Opskrift: Tropical cheesecake

Jeg er ved at være ret hærdet i at lave forskellige cheesecakes. Jeg har prøvet mig frem med forskellige smagsvarianter; dette er min mors fortrukne variant, så den var jo nødt til at have en plads på bloggen. Det er en lidt syrlig cheesecake, så den har selvsagt ikke den samme sødme, som jordbær/citron cheesecaken har. Dette er den perfekte dessert om sommeren, eller efter et ‘tungt’ måltid.

Tropical cheesecake

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Svær

Kategori

Dessert, kage, cheesecake


En lækker let syrlig cheesecake. Meget sommerlig, og frisk. 1 kage passer til ca. 6 mennesker.

Antal personer

6 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

7 timer 30 minutter 7 timer 30 minutter

Ingredienser

Bund

  • 200 g Diegestive kiks
  • 200 g Flydende becel

Fromage

  • 300 g Neutral fløde
  • 300 g Skyr m. mangosmag
  • 30-50 g Flormelis (smag til efter hvor syrlig kagen skal være. Vær opmærksom på at gelen (alt efter hvilken saftevand man anvender) formentlig tilføjer noget sødme til kagen)
  • 1 dl Juice (friskpresset juice, eller købe multijuice. Jeg brugte friskpresset juice af ananas, appelsin, gulerod, og æble)
  • 2 stk Citroner (Både skal og saft skal bruges, så må ikke være overfladebehandlet)
  • 2 dl Fløde (mindre kan gøre det, hvis man ønsker at fedtreducere den yderligere – erstat det fløde du undlader med mere skyr)
  • 8 blade Husblads (kan variere efter mærke)

Gelé

  • 2 dl Ananas saftevand (eller saft med anden “tropisk” smag)
  • 2 dl Vand
  • 5 blade Husblads (kan variere efter mærke)

Fremgangsmåde

Bunden

  1. Smuldre/knus kiksene, til en fin masse (stort set rasp konsistens). Tilsæt flydende Becel (smeltet margarine eller smør kan også bruges), og rør rundt til massen er ensartet.
  2. Hæld kiksemassen i en springform (28 cm), og tryk den så jævn og flad imod bunden som muligt. Bag bunden i ovnen på 200 grader i 8-10 minutter (til den er blevet let gylden). Køl bunden af.

Fromagen

  1. Riv citronskallen af citronerne, og pres saften ud af dem.
  2. Bland citronskal (Ikke saften!), mangoskyr, flormelis, juice og flødeost.
  3. Opblød husblads i koldt vand i 10 minutter.
  4. Sæt den udblødet husblads over et vandbad (kun med den væde, som følger med, når du tager det op af det kolde vand), og udsmelt det.
  5. Når husbladsen har fået væske konsistens, tilføjes citronsaften.
  6. Tilføj blandingen af citronsaft, og husblads, til mangoskyr/flødeost blandingen. Rør grundigt.
  7. Pisk fløden til en tæt flødeskum, og vend den i skyr/flødeost blandingen – det kan være nødvendigt at skulle udpiske flødeskummet i blandingen for at undgå klumper.
  8. Hæld fromagen (skyr/flødeost/flødeskums massen) ud på den afkølede bund, i midten af springformen, og lad massen, selv flyde ud til siderne. Sæt på køl (i omkring 6 timer i køleskabet) eller til fromagen er blevet helt fast.

Geléen

  1. Udblød husblads i kold vand i 10 minutter.
  2. Ophæld 1 dl ananas saftevand i en gryde/skål, og sæt over et vandbad. Tilføj husblads, til saften, og opvarm til husbladsen er opløst til væskekonsistens.
  3. Tag saften af varmen, og tilføj yderligere 1 dl ananas saftevand og 1 dl vand. Omrør, og stil på køl. Rør af og til i gelen (forsigtigt så der ikke kommer bobler) og vær opmærksom på gelens konsistens, da den skal hældes på kagen når den begynder at stivne let.
  4. Efter geleen er begyndt, at få en fast konsistens, hældes den ovenpå fromagen.
  5. Sæt kagen på køl til geleen er blevet fast. Geleen vare typisk et par timer om at blive helt fast.

4 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top