668Inspireret af en masse posts der har været på Twitter på det sidste, syntes jeg det er på tide at jeg tager fat i, det måske følsomme emne, haters. Jeg vil tage udgangspunkt i “haters” på blogs – og det er jo blot min ydmyge mening som kommer til udtryk i dette indlæg. Ingen faglig evidens ligger til grunde for noget af det jeg skriver.

Faktisk er min holdning til disse “haters”, at jeg faktisk ikke mener de eksistere, i så stort et omfang, som der nogen gange bliver givet udtryk for. Jeg har kun ganske få gange været udsat for ubehagelige beskeder, her på bloggen – og det ligger efterhånden mange år tilbage. Det har ikke været noget jeg har taget personligt, og hvis det ikke har været noget konstruktivt de har skrevet – ja så har jeg bare ignoreret det. Men jeg har aldrig slettet en ubehagelig kommentar på bloggen, og jeg kommer nok heller aldrig til det.

Jeg er af den holdning, at man som blogger, selv vælger at blive en “offentlig” person – og det medfølger altså også at man må tage imod det skyts der kommer. Hvis man vil være sikker på ikke at grimme kommentarer om ens livsstil, ens udseende eller problemer – ja så må man holde det langt væk fra ens offentlige blog. Jeg siger ikke at man skal finde sig i at blive kaldt diverse skældsord – jeg siger blot at det kan hænde, og det må man være forberedt på.

Jeg kan læse rundt omkring at nogen er meget plaget af disse haters – og gang på gang, ser jeg, hvad jeg vil kalde en fejlopfattelse af haters! Jeg syntes ikke man kan kalde en person, som blot har en anden holdning, end bloggeren selv, en hater! Slet ikke hvis kommentaren bliver holdt i et ordentlig toneleje, uden diverse skældsord. Man må som blogger være forberedt på, at det man skriver, kan blive taget til overvejelse af et andet menneske derude i verden – som måske bliver provokeret af det der bliver skrevet, fordi det strider imod dennes måde at se verden på – og derfor får lyst til at give sin mening, om tingene, til kende. Jeg syntes faktisk direkte det er respektløst at slette denne type kommentarer, blot fordi man måske ikke kan lide/eller er uenig i hvad der bliver skrevet.

En hater vil jeg derimod definerer som en person, som skriver irrelevante kommentarer til de enkelte indlæg. De tilfælde hvor man kan se at indlægget hverken er blevet læst, eller blevet forholdt sig til. Kommentarer som, “Din klamme ko“, og hvad værre kan være. Det er hvad jeg vil kalde en hater. En person som hverken forholder sig til indlægget, eller formår at holde den pæne tone. Men kommentarer som “Simone, jeg syntes virkelig du er uviden! Jeg fatter ikke du kan skrive sådan om haters, fordi…” – vil jeg definerer som en god læser på den anden side af skærmen, som orker at læse mit indlæg igennem og forholde sig til det.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(16) Comments

 1. Jeg kunne nærmest ikke være mere enig!
  Jeg synes at mange har misforstået begrebet ‘hater’ og bare bruger det om alle der er uenige med deres mening eller som siger dem imod.
  Og som du nævner vælger man jo altså selv at ‘udstille’ sig offentligt, og så må man også være forberedt på at det ikke er alle der sidder og klapper i deres små fede hænder over en, fuldstændig som det gør sig gældende ude i den virkelige verden.

  1. admin says:

   Jeg er fuldkommen enig i hvad du skriver :)
   Jeg tror desværre bare at nogen glemmer at tænke over at internettet er et “offentligt” sted, og hvis man deler noget må man forvente at folk også giver udtryk for deres mening – også selv om det måske er ens “eget lille hjørne” på det store internet.

 2. Er så enig!

  Tror rigtig mange har en tendens til at kalde folk, som har en anden mening, for haters. Det at man har en anden mening gør jo ikke en til hater, så længe man netop holder en god tone.

  Tilgengæld, så kan jeg sagtens forstå folk, som sletter deciderede hater kommentarer. De hører, efter min mening, ikke hjemme på en blog og jeg synes personligt selv, at haters virkelig burde ties ihjel. De gør det for at generere folk og for at få opmærksomhed og det er netop den opmærksomhed, som man skal nægte dem. Jeg har selv oplevet haters, når de er værst, nemlig på tumblr og selvom det ikke burde ramme så hårdt, så gør det det alligevel og var faktisk ked af det i flere dage.

