Sådan bliver du en god nabo!

Jeg har af gode grunde rigtig meget lyst til at skrive om et emne i dag. Emnet er “Sådan bliver du en god nabo når du bor i lejlighed” … Jeg har valgt at tage dette emne op, fordi jeg virkelig inderligt hader min egen nabo efterhånden. Han er sikkert rigtig flink og alt muligt, det skal jeg ikke kunne sige… Men jeg gider ganske simpelt ikke lære ham at kende, for han kan åbenbart ikke finde ud af at opfører sig på en måde, som det kræves for at bo i lejlighed. Jeg arbejder jo tit tidligt i weekenden. I dag skal jeg heldigvis møde lidt senere end de øvrige søndage, men det ændre ikke på det faktum at jeg omkring klokken 00:30-01:00 simpelthen var nødt til at forlade min lejlighed med min dyne og pude under armen for at finde et sted at sove. Min nabo havde nemlig tænkt sig at holde fest – Med meget, meget højt musik. Jeg tyede til min brors lejlighed, som ligger lige ved siden af, men et par etager oppe. Her var jeg også nødt til at tage ørepropper i, og snøre en hættetrøje omkring mit hovede for at kunne lukke alle lydene ude på gaden ude. ALLE holdte bare fest med ¨åbne vinduer i går -.-” …. Men jeg faldte i søvn, og nu er jeg oppe igen. Fik sovet 5,30 timer. Det er altså bare ikke nok når man skal på arbejde! Heldigvis er jeg i gang med at hælde 1,5 liter kaffe i ædespalten, og så må jeg drikke en masse af det i mine pauser på arbejdet også… Det er bare så træls når det er sådan her! Jeg gik jo tidligt i seng… Kunne bare ikke få lov til at sove pga. det røvhul -.-” NU til min lille guide….

Sæt en seddel op et par dage inden du holder fest
Jeg syntes kun det er alm. respekt og ganske logisk at man lige sætter en seddel op nede i opgangen når man holder en fest, eller smider en lille flyer i folks postkasser. Det er ikke fordi at de andre beboer så har mulighed for at brokke sig inden, men ganske simpelthen så man ikke ender i en situation som min. Havde jeg vidst min nabo ville holde fest i nat, ville jeg være okay med det, jeg ville jo bare have fundet mig et andet sted at sove. Den mulighed er man simpelthen nødt til at give folk som skal op og på arbejde i weekenderne.

Brug vaskemaskine/tørretumler indenfor aftalt tidsrum
Er man så heldig at der er en kælder med en fælles gratis vaskemaskine/tørretumler, skal man lige tage højde for at sådan en maskine larmer så højt at personer der bor i stueetagen altså sagtens kan høre den! Ofte er der et påbudt tidspunkt man bruge den i – hos mig er det imellem 7:00 – 20:00 som kun er et passende tidsrum, MEN så nytter det altså ikke noget når folk begynder at bruge den klokken 00:00 og senere som min nabo kan finde på hvis han lige skal have vasket en trøje!! Det larmer!! Det er fuldstændig respektløst.

Støvsugning bør forgå i tidsrummet 07:00 – 20:00
Jeg syntes personligt at man godt kan vise lidt hensyn til dem man bor med, og holde støvsugningen i tidsrummet fra. 07:00 – 20:00. Hvis man kommer til at knuse et glas, eller på anden vis er nødt til at støvsuge noget op med det samme, er det jo selvfølgelig fint at hive støvsugeren frem, udenfor tidsrummet, men er det bare lige fordi man syntes lejligheden trænger til en ordentlig tur, syntes jeg at man bør vente til et mere hensynsfuldt tidspunkt end fx. kl: 22:00 hvor der jo er nogle folk der er gået i seng.

Respekter dine naboer, og vis hensyn
Sker det at man holder en fest, og musikken er høj, og der derfor kommer en nabo op og banker på for at spørge dig om du vil skrue lidt ned, skal du respektere dette! Selv om der selvfølgelig skal være plads til at man af og til holder en fest, så skal det stadig være muligt for dine naboer at kunne befinde sig i sine egne lejligheder, uden at få høreskader pga. dit Nik og Jay musik! Respekter dine naboer og vis hensyn! Tænk over hvordan du selv ville have det, hvis din væg nærmest rystede pga. høj musik hos naboen…

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

One thought on “Sådan bliver du en god nabo!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.