Tilbage i 2013 delte jeg min opskrift på kartoffelsuppe. I går prøvede Rene og jeg, så at lave en anden version. Rene havde fået retten til frokost på arbejdet for leden, og havde syntes det smagte super godt. Vi forsøgte derfor at nærme os smagen på det han havde fået serveret. Jeg havde ikke noget imod at suppen ikke blev lavet ud fra den opskrift jeg ellers havde delt herinde, da jeg efterhånden har spist så meget af den i årenes løb, og godt kunne brug lidt fornyelse.
Suppen kan fryses ned – men tilføj da lidt ekstra salt, da den taber smag af at være frossen.
Antal personer
10 personer
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Total tid
30 minutter
40 minutter
1 time 10 minutter
Ingredienser
120 g smør
2 løg
800 g porre i skiver
800 g kartofler i små tern
Salt efter smag
Pebermix efter smag (alm. peber kan bruges, men giver ikke samme varmende effekt)
1 grøntsags boullion
1 hønse boulion
1 dl mælk
1 dl fløde (Køb nok til at du kan hælde 1-2 spsk fløde på suppen som pynt, pr. anretning)
Purløg til pynt
200 g bacon
Fremgangsmåde
Skræl kartoflerne. Hak løg, porre (husk at skylle dem grundigt), og kartofler i små stykker.
Smelt smøren i en stor gryde, og tilsæt løg, porre, og kartofler. Steg i 10 minutter. Tilsæt salt og pebermix (jeg brugte ca. 4 spsk af hver), og bland godt.
Boullionen udblødes i en skål – jeg brugte 1.5 liter vand, til 2 boullionterninger, hvilket er mindre end de anbefalede 2 liter vand, da jeg ønskede en kraftigere smag.
Tilsæt boullionvæsken til suppen, og bring retten i kog. Lad simre under i låg i omkring 5 minutter (eller til kartoflerne ikke længere er hårde).
Blend retten (jeg brugte en blender, men en stavblender kan også bruges).
Tilsæt mælk og fløde til suppen, og rør grundigt.
Anret i en dyb skål. Hæld suppe i skålen, hæld 1-2 spsk fløde på suppen (vær ikke bekymret for at det forsvinder – det bliver flot og synligt igen, når du forsætter). Tag en spsk bacon, og hæld oveni. Tilsæt 1-2 tsk puløg. Server med et godt stykke brød til.