… Endnu engang ser vi nærmere på plugins til WordPress.

Denne gang ser vi på muligheden for at præsentere dine brugere for de mest populære indlæg/sider på din hjemmeside. Det er en lækker og let måde, at give dine besøgende inspiration til, hvad der ellers er, at se på din side.

Der er en masse konfigurations muligheder, som for eksempel muligheden for at definerer ‘hvad’ der gør indlægget populært. Jeg har i min egen sidebar brugt denne widget, og populariteten har jeg valgt bliver afgjort ud fra hvor mange kommentarer der er smidt ved indlægget.

Sådan får du det ind på din egen blog

Først skal du downloade pluginen som hedder ‘WordPress Popular Posts”. Den kan du downloade her. Du skal ikke udpakke filen, men lade den forblive en zipfil.

Gå til dit administratorpanel => Plugins => Add new => Uploade => Gennemse – Vælg zipfilen vi lige har downlodet. (du kan også drag and drop, filen over på formfeltet) => Install now => Activate => Og nu er pluginet så installeret. Men vi er ikke helt færdige denne gang.

Klik nu ind under Appearance => Widgets. Under widgets vil du blive præsenteret for en side hvor du kan se din sidebar (Footer el. anden widgetized område), og hvilke widgets, som du kan trække over i det felt som repræsenterer dit widgetized område. Træk widgeten med navnet “WordPress Popular Posts” over i dit widgetized område. Når dette er gjort skal du “åbne” widgeten ved at trykke på den lille pil i højre hjørne.

Nu skal instillingerne for widget defineres. Det gør du således:
Title: Her skal du skrive hvilken overskrift du vil have widget skal have i sidebaren. Min er fx. Populære Indlæg.
Show up to: Her skal du vælge hvor mange indlæg der skal vises af gangen. Standarded er 10.
Time range: Her skal du definerer inden for hvor lang en tidsperiode de mest populære indlæg kan hentes fra.
Sort post by: Her skal du vælge hvad der definerer, hvad et populært indlæg er. Her kan der vælges i mellem: Mest sete, Mest sete pr. dag, eller kommentarer.
Shorten title: Her kan du vælge om overskriften skal forkortes hvis den er over x antal bogstaver lang. Skal den forkorte skal du krydse feltet af, skal den ikke forkorte, skal du ikke krydse feltet af.
Display post excerpt: Skal krydses af hvis du ønsker at der skal vises et uddrag af blogindlægget.
Filters – Her skal du definerer hvad der skal filtreres fra. Jeg har valgt at det kun er blogindlæg (altså posts), der har mulighed for at komme på listen. Dette har jeg gjort ved, at skrive ‘post’ i feltet ufra Post type(s). Du kan ligeledes vælge om der kun er nogle bestemte kategorier mv. som skal kunne komme på listen. Hvert punkt adskilles med ‘,’. Dvs. hvis jeg både ønskede posts og pages, skulle kunne komme på listen ville jeg skrive således ‘post, page’.
: Skal krydses af hvis du ønsker at et thumbnail (lille billede), fra blogindlægget skal vises.
Stats Tag settings – //Display author/Display date: Vælg hvilke oplysninger, som skal vises. Du kan vælge flere på én gang. Du kan vælge at få vist hvor mange kommentarer indlægget har, hvor mange som har set indlægget, hvem der har skrevet indlægget, og hvilken dato indlægget er skrevet.
Content format: Vælg hvordan udseendet/opstillingen skal være på listen.

=> Save! Og så er du færdig!

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(2) Comments

  1. Hej Simone,
    Du kan tro det var hyggeligt at være i Næstved på deres julemarked og hvis jeg havde mere plads i køleskabet og kunne spise alt det jeg smagte så ville jeg havde købt endnu mere end jeg gjorde :-)

    Tusind tak for rosen af mine billeder :-) Jeg er nogen gange i tvivl om de er gode nok og om jeg i det hele taget kan mestre der der “&&%#/&¤(#” kamera som jeg har, da det har det med at drille pga dets alder og fordi det mener at det er i orden at have sit eget liv :-/

    1. admin says:

      Haha nej så er det selvfølgelig ikke nemt. Men jeg kan berolige dig, og fortælle at dem du i hvert fald smider i din blog, er yderst behagelige at se på ;D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.