Hvad blev der af samtykket til sex?

Jeg har lige siddet og læst en kort artikel; “Mænd frifundet for gruppevoldtægt af omtumlet pige: Sagde ikke tydeligt fra“, som simpelthen på alle måder gør mig så ufattelig rasende og ked af det.

For kort at opsummere, så handler det om en sag, vedrørende en kvinde, som drikker sig så fuld, at hun ikke kunne eller magtede at modsætte sig, at en gruppe unge mænd skiftevis havde samleje med hende bag en busk til en ungdomsfest. Ydermere handler artiklen om, at disse mænd nu er blevet frifundet, og dermed ikke bliver dømt for gruppevoldtægt, på det grundlag at kvinden ikke har sagt tydeligt fra, og mændene dermed var overbeviste om at kvinden var med på at have sex med dem alle…

HVOR FANDEN FORSVANDT DEN DANSKE LOVGIVNING LIGE HEN, DA DENNE FRIFINDELSE FANDT STED?!

§ 216. Den, der tiltvinger sig samleje ved vold eller trussel om vold, straffes for voldtægt med fængsel indtil 8 år. Med vold sidestilles hensættelse i en tilstand, i hvilken den pågældende er ude af stand til at modsætte sig handlingen.

Jeg vil mene, at hvis man har drukket sig fra sans og samling (hvilket man for øvrigt, som kvinde (eller mand for den sags skyld), har lige så meget ret til, som alle mulige andre, uden at blive voldtaget af en eller anden klam person), er ude af stand til at afværge et seksuelt overgreb udført af 3 mænd!

Jeg bliver så ked af det og vred. Ingen burde gennemgå denne slags traumatisk hændelse, for bagefter at se, de mænd der har forgrebet sig på en, gå fri. Det er bare forkert.

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

6 thoughts on “Hvad blev der af samtykket til sex?

 1. Jeg er helt enig, Simone. Jeg gik og troede at der var langt mellem os i Danmark og nogle af staterne i USA, hvor man siger kvinder kun kan få abort sålænge der ikke er tale om en “lovlig” voldtægt. Lovlig voldtægt??? Med denne domsafgørelse er det noget lignende, man har vuderet at de mænd ikke gjorde noget ulovligt selvom det var dybt krænkende for kvinden. Sig mig, betyder det de også frit kan valse ind på et hospital og hoppe på koma patienter, fordi disse er free game da de ikke kan sige nej?

  1. Du har SÅ evigt ret Trine! Tak fordi du lige satte tingene lidt på spidsen – jeg tror netop det er netop dét der er brug for i sådanne situationer. Der er virkelig nogen der må åbne øjnene, og se at der er noget fuldkommen galt i denne frifindelse!

  1. Nej. Det er fuldkommen bizart! O_O
   Man tror bare ikke at det er sådan en situation man ville kunne ende i, i DK. Men man er åbenbart ikke sikker her.

 2. Du er ikke enig om at være rasende. Det skal aldrig være et nej der afgør om man vil have sex eller ej. Det skal være et ja, hvordan kan det være så edder fucking svært?

  Den der tier, samtykker. Hvad helvede er det for en logik!?

  En sort dag for dansk retssamfund.

  1. Spot on! Jeg kunne ikke have sagt det bedre selv!
   Det er virkelig en sørgelig sag, og et trist fremtidsbillede det danske retssamfund pludselig har fået…
   Jeg må også indrømme at tanken om at de tre mænd, kan gå rundt, ufortrøden, uden nogen former for straf, er uhyggligt. Hvad skal stoppe dem i at gøre præcis det samme igen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.