Det er langt fra en sund ret, jeg i dag poster – men den er meget lækker. Den er især rigtig god på en kold efterårsdag med en masse regn og blæst. Den kan laves med mange andre og/eller flere ingredienser, men jeg har lavet den med de ting jeg bedst kan lide (og lige havde i køleskabet). Med nedenstående opskrift er der mad nok til flere dage (og det kan nedfryses). Det er en forholdsvis billig ret, så selv os studerende kan være med.
Efterårsgryde med svinemørbrad
|
|
Stor portion efterårsgryde til 8 personer. Serveres med kartoffelmos, men opskrift på kartoffelmos indgår ikke i denne opskrift.
Antal personer
|
6 personer |
Forberedelsestid
|
Tilberedningstid
|
Total tid
|
45 minutter |
1 time |
1 time 45 minutter |
Ingredienser
- 1 stort alm. løg
- 2 små skallotte løg
- 3 forårsløg
- 1 porrer
- 250 g champignoner
- 1 svinemørbrad på omkring 400g
- mel
- salt
- peber
- Smør
- Olie
- 250 g champignon
- 3 dl pureret tomater
- 4 dl madlavningsfløde
- 3 dl vand
- 3 tsk paprika
- 2 hele røde chili
- 400g bacon i tern (mindre kan gøre det hvis man ikke er bacon fan)
- 1 stort rødt æble
- Persille (til pynt)
Fremgangsmåde
- Svits bacon i en stor gryde til de er sprøde og brune.
- Skær æblet i små stykker, og svits med bacon i et minuts tid.
- Tag bacon og æbler op af gryden, og stil væk.
- Skær løg, porrer, chili og forårsløg i store stykker. Svits i gryden. Når de er svitset, tages de fra gryden og stilles til siden.
- Skær champignoner i store skiver og svits i panden til de er gyldenbrune på alle sider. Tag champignonerne op af gryden og stil til siden.
- Puds svinemørbraden, og skær i store stykker af ca. 1-2 cm tykkelse. Vend stykkerne i en blanding af mel, salt og peber.
- Put en blanding af olie og smør i gryden, og lad smøren skumme af. Put mørbraden i gryden, og svits til begge sider er gyldenbrune.
- Tilføj løg, porrer, chili, forårsløg, og champignoner.
- Hæld vand, de purerede tomater, og fløde i gryden. Tilføj paprika. Smag til med salt og peber.
- Lad retten simre i ca. 10 minutter. Tilføj 3/4 af bacon/æblerne til gryde retten. Lad simre i yderligere 5-10 minutter eller til kødet er mørt.
- Serveres med kartoffelmos. Pynt med det resterende bacon/æble på toppen, og kom evt. lidt frisk hakket persille ovenpå.
Related
Pingback: En hurtig en | Microcut