Jeg har desværre ligget syg i dag. Har dog alligevel både slæbt mig ud og løbe, og ud og handle, og sat maden over. Heldigvis havde Nicki og jeg aftalt at vi skulle have en super nem ret i dag; kartoffelsuppe. Det er en ret, som det meste af tiden, bare står og passer sig selv, og man kan nemt gå til og fra den. Så det var bare skønt.

Jeg har valgt at dele denne forholdsvis sunde ret med jer (ca. 60 kcal pr. 100 gram. Dog indeholder denne ret lige rigeligt med bacon – men det er for at få Nicki til at spise den XD Suppen kan sagtens laves med helt ned til 50g bacon i), og håber i finder den lækker.

Kartoffelsuppe

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Hovedret, suppe


stor portion lækker cremet kartoffelsuppe, med masser af smag. Server evt. med et stykke ristet brød. Suppen kan fryses ned, men her skal du være opmærksom på, at retten mister noget af smagen når den har været frosset ned – det kan evt. hjælpe at tilføje lidt ekstra salt inden retten nedfryses.

Antal personer

8 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

30 minutter 30 minutter 1 time

Ingredienser

 • 50g forårsløg
 • 200 g løg (mindre kan også gøre det)
 • 100g gulerod
 • 150g porrer
 • 500g kartoffel
 • 2 fed hvidløg
 • 1 boullionterning
 • 3 stk lauerbærblade
 • 200g bacon
 • 4 spsk 9% fløde (kaffefløde)
 • 1 tsk smør
 • salt
 • peber

Fremgangsmåde

 1. Skær grøntsagerne ud (forårsløg, løg, gulerod, porrer, og kartofler), i passende skiver. Størrelsen på skiverne afhænger af hvor længe du ønsker at koge retten. Normalt lader jeg suppen stå halvdelen af dagen, så mine stykker er ret store. Men kogetiden kan formindskes helt ned til 20 minutter – stykkerne skal bare ikke være så store i så tilfælde. 242
 2. Kom en lille smule smør i en tykbundet gryde, og svits løgene en smule. Kom herefter de øvrige grøntsager i, og svits dem ganske kort (ikke ved for høj varme, da de så vil brænde fast til grydebunden). 243
 3. Kom kyllingeboullionen i 1L vand, og opløs den. Hæld boullionvandet i gryden til grøntsagerne. Tilsæt hvidløg, og laurbærblade, og lad retten koge svagt under låg til retten er blød, og nem at blende (20 minutter ved små tern). 244
 4. Steg baconen til den er brun og crispy. Lig et stykke køkkenrulle i en tallerken, og hæld den svitsede bacon ovenpå. Put et stykke køkkenrulle ovenpå og lad det suge det overskydende fedt fra baconen. 245
 5. Tag laurbærbladene op af suppen. Blend suppen, til den er tyk og cremet. Tilsæt fløden, og smag til med salt og peber. Tilsæt baconen. 246
 6. Server kartoffelsuppen, med et stykke ristet grovtoast til. Velbekomme!

Husk at deltage i min give-away hvor du kan vinde et gavekort på 100 kr til fabfashion. Klik her for at deltage.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(4) Comments

 1. 1000g boullion?! Håber da du mener at det er blandt om med vand haha :D Men lækkert ser det da ud!

 2. Ser lækkert ud ;-)

  Skulle også lige til at nævne de 1000 g hihi … :-)

 3. admin says:

  Hahaha jeg troede det sagde sig selv XD Der skal jo én boullion til 1000g vand. Men kan da godt se det kan være en smule forvirrende ;) Godt jeg har udpenslet det i beskrivelsen! haha! :D
  Men det var super lækkert! Men faktisk meget bedre dagen efter.

 4. […] i 2013 delte jeg min opskrift på kartoffelsuppe. I går prøvede Rene og jeg, så at lave en anden version. Rene havde fået retten til frokost på […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.