  1. admin says:

   Selvfølgelig findes der “rigtige” haters derude, som udelukkende kommenterer for at skrive noget grimt og sårende. Grænsen i mellem at være hater og bare af en egen mening, kan jo til tider også være lidt udvisket nemlig pga. af hvad opfattes som værende meningsløst og blot sårende, og hvad opfattes som værende en konstruktiv debat.
   Men når du skriver at man bør nægte dem opmærksomheden – så er jeg delvis enig. Jeg tror ikke selv jeg ville have et behov for at slette en hater besked – men jeg kan sagtens forstå at andre vælger at gøre dette. Dog syntes jeg det er vanvittigt kujon-agtigt at fx. lave et indlæg omkring div. haters på sin blog, eller poste på Twitter omkring hater beskederne (som faktisk var den type posts fra flere af dem jeg følger på Twitter, som fik mig til at skrive dette indlæg). Jeg syntes simpelthen ikke det giver mening, at man vælger at skrive omkring disse hater-beskeder, hvis man ikke ønsker at dele begge “synspunkter”. Jeg føler kun man hører den halve sandhed, når disse forfærdelige kommentarer slet ingen steder er til at finde på bloggen, og der alligevel dukker et indlæg op omkring dem. Jeg syntes for at være helt ærligt at det mærkes som et opmærksomhedsstunt.

 3. *Slow Clap*

  Du skriver sande ord. En debat, ligemeget om den foregår online, eller offline, skal foregå i en sober tone. Det må gerne provokere, det er hele formålet med debat.
  Som du siger, så i det øjeblik folk bevæger sig ud med personlige meninger må de acceptere at der sidder folk med modsatte meninger. Hvis man ikke kan tolerere dette skal man lade være med at skrive noget som helst.

  Man skal aldrig acceptere ubehagelige og nedladende ord, de *indsæt passende ord* skal bare ties. En hater må være definitionen på en person, der lukker mundbræk ud uden sagligt grundlag, og som derfor kan ignoreres. Man kan slette dem, eller man kan modarbejde dem.
  Kill them with kindness er mit foretrukne ordsprog i denne sammenhæng.

  Men automatisk at sortere alle der er unige med en ind under ‘haters’ (slowtards synes jeg dækker bedre), det kommer man ingen vegne med. Man bør aldrig glemme at man selv kan tage fejl, og så bør man lytte til andre.

  1. admin says:

   Fuldkommen enig! Jeg kan også godt nogen gange få kommentarer her på bloggen (sker dog sjældent) hvor jeg tænker “Hold da op – den var godt nok lige lovligt nedladende” eller “no shit sherlock – virker jeg tabt bag en vogn?”; men dem sletter jeg heller ikke selv om jeg egentlig ikke har lyst til at blive gjort opmærksom på, at jeg måske ikke har lydt for kvik i et af de indlæg jeg har skrevet ^_^

   Men ja! Kill them with kindness må være svaret! haha

 4. Du har fat i noget meget rigtigt og helt præcist. Man er netop ikke en hater, hvis man blot diskuterer – og heller ikke hvis man har forskellige meninger. Det er jo en del af at være menneske, og sådan er det jo bare.

  Men er der tale om deciderede haters, folk der skriver ondskabsfuldheder og er ubehagelige, synes jeg slet ikke, de skal have ørenlyd. Kommentarerne skal slettes og ties ihjel. Det tror jeg, er det eneste, der hjælper. Heldigvis har jeg ikke haft brug for at teste det – for min oplevelse er netop også, at langt de fleste blogs er et fredeligt sted at være :)

  1. admin says:

   Hvis man vælger at tie disse haters ihjel syntes jeg også bare man bør være konsekvent – jeg ser igen og igen indlæg på div. blogs hvor forfatteren giver udtryk for, hvor ondskabsfulde disse haters nu har været, og hvor latterlige de er, og hvor meget de ikke fatter en skid af bloggerens egentlige liv – men kommentarerne som disse haters har skrevet er væk, så læseren har ingen mulighed for at se sagen fra alle sider… Og hvis der rent faktisk er tale om hater beskeder, fodre man så ikke bare satanen med sådanne indlæg?
   Ofte lyder det netop som om, at det rent faktisk er personer som har læst indlægget, og gerne vil give deres mening til kende, og ikke hvad jeg vil kalde en hater, som bliver omtalt i sådanne indlæg.

