Aftensmaden er det sværeste…

217

Jeg taler meget om sundhed, mad og vægttab for tiden. Det er der en ganske simpel grund til. Det er fordi jeg syntes det er svært, og sommetider må jeg bare lige dele mine tanker omkring det hele. Lige fortiden går det egentlig godt med at spise sundt til morgenmad, frokost og alle mellemmåltiderne. Jeg har fundet nogle sunde produkter til en overkommelig pris, og kan derfor endda varierer min kost rigtig fint – hvilket jo et super lækkert. Men aftensmaden. Den er svære. Hverken Nicki eller jeg har meget tid om aften til at lave mad. Jeg ved sjældent hvornår jeg er hjemme om aften, og oftest er det mellem 19.00-21.00. Dels pga. arbejde, og delt pga. at jeg er ude ved hesten efter skole… Derfor bliver aftensmaden oftest noget vi kender, og kan lave til mange dage.

I går lavede jeg lasagne. Vi gjorde den sundere end vi plejer; puttede gulerødder i, og brugte fuldkorns plader… Da jeg ikke ved præcis hvor mange kalorier den indeholder (men den er fed, for den indeholder bla. fløde, hvedemel, ost, og rasp), tog jeg bare den lasagne i mit program (shape-up) som fedest mest… Og da jeg så havde spist 250 g lasagne til aftensmad, havde jeg allerede indtaget alt for meget for hele dagen! :(

Jeg løb godt nok 5 km i går aftes, men jeg havde stadig sammenlagt indtaget 2000 kcal, da dagen var omme. Hvilket er for meget i forhold til at jeg gerne vil tabe mig. I aften står aftensmaden på rugbrød, og så må Nicki spise resten af lasagnen…

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

9 thoughts on “Aftensmaden er det sværeste…

 1. I kan jo også gøre det at I holder jer til mere simple mad i hverdagene (fx yogurt eller lignende) om aftenen, og så laver ‘rigtig’ mad i weekenden.

  Min aftensmad består ofte af enten yogurt m. müsli eller knækbrød. Og så frugt og grønt efter behov.

 2. Jeg føler mig bare slet ikke mæt efter sådan en omgang simpel mad… Og for at være helt ærlig, så har vi lige så travlt i weekendenerne som i hverdagene…
  Ja, og så elsker jeg virkelig mad ^^” Jeg ser frem til aftensmaden hver aften ^^” Men det nytter selvfølgelig ikke noget, at jeg så ikke kan spise mere end 20 gram XD hahaha!

 3. jeg kender det godt! Du kan bl.a. prøve og lave squash lasagne, hvor du bruger squash som lasagneplader og hytteost om “sovsen”. Det letter i hvert fald en del på kalorierne!

  Jeg træner også tit om aftenen så jeg er også tit hjemme 19-21 – så vores aftensmad består også tit i noget krydret kyllingebryst/hakkebøf og så en god skål salat. Bare lave en stor portion salat hver anden dag så har du til 2 dage. Det virker i hvert fald for mig :-) Men slå dig ikke ud!

 4. Jeg forstår, men hvis man holder menuen mere simple i hverdagene (eller andre udvalgte dage) så giver det større spil de andre dage.

  Hvis du ikke bliver mæt så burde du nok fokusere på at få flere proteiner ind (skyr, æg og kål er gode kilder til lang mæthedsfornemmelse).

 5. Plus du må også huske at man skal lære sin krop at få mindre mad indenbords. Når den er vant til mere vil den automatisk brokke sig når der kommer mindre. Det kan sagtens betyde at du må gennemgå en periode, hvor du føler dig sulten. Men det går over efterhånden som din krop vender sig til den nye mængde.

 6. Høgh, Det har du helt ret i, og mit protein indtag lå MEGET lavt da jeg startede. Ligeledes gjorde mit fedt indtag. Tilgengæld måtte jeg starte ud med et højt indtag af kulhydrater, som dog er nede på et normalt niveau nu :)

  Jeg er begyndt at få et ret harmonisk indtag af kulhyfrater og protein. Mit fedt indtag ligger stadig på meget, meget få gram. Så i følge mit program skal det lidt op for at jeg lever en sund livsstil…

  Og potionstørrelsen har været det jeg har kæmpet ALLER mest med på det sidste. Det er virkelig hårdt. Men jeg kan se hver dag at jeg kan indtage færrer og færrer gram aftensmad om aften, så det går den rigtige vej. Føler mig slet ikke så sulten hver aften (stadig somme tider), som jeg gjorde helt i starten…

  Nina, Tusind tak for dine gode tips, også. Jeg bryder mig desværre ikke om squash, men måske man kan bruge gulerod, eller en anden grøntsage som plader.. Hmm.. Men hytteost idéen er jo genial!

 7. Så går det jo den rigtige vej :D Fedt!

  Et trick til at spise mindre aftensmad kan være at bruge mindre tallkerner, da du så snyder din hjerne til at tage mindre (man vil jo helst fylde hele fladen).

 8. Fedt, du kunne lide den! :D Jeg synes også, at The Tudors er sådan en type serie, der skal ses ud i en køre, for ellers kan man godt glemme nogle af detaljerne (og dem er der jo ret mange af). Og sjovt, at du også så den sammen med din mor, ligesom jeg selv gjorde.

  Mange tak, du kan tro, jeg nød min påskeferie. Hvad med dig? :)

 9. Hej :)
  Det er rigtig rart at kunne ride lidt mere seriøst, men ak ja – altså… Vi har lige haft nogle dage, hvor det faktisk at sneet lidt – i går var det helt vildt, men heldigvis ligger det sig ikke på jorden…

  Men ejeren af gården håber på at kunne få tilladelse til en overdækket ridebane, nu når hun ikke har fået tilladelse til en ridehal :) Men nu må vi se. Alt koster jo penge :p

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.