En samtale ved lægen

Jeg har lige været ude og løbe ugens første tur. 5 km. Normalt løber jeg på løbebånd, grundet mit dårlige knæ, men i dag var jeg tvunget til at løbe ude, da jeg er ude og passe min mors gård. Det gik ok. Jeg er slet ikke træt eller om efter turen. Men jeg løber efterhånden også udelukkende mellem 6-8 km når jeg løber normalt nu.

Jeg har ikke haft til og overskud til at løbe før i dag i denne uge. Det har bare været en rigtig øv uge – altså hvad angår kost og motion. Jeg har været mere træt end normalt, og min trang til sukker har været høj. Jeg ved godt at det er fordi min eksamen lige er rundt om hjørnet. Sommetider på dagen bliver mit blodtryk så højt, at jeg får direkte hovedpine, og bliver svimmel (fordi jeg tænker på eksamen), og jeg får voldsom hjertebanken…

Men det er ikke det eneste der plager mig. Faktisk er det fordi min motivation er rigtig lav for tiden, at jeg ikke får trænet. Det gør mig ked af det, at jeg er nødt til at træne hver dag, og spise lavere kalorierer end det anbefalede for ikke bare at holde vægten, men at tabe mig.

Derfor har jeg skrevet til min læge, og forklaret ham min situation. Jeg har skrevet om det er muligt at få undersøgt mit stofskifte (da man jo kunne mistænke at det måske er for lavt), da jeg simpelthen ikke kan forstå, at det skal være nærmest umuligt for mig, at tabe det fedt som sidder på maven (som jo er det farlige). Nu håber jeg på at høre fra ham indenfor de næste 5 dage (som der står på deres hjemmeside, at der kan gå), og høre om han vil have mig ind til en konsultation omkring det, eller om de på ingen måde kan bistå mig nogen forklaring og hjælp.

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

5 thoughts on “En samtale ved lægen

 1. Har du overvejet om det evt er noget i din kost du mangler..?? Feks kan man ikke tabe sig uden fedt.. Ja det lyder sært, men det er faktisk rigtig.. Der bruger jeg feks advokado. Det indeholder det sunde fedt. Spiser du meget det samme eller prøver du at variere det?? Har du haft nogen dage hvor du har syndet?? Får du nok mad? Har du overvejet at måle dig med målebånd i stedet for?

  Jeg har selv haft problemer med hovedpine, engang jeg lagde lidt for hårdt ud.. Jeg fik det råd i sundt gruppen af jeg skulle ha fat i noget med elektrolytter. Det indeholder nogle naturlige salte som kroppen sveder ud og det kan gi’ hovedpine.
  http://jeasblanketanker.blogspot.dk/2013/05/svmning-og-trning.html

  Fortsæt den gode stil.. Knus <3

  1. Jeg bliver jo undervist i ernæring i mit studie, og har derfor egentlig meget godt styr på kosten. Jeg spiser efter sundhedsstyrelsens anbefalinger, spiser efter Y tallerkenen. Jeg spiser varieret, og bruger blandt andet også mandler og advocado til at få det sunde fedt, i stedet for alt for meget animalsk fedt. Det er netop derfor jeg bliver SÅ frustreret over min krop. Min krop er jo faktisk slank, alle andre steder end på min mave – hvor det jo netop er farligt… Og målebåndet har jeg også haft fremme engang i mellem. Det er jo langt mere til at regne med end vægten, og bmi’en. Men jeg syntes det er alt for svært at få målt det samme sted hver gang ^_^” hahah!

   Ang. hovedpinen, så er det et helt andet problem, som bare også kommer til udtryk i min træning, da jeg orker mindre. Min hovedpine skyldes at jeg bliver ufattelig stresset over mine eksamener, og mit blodtryk dermed stiger ufatteligt i nogle tilfælde hvor jeg tænker på eksamen. Nærmest en slags fysiologisk panikanfald ^_^”

   Tak for alle dine gode råd :D Jeg vil da helt klart tage dem til efterretning! ^_^

   1. Ja det er da til at blive enormt frustreret over..
    Håber du snart får en tid ved lægen, så du kan få opklaret det mysterie..
    Mit bedste råd er: prøv at gør noget du ikke plejer.. :D

    Knus <3

 2. Lyder som en god idé med lægen. Forhåbentligt vil du kunne få nogle råd med på vejen, eller få klarlagt hvorfor det er så svært.

  Når det er sagt, så skal du nok passe på med at forvente for meget i forhold til dit vægttab.
  Sidste år tabte du dig meget, og hurtigt – drevet af det ubehagelige chok at du ikke kunne passe dit sommertøj ordenligt.)
  Den succes historie betyder, at du nok har haft en forventning om at det ville gå lige så godt som sidst. Men, din situation var anderledes sidste år, jeg husker dig ikke lige så stresset og travl som jeg har indtryk af at du er i år.

  Det er sværere at tabe sig i 2. runde – det har jeg selv oplevet.

  Men, man kommer ingen vegne af hverken dårlig samvittighed eller stress. Det er skidt for kroppen, på alle måder da det tære på din psyke og på din krop.
  Du skriver også, at det piner/er uretfærdigt at du skal spise under den anbefalede mængde, for overhovedet at kunne tabe dig. Men du må jo ikke glemme at kroppe jo er forskellige og derfor er det jo slet ikke utænkeligt at du generelt har brug for et mindre kalorie indtag.

  Fedtet på maven er farligt, men der er forskel på det. Det der sidder lige under huden er betydeligt mindre farligt end der der sidder rundt om organerne – altså det usynlige.
  Hvis du kan få din læge til at tjekke hvor dit fedt sidder henne og om det er noget du skal være bekymret over ville nok være en god idé.

  For at tabe sig er der ingen anden udvej end daglig motion, og begrænset mad. Da jeg tabte mig spiste jeg ca 700-900 kalorier om dagen, og motionerede mellem 1-3 timer hver dag. Det var effektivt, men også meget hårdt for kroppen. Vægttab er jo belastende, da du berøver kroppen fra noget af dens væv og den tror jo faktisk at der er mangel på mad siden den begynder at brænde sine depoter af.

  For at være ærlig, så tror jeg at du ville have godt af at lægge alle tanker om vægttab på hylden mens du har eksamen – især når det påvirker dig så meget. Fokuser på det når du er ude af eksamen, så du ikke kører på dig selv hele tiden.
  I stedet bør du ‘bare’ sørge for at spise god, sund mad. Massere af grønt, magert kød og lidt kulhydrater. Motioner når du har lyst og overskud, og blev på sofaen når du ikke magter noget.

  Som man siger, den gode motion er den man får gjort. Man kommer ikke ud af døren ved at have konstant dårlig samvittighed. Man kommer ud af døren ved at have lyst.

  Kram <3 Pas nu på dig selv sødeste Simone!

 3. Håber lægen kan hjælpe dig <3

  Hvis du virkelig stresser så meget over eksamen, så burde du måske overveje betablokker? ^_^

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.