Jeg har kastet mig ud i det asiatiske køkken igen i dag. Eller i hvert fald min fortolkning af det. I dag blev det til kylling i rød karry, med ris. Det var super lækkert, men man skal kunne lide stærk mad hvis man vælger at følge opskriften slavisk.

Kylling i rød karry

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Hovedret, asiatisk


Kylling i rød karry, med ris, til 3-4 personer

Antal personer

3-4 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

20 minutter 30 minutter 50 minutter

Ingredienser

  • En lille smule olie
  • 3 stykker kyllingebryst uden skind
  • 2 hele løg
  • 2 røde chili
  • 3 forårsløg
  • 1 tsk knust hvidløg
  • 1 tsk knust ingefær
  • 2 tsk rød karry paste
  • 2 spsk fiskesovs
  • 400 ml kokosmælk
  • 2 spsk sukker
  • 6 små gulerødder
  • 2 store håndfulde basilikum
  • En smule citronsaft
  • Ris efter behov

Fremgangsmåde

  1. Skær to hele løg ud i både i olien. Skær chili og to forårsløg ud i små skiver (gem det sidste), og svits dem sammen med løgene.
  2. Skær kyllingebrystet ud i tynde strimler. Svits det sammen med sammen med chilien, forårsløgene og løgene.
  3. Når kødet er brunet på alle siderne tilføjes ingefær, hvidløg, rød karry paste, og fiskesovs. Bland ingredienserne rundt.
  4. Tilføj halvdelen af kokosmælken, gulerødderne, og sukker.
  5. Når retten koger tilføjer du resten af kokosmælken, og halvdelen af basilikummen.
  6. Lad retten små simre, til gulerødderne har den ønskede konsistens.
  7. Smag retten til med sukker, og citronsaft.
  8. Skær det sidste forårsløg ud i små skiver, og bland med det resterende basilikum. Brug dette gavmildt som “pynt” ovenpå retten.
  9. Serveres med ris.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(7) Comments

  1. Det sidste billede minder om det postkort du sendte mig n__n Ser super lækkert ud

    1. admin says:

      Hahaha ja lidt! :D
      Men det var sur/sød sovs som var på kødet på det billede ^_^

      1. Indtil man kan dufte og smage (åh mine guder hvilke muligheder!) via postkort, så vil jeg tillade mig at stole på mine tvivlsomme observations evner n__n
        Sovs er sovs. Er sovs.

  2. Uhh det ser lækkert ud :-)

    Ja det fandt jeg også ud af at det var nemt at lave. Ikke sidste gang. :-)

    1. admin says:

      Ja det var også bare super lækkert :D
      Kan godt forstå det ikke er sidste gang at du laver brændtemandler nå de var så nemme at lave ^_^

  3. Mums det ser lækkert ud.. Ku’ godt.. :P
    Se nu blev jeg helt sulten.. :P Ha Ha…

    Knus <3

    1. admin says:

      Hahahaha! Ja sådan går det! Men det var virkelig også lækkert!

Skriv et svar til admin Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.