   Men ja! Jeg er fuldstændig enig! Blogverdenen virker som et fredeligt sted :D Og jeg har endnu aldrig set en hater kommentar – kun hørt dem omtalt i indlæg som jeg beskriver ovenover ^_^”

 5. Fedt blogindlæg! Sejt, at du tager emnet op!

  Jeg er meget enig med dig. Oftest når jeg læser/hører om haters i blogland, kommer det bag på mig, fordi jeg stort set aldrig ser hadefulde kommentarer på de pågældende blogs. Om det skyldes, at de bliver slettet, eller at jeg blot lægger noget andet i definitionen af “haters”, ved jeg ikke, men jeg hælder mest til det sidste. Ligesom dig mener jeg ikke, at konstruktiv kritik eller en anderledes holdning er lig med “hate” – snarere tværtimod. Selvfølgelig er det rart at høre, når folk er enige med en, men jeg elsker også at høre om andre måder at anskue et emne på – så giver debatdelen af at blogge mening!
  Skulle der være bloggeren derude, der modtager lede, mobbende kommentarer – og de findes sikkert – er det selvfølgelig trist og tarveligt, men jeg mener ikke, at måden at tackle det på er at slette beskederne eller skrive indlæg om dem. Tværtimod tror jeg bare, at det opildner haterne til at fortsætte. Hvis kommentarerne indeholder ord, man ikke ønsker at forbinde med sin blog (fx racistiske, pornografiske osv.), skal de selvfølgelig fjernes, men ellers vil jeg opfordre bloggeren til at hæve sig over det. Eventuelt komme med en intelligent, velovervejet svar, så enhver kan se, at haterne ikke har noget at komme efter. Men sætter man sig til at pive over det, kommer det hurtigt bare til at virke opmærksomhedssøgende – især når man som læser ikke engang kan se de omtalte hater-kommentarer. Og så kan jeg som læser godt have svært ved at tage det helt seriøst, desværre.

  Det blev en lang smøre, men jeg måtte bare give mit besyv med :)

  1. admin says:

   Jeg kunne ikke være mere enig. Jeg har slet ikke noget at tilføje til din super gode kommentar ^_^ Det er som om du har hevet det ud af min egen mund! Fuldstændig de tanker jeg gjorde mig, i mens jeg skrev indlægget.

 6. Jeg er helt enig med dig.
  Har dog på det seneste fået en del af de grove hate kommentarer så som; Fuck jeg er træt af glo på dit klamme fjæs fy for helvede.
  Men det er ok at have forskellige meninger, livet ville jo være dybt kedeligt hvis alle var rørende enige!

  1. admin says:

   Det er selvfølgelig ubehageligt med den slags kommentarer – og jeg er ked af at du skal ligge “øre” til den slags uden nogen grund. Det er hvad jeg vil mene man kan kalde en hater, da de jo ikke forholder sig til det du ligger ud på nettet – og ja, så er tonen heller ikke ligefrem den mest sobre.
   Bruger du samme taktik som de fleste andre som har kommenteret, ville gøre? Tie det ihjel?

 7. Jeg har kun blogget i ca 1½ år og må nok indrømme at jeg heller ikke har set det store til haters endnu.. Jeg har heller ikke selv haft nogen..

  Jeg må nok gi dig ret i at ikke alle skal opfattes som hateres..
  Hvorfor er mennesker i dag blevet så bange for at være uenige med hinanden??

  Jeg synes det er utroligt fedt hvis jeg får en kommentar hvor mine ord bliver vendt lidt på hovedet og at nogen måske prøver at ha en god dialog igang.. Det er simpelthen noget af det fedeste ever.. Det viser mig at der stadig er fornuftige mennesker der ude.. ha ha..

  Tak for dit skønne indlæg.. Elsker det.. <3

  Knus <3

  1. admin says:

   Ja man kan jo altid lære en hel del! :D Så længe kommentarerne er relevante i forhold til indlægget, elsker jeg også at modtage dem – uanset om de kritiske, negative, eller andet! Det er bare fedt at nogen forholder sig til det man skriver!
   Det er som du skriver, bare super fedt, når man kan have en dialog med andre, og der igennem måske lærer noget nyt ^_^

   Jeg er glad for at du sætter pris på indlægget :D

 8. Jeg ville have skrevet dig en kommentar, men det greb om sig, så jeg tænkte at det ville være mere læsevenligt som et post med formatering og kilder og den slags… Desuden, sharing is carring, og jeg synes dette var et godt inspirerende indlæg Simone! Hvilket jeg også nævner, så nu er du advaret ;)

  Indlæg: Haters… Det bedste du kan gøre er at drukne dem i sukker
  http://gulde.dk/?id=1391812265

  1. admin says:

   Bare lige en hurtig kommentar inden jeg smutter på arbejde ^_^
   Skide godt skrevet. Jeg er glad for at mit indlæg kunne være til inspiration – det er jo netop en af de ting, blogging går ud på :)
   Jeg vil lige gå og tygge over dit indlæg resten af dagen, og de som jeg har noget mere debatterende at byde ind med i :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.