11.12.13 – Bagedag!

I dag har været bagedag her hjemme! Jeg har forsøgt at bage pebernødder og honninghjerter… Jeg bager meget sjældent, og er egentlig ikke ret god til det XD Men efter flere timer i køkkenet er jeg da blevet færdig! Jeg lavede endda dejen dagen før O_O

Først lavede jeg pebernødder. Jeg har lavet dem efter en opskrift jeg fandt på newyorkerbyheart.com. Opskriften var super god! Og super nem at lave ^_^ og der blev også en pæn slat pebernødder ud af den. Opskriften lyder som følgende:

Ingredienser

 • 250 g smør
 • 250 g sukker
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • 1 tsk. kanel
 • 1 tsk. hvid peber
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. natron
 • 1 dl piskefløde
 • 500 g mel

Fremgangsmåde

Smør og sukker piskes sammen med en el-mikser, til sukkeret er pisket godt ud. Piskefløden piskes i. Bland krydderier, bagepulver og natron i melet og rør det så i dejen, til der fåes en nogenlunde fast dej. Ælt det sammen med hænderne. Tril dejen ud i pølser, ca. på tykkelse med en lillefinger. Skær dem i små stykker (ca. 1 cm.) lange og tryk dem let sammen i toppen. Sæt på bageplader – de flyder ikke meget ud, så de kan sættes nogenlunde tæt.
Bages i ca. 10 minutter ved 200 grader, de skal ikke blive alt for brune. Jeg oplevede dog, at de kun skulle have omkring 4-5 minutter i min ovn.

550

De kan afgjort anbefales! Hverken for lidt, eller for meget krydret.

Udover pebernødderne, så bagte jeg honninghjerter… Men det er så her det åbenbart gik lidt galt for mig. 1. jeg havde ikke en udstikker… Så jeg har siddet og skåret dem ud XD … 2. Jeg kom åbenbart til at lave de første par portioner for tynde, så de er helt småkage-agtige.

551

Smagsmæssigt er de okay. Jeg syntes godt at de kunne bruge en kraftigere smag af honning –  hvis jeg skulle lave dem igen engang, ville jeg derfor nok putte lidt mere honning i dejen. Men Nicki er vidst meget tilfreds med smagen ^_^ Opskriften har jeg fundet på Arla.dk, og lyder som følgende:

Ingredienser

 • 300 g brun farin
 • 300 g honning – evt. flydende akaciehonning
 • 250 g smør
 • 4 æg
 • 2 tsk stødt kanel
 • 2 tsk stødt nellike
 • 2 tsk stødt ingefær
 • 1 kg hvedemel
 • 2 tsk hjortetaksalt
 • overtrækschokolade

Fremgangsmåde

Smelt farin, honning og smør og lad massen afkøle. Hæld den evt. over i en skål, så går det hurtigere. Pisk de hele æg og krydderier i massen. Sigt mel med hjortetaksalt ned i massen og rør den godt sammen med en håndmixer. Stil dejen koldt i køleskabet i nogle timer. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse – stik ud med små og store hjerteforme og bag kagerne til de er gyldne. Afkøl kagerne og overtræk dem med chokolade. Pynt med glansbilleder.

552

Min oplevelse var, at de var bedst hvis man lavede dem lidt tykkere end den 1 cm, som opskriften foreskriver. Men det kan være det er smag og behag. Blev de tyndere end 1.5-2 cm hos mig, blev de i hvert fald meget stive og småkage-agtige, selv efter kort tid i ovnen.

553

Mine honninghjerter blev lidt en fiasko… Men jeg må bare prøve igen en anden gang! Nu ved jeg jo hvor fejlen ligger :) Og dem jeg fik lavet rigtigt smager godt. Men jeg skal være hurtig hvis jeg skal nå og have nogle selv, for Nicki har allerede kværnet 2-3 stks ^_^”

Jeg er med i Decemberlegen, som du kan læse om her

 • Husk at deltage 2. advents give-awayen hér

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

7 thoughts on “11.12.13 – Bagedag!

 1. Hvor ser det lækkert ud!
  Jeg gik også igang med at bage pebernødder igår. De smagte egentlig okay, men var godt nok blege og smagte ikke som de pebernødder jeg almindeligvis spiser.
  Regner nu med at de alligevel bliver spist og tror jeg vil prøve din opskrift næste gang :)

  eslublog.blogspot.com

  1. Ja du må næsten prøve denne opskrift hvis du var skuffet over den du prøvede sidst :D Der er virkelig smag i dem, uden det er for meget! :D

 2. Hvor ser det lækkert ud! Jeg har endnu min store bagedag til gode, men jeg skal afgjort også snart igang. Findes der noget hyggeligere? Jeg tvivler!

  1. Det ville nok være lidt hyggeligere hvis man var flere om at bage det ^_^ Men ja du har ret! Jeg hyggede mig egentlig også meget godt, med dette lille projekt for mig selv :D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.