Opskrift: Kylling i rød Karry

Jeg har kastet mig ud i det asiatiske køkken igen i dag. Eller i hvert fald min fortolkning af det. I dag blev det til kylling i rød karry, med ris. Det var super lækkert, men man skal kunne lide stærk mad hvis man vælger at følge opskriften slavisk.

Kylling i rød karry

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Hovedret, asiatisk


Kylling i rød karry, med ris, til 3-4 personer

Antal personer

3-4 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

20 minutter 30 minutter 50 minutter

Ingredienser

  • En lille smule olie
  • 3 stykker kyllingebryst uden skind
  • 2 hele løg
  • 2 røde chili
  • 3 forårsløg
  • 1 tsk knust hvidløg
  • 1 tsk knust ingefær
  • 2 tsk rød karry paste
  • 2 spsk fiskesovs
  • 400 ml kokosmælk
  • 2 spsk sukker
  • 6 små gulerødder
  • 2 store håndfulde basilikum
  • En smule citronsaft
  • Ris efter behov

Fremgangsmåde

  1. Skær to hele løg ud i både i olien. Skær chili og to forårsløg ud i små skiver (gem det sidste), og svits dem sammen med løgene.
  2. Skær kyllingebrystet ud i tynde strimler. Svits det sammen med sammen med chilien, forårsløgene og løgene.
  3. Når kødet er brunet på alle siderne tilføjes ingefær, hvidløg, rød karry paste, og fiskesovs. Bland ingredienserne rundt.
  4. Tilføj halvdelen af kokosmælken, gulerødderne, og sukker.
  5. Når retten koger tilføjer du resten af kokosmælken, og halvdelen af basilikummen.
  6. Lad retten små simre, til gulerødderne har den ønskede konsistens.
  7. Smag retten til med sukker, og citronsaft.
  8. Skær det sidste forårsløg ud i små skiver, og bland med det resterende basilikum. Brug dette gavmildt som “pynt” ovenpå retten.
  9. Serveres med ris.

7 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top