På Bittent.dk, fandt jeg en dejlig opskrift på Cookie dough is. Det blev en stor succes :D Og den smagte fuldkommen lige som Ben and Jerry’s – og var oveni købet en hel del billigere at lave. Jeg har tilpasset opskriften min smag, og selvfølgelig skal den da deles med jer!
Min ultimative favorit is! Den er nem at lave – dog skal man have en ordentlig ismaskine for at få den helt rette konsistens på isen. Den jeg låner er en relativ billig en, og jeg er for det meste nødt til at fryse isen lidt i fryseren til sidst (men pas på! Hvis den står i fryseren for længe, kan den krystalliserer!)
Antal personer
|
2 personer |
Forberedelsestid
|
Tilberedningstid
|
Total tid
|
15 minutter |
45 minutter |
1 time |
Ingredienser
Kagedejen
- 1 dl smør
- 1/2 dl sukker
- 3/4 dl brun farin
- 1 (stort) æg (Jeg brugte pasteuriseret, da den jo ikke skal opvarmes)
- 1,5 tsk vaniljesukker
- 2,5 dl mel
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk bagepulver
- 2,5 dl chokolade (jeg brugte mørk chokolade)
Isblandingen
- 2 (store) æg (Jeg brugte pasteuriseret, da den jo ikke skal opvarmes)
- 160 g sukker
- 1/2 l piskefløde
- 2,5 dl sødmælk
Fremgangsmåde
Kagedejen
- Smør og begge sukkerarter piskes i en stor skål til det er lyst og luftigt.
- Tilsæt æg og vanilleekstrakt og bland godt.
- Bland mel, salt og bagepulver i en anden skål, og når de er blandet godt, tilsættes de til sukker/æggeblandingen. Bland grundigt.
- Hak chokoladen til små stykker, og tilsæt til blandingen – sørg for at blande grundigt, så chokoladen ikke kommer til at ligge som store samlede klumper i dejen, men i stedet bliver jævnt fordelt.
- Put den nu sammenpiskede dej i en skål, hvor du kan flade det ud, således at det ikke er højere end 2-3 cm i højden i skålen. Put i fryseren. Jeg laver det normalt dagen før, så dejen når at blive helt frossen, men bare det er blevet fast, er det ok, så det kan sagtens laves kort før du skal have isen.
Isblanding
- Pisk æggene lette og luftige i 2-3 min (Til blandingen er blevet lys)
- Pisk lidt efter lidt sukkeret i og pisk til det er rørt helt ud (Når du ikke længere kan høre knasen, når du slukker elpiskeren, og køre den imod bunden, er sukkeren rørt helt ud)
- Pisk til sidst mælk og fløde i til det er godt blandet.
Kombiner isblanding og kagedej
- Hæld isblandingen i en ismaskine og start den.
- Tilsæt den hakkede cookie dough når isen er ved at være stiv, omkring et minut før den er færdig. Røres de med for længe, bliver de klistrede.
- Isen kan være blød efter en tur i ismaskinen sammen med kagedejen, og trænger derfor måske til en tur i fryseren, før den har rigtig Ben & Jerry’s konsistens. Men så er den til gengæld også virkelig god!
Related