Jeg har besluttet at dele opskriften på min hjemmelavede Lasagne.  Denne opskrift er hverken skøn, eller synderlig imponerende at se på – og ej heller særlig autentisk eller tro imod sine italienske rødder – men den smager dejligt, de fleste kan lide den, og ganske lavpraktisk så er den super nem. Det er lidt min go-to ret, når jeg har mange aftenvagter i træk, da det er nemt at lave store portioner, så jeg har til flere dage. En bonus er selvfølgelig også at lasagnen sagtens kan fryses ned, til senere brug.

Hjemmelavet lasagne

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

let

Kategori

Hovedret, Italiensk


Der er mange ting man kan gøre for at gøre denne opskrift ekstra lækker, som fx. hjemmelavede lasagneplader, putte ekstra god ost i Bechamelsovsen, osv. mulighederne er mange – men dette er min helt lavpraktiske og hverdagsorienterede version af lasagnen.

Antal personer

6 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

40 Minutter 45 Minutter 1 Time 25 Minutter

Ingredienser

Kødsovs

  • 300-500g hakket oksefars (vælger man at bruge under 500g fars, kan man med fordel erstatte det man skære fra, med større mængder grøntsager)
  • 2 auberginer
  • 2 squash
  • 2 forårsløg (kan undlades)
  • 4-5 gulerødder
  • 2 dåser hakkede tomater (400g)
  • 1 tomatpuré (140g)
  • 1-2 spsk oregano
  • 2 okse bouillonterning (kan erstattes m. andre varianter efter smag)

Bechamelsovs

  • 50g margarine/smør
  • 7-8 spsk hvedemel
  • 500 ml fløde (større del kan erstattes m. mælk hvis man ønsker at gøre den mere kalorielet)
  • 500-600 ml mælk
  • 300-400g ost efter smag (des ‘dårligere’ kvalitet, des mere skal man bruge for at få mere smag)

Resten af lasagnen

  • 1 pakke lasagneplader
  • Rasp
  • 6 tsk smør

Fremgangsmåde

Kødsovs

  1. Hak forårsløg i helt fint (kan undlades hvis man ikke er til løg-smag. Jeg putter det ikke altid i – kun hvis jeg har lidt rester i køleskabet som skal bruges). Riv Squash, gulerødder (skal skrælles inden de rives), og aubergine på et rivejern, og put til side i en skål.
  2. Put lidt fedtstof i en gryde, og varm det op til medium varme. Tilføj forårsløg, og lad det stege i gryden under konstant omrøring i et halv minuts tid. Smuldre oksefarsen i gryden, og rør grundigt. Når det begynder at brune, tilføjes lidt salt og peber.
  3. Når al farsen i gryden er let brunet, tilføjes gulerødder, squash, og aubergine. Tilføj oregano efter smag. Bland grundigt. Lad blandingen stege i 5-10 minutter under jævnlig omrøring.
  4. Tilføj dåserne med hakkede tomater. Fyld efterfølgende dåserne halvt med vand (så du får resterne heri med), og hæld vandet i gryden. Tilføj tomatpuré, og 2 bouillonterninger (terningerne skal ikke være opløst i anden væske inden).
  5. Lad kødsovsen simre under låg, i mens du laver bechamelsovsen.

Bechamelsovs

  1. Smelt margarinen/smøren i en dyb gryde. Når fedtstoffet er smeltet, tages det af varmen. Tilføj mel 1 spsk af gangen, og rør det ud, som hvis du lavede en opbagt sovs. Konsistensen skal være en en tyk dej, som stadig kan røres rundt i med et piskeris.
  2. Hæld fløde i ‘dejen’, lidt efter lidt. Vær meget forsigtig, så det ikke klumper. Når al fløden er rørt ud i gryden, tilføjes mælken på samme måde. Når blandingen har konsistens som en alm. tykkelse sovs, sættes gryden tilbage over lav varme.
  3. Tilføj ost lidt efter lidt – der kræves konstant omrøring!. Når alt osten er smeltet (du kan tjekke dette ved at tage piskeriset op af sovsen – er der ingen ‘ostetråde’ som hænger ved, er alt osten udsmeltet i sovsen), tilføjes lidt salt og peber (og lidt muskatnød hvis man er pjattet med den slags)

Sammel lasagnen

  1. Tænd ovnen på 200grader varmluft.
  2. Find et stort fad frem (jeg har ikke nogen store fade, så jeg laver typisk to lasagner), og smør det med lidt fedtstof.
  3. Hæld et tyndt lag kødsovs i fadet, og dæk disse med lasagneplader. Hæld et lag bechamelsovs over lasagnepladerne. Gentag dette 2 gange mere. Det sidste lag er dermed bechamelsovs.
  4. Drys rasp over hele overfladen af lasagnen. Fodel 6 små klatter (eller hvad der nu passer til dit fad), over raspen.
  5. Sæt lasagnen midt i ovnen i ca. 45 minutter.
  6. Tag  lasagnen ud, og lad den hvile i 10 minutter, før du serverer den.

Tilbehør + tips

  • Jeg plejer at serverer en gulerodssaft til min lasagne; skrællede gulerødder som er revet på et rivejern, med citronsaft, og rosiner.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(2) Comments

  1. Uhhh ser lækkert ud☺️

    Hvilken plugin bruger du til at udgive opskrifter i?

    1. Tak :)
      Jeg bruger ikke noget plugin, fordi jeg blev træt af at de forskellige plugins ikke virkede ens på alle layouts ^^” … Så jeg har hardcoded et template jeg bruger når jeg smider opskrifter på min blog :)

Skriv et svar til Admin Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.