind i sommerferien. Jeg vil faktisk helst have det før sommerferien, for så kan Ef og jeg køre til Sønderborg sammen, og besøge hans kæreste, Lasse, og min veninde Selma. Det kunne være rigtigt fedt. Og Ef er vidst ved at købe bil, så det bliver vidst ikke noget problem at skaffe en bil at køre i. Så er det bare benzinen vi skal splejse om. Men det er altså noget mere praktisk at køre nu. Det tog der plejer at køre fra Middelfart til Sønderborg er nedlagt. Nu tager det ved noget med 9 timer sammenlagt at køre der ned fordi man skal med tog, gå et stykke, med bus, vente på en ny bus, og så køre det sidste stykke med bus. -.-” Det er da mega nederen når man kommer med alle mulige ting. Baah. Det hele skal bare altid besværliggøres. Som om det ikke er svært nok at skulle besøge Selma når hun bor så langt væk…

Jeg har ikke så meget at sige. Har jo ikke rigtigt lavet så meget. Nå ja, jeg glemte at nævne at jeg er blevet færdig med det skolehalløj jeg skulle lave i dag. :’D Så kunne jeg teknisk set godt have været med ude og se håndbold. Det er der ikke noget at gøre ved. Vidste jo ikke at jeg ville sidde oppe til så sent om natten, og ikke mindst blive vækket så tideligt. Jeg blev jo forresten også færdig med mine boller i aftes, og smagte dem i morges. Spinatbollerne er det bedste :’D Hold kæft de smager godt! De smager så godt at jeg lige smider min lille opskrift ind (dybt inspireret af opskriften “Fine boller” i bogen, “God mad, let at lave”:

Spinatboller

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Brød, boller, frokost, morgenmad


Lækker opskrift på boller med spinat i. Kan sagtens spises med eller uden pålæg, alt efter smag. Opskriften bliver 12-15 boller.

Antal personer

6 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

1 time 30 minutter 20 minutter 1 time 50 minutter

Ingredienser

 • 50 g gær
 • ½ dl lunkent vand
 • 1½ tsk salt
 • 70 g rapsolie
 • 30 g smør
 • 1½ dl koldt vand
 • 2 æg
 • 450 g hakket spinat i portionskugler (Købes frossent)
 • ½ tsk salt
 • Ca. 600 g hvede- el. grovhvedemel
 • Pensling: Mælk

Fremgangsmåde

 1. Smuldre gæren ud i en skål, og rør gæren ud i det lunkent vand. Tilsæt salt.
 2. Hæld olien i en gryde, og put smøren der i sammen med det. Smelt smøren (og derved opvarm olien). Husk at røre jævnligt i det, og pas på da olien kan sprutte.
 3. Hæld det kolde vand i olien/smøren og bland det i gæren når det er blevet lunkent.
 4. Tilsæt æggene, og rør grundigt.
 5. Hæld spinaten i en gryde, og varm det op. Tilsæt ca. ½ tsk salt. Når spinaten er optøet og varm, skal du lade den stå til den er kølet af. Når spinaten er lunken el. kold kan du hælde den over i gærblandingen. Bland godt sammen.
 6. Tilsæt melen og ælt det godt igennem.
 7. Stil dejen til hævning tildækket, til den har fordoblet sin størrelse, ca. 40-60 minutter.
 8. Slå dejen ned og del den i 2 kugler. Tril hver kugle til en pølse og del den i 12-15 ensartede stykker. Tril hvert stykke til en bolle.
 9. Lad bollerne efterhæve tildækket i 10-15 minutter på en plade beklædt med bagepapir.
 10. Tænd ovnen på 225 grader.
 11. Pensel bollerne med mælk, og bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle lidt af på en bagerist.

Og så har man lækre boller :’D
Jeg vil smutte igang med min arbejdsplan for idag! Hej hej!

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.