Opskrift: Efterårsgryde med svinemørbrad

Det er langt fra en sund ret, jeg i dag poster – men den er meget lækker. Den er især rigtig god på en kold efterårsdag med en masse regn og blæst. Den kan laves med mange andre og/eller flere ingredienser, men jeg har lavet den med de ting jeg bedst kan lide (og lige havde i køleskabet). Med nedenstående opskrift er der mad nok til flere dage (og det kan nedfryses). Det er en forholdsvis billig ret, så selv os studerende kan være med.

Efterårsgryde med svinemørbrad

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Hovedret, gryderet


Stor portion efterårsgryde til 8 personer. Serveres med kartoffelmos, men opskrift på kartoffelmos indgår ikke i denne opskrift.

Antal personer

6 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

45 minutter 1 time 1 time 45 minutter

Ingredienser

  • 1 stort alm. løg
  • 2 små skallotte løg
  • 3 forårsløg
  • 1 porrer
  • 250 g champignoner
  • 1 svinemørbrad på omkring 400g
  • mel
  • salt
  • peber
  • Smør
  • Olie
  • 250 g champignon
  • 3 dl pureret tomater
  • 4 dl madlavningsfløde
  • 3 dl vand
  • 3 tsk paprika
  • 2 hele røde chili
  • 400g bacon i tern (mindre kan gøre det hvis man ikke er bacon fan)
  • 1 stort rødt æble
  • Persille (til pynt)

Fremgangsmåde

  1. Svits bacon i en stor gryde til de er sprøde og brune.
  2. Skær æblet i små stykker, og svits med bacon i et minuts tid.
  3. Tag bacon og æbler op af gryden, og stil væk.
  4. Skær løg, porrer, chili og forårsløg i store stykker. Svits i gryden. Når de er svitset, tages de fra gryden og stilles til siden.
  5. Skær champignoner i store skiver og svits i panden til de er gyldenbrune på alle sider. Tag champignonerne op af gryden og stil til siden.
  6. Puds svinemørbraden, og skær i store stykker af ca. 1-2 cm tykkelse. Vend stykkerne i en blanding af mel, salt og peber.
  7. Put en blanding af olie og smør i gryden, og lad smøren skumme af. Put mørbraden i gryden, og svits til begge sider er gyldenbrune.
  8. Tilføj løg, porrer, chili, forårsløg, og champignoner.
  9. Hæld vand, de purerede tomater, og fløde i gryden. Tilføj paprika. Smag til med salt og peber.
  10. Lad retten simre i ca. 10 minutter. Tilføj 3/4 af bacon/æblerne til gryde retten. Lad simre i yderligere 5-10 minutter eller til kødet er mørt.
  11. Serveres med kartoffelmos. Pynt med det resterende bacon/æble på toppen, og kom evt. lidt frisk hakket persille ovenpå.

One comment

  1. Pingback: En hurtig en | Microcut

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top