Jeg er super velintegreret! Eller hvad?

I dag tog en kunde kontakt til mig, på arbejdet, for at fortælle mig, at det var flot at mit dansk var næsten perfekt… At det som indvandre måtte være svært, at lære det danske sprog, da det samme ord kunne betyde mange ting, og vi brugte nogle underlige bøjninger af ordene… Alt dette fortalte hun mig, i et venligt toneleje, og med en vis grad af beundring, over mit danske sprog. Eneste problem; jeg er født dansk, og dansk er mit modersmål! Og mit dansk var kun næsten perfekt?!

Jeg havde meget svært ved, ikke at være ved at dø af grin. Da hun spurgte mig hvor jeg var fra, kunne jeg næsten ikke få mig til at fortælle hende sandheden, da det nok ville gøre hende forlegen, så jeg sagde bare jeg havde boet i Tyskland som barn. Det var ikke en løgn. Men jeg er dansk – og mit tysk har altid været elendigt. Hun kiggede lidt undrende på mig, og så smilte hun ellers og lignede en der tænkte; “årh – hun forstod ikke mit spørgsmål. Jeg nikker og smiler bare så jeg ikke sætter hende i forlegenhed”.

Men hey! Jeg er også super velintegreret! Jeg fik endda 35 point i den famøse indfødsretsprøve.

IMG_5266

Jeg forstår simpelthen ikke hvorfor jeg konstant bliver forvekslet med andet end nordisk/danskafstamning, alene på mit udseende. Jeg farver jo godt nok mit hår sort, men ellers tror jeg da ikke jeg ligner andet end en kvabset lille dansker. Det ville da ellers ikke gøre noget, hvis jeg rent faktisk havde et smukt sydligt look – men det er altså ikke tilfældet.

Det kan selvfølgelig også bare være fordi jeg ikke snakker perfekt dansk… Åbenbart.

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

4 thoughts on “Jeg er super velintegreret! Eller hvad?

  1. Jeg fik 31. I anden omgang ? Men seriøst. Hvad sker der lige for en kommentar altså! Det er en blanding af sjovt og virkelig provokerende

    1. Haha! Orkede du godt nok at tage den to gange? Jeg syntes den var alt for lang ^^” Og ja. Jeg syntes heldigvis bare det var hyle morsomt bagefter XD Men en akavet situation kan jeg godt fortælle dig ^^”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.