Jeg syntes det er på tide at gentage succen med ‘Sådan bliver du en god nabo!‘ (Blogindlæg fra d. 15/08-2010), med en lille efterfølger. Denne har jeg valgt at kalde ‘Sådan bliver du en god kunde’, og denne gang tror jeg at vi kigger en smuuuule mere positivt på sagerne. Det er vigtigt for mig at uddybe at jeg er kassedame, og dette er ikke den koncern jeg arbejder for’s holdninger, og tips, men fuldt ud mine egne. Jeg blev inspireret da jeg sad på arbejdet i går, i omkring 9,5 timer… Og med udsigten til at jeg i dag skal sidde på arbejdet i 7,5 timer, før da også mine tanker til at kredse en del omkring mit arbejde, og de kunder man betjener. Det er også vigtigt for mig lige at ligge ud med at fortælle, og jeg selvfølgelig har den holdning at man som kasseekspediten også skal yde en stor indsats! Dvs. at man bør ligge skrøbelige varer til siden på båndet, ikke bare holde pedallen til båndet nede konstant så varene begynder at klemme hinanden, og kunden ikke kan få fat i sine ting uden at så smadret fingrene, vær smilende, vær serviceminded og HUSK du får penge for at udføre arbejder – SÅ GØR DET SOM DU SELV VILLE BETJENES HVIS DU VAR KUNDEN! … Det kan dog være svært at være lige god ved alle kunderne, da nogen simpelthen ikke selv har respekt for de varer de har i sinde at købe, derfor er man dog nødt til at beherske sig og tænke på at man befinder sig på arbejdsmarkedet og altså ikke i en ‘mød-din-nye-bedste-ven’ klub.

Placerer varene på båndet i ét lag, og én linje
Det er ikke svært at placer varene på båndet i et lag. Hvis du er i tvivl om hvad der hermed menes, så menes der at du ikke skal ligge flere vare ovenpå hinanden. I samme åndedrag kan jeg også hurtigt uddybe at varene også helst skal ligges i en linje, og altså ikke ved siden af hinanden (i bredden) på båndet. Der er ikke noget mere fustrerende end når varene begynder at vælte ned over en, fordi båndet bliver en smule smallerer når det nærmer sig kassedamen. Derudover er man nødt til at løfte varer højerer op for at undgå at ramme nogle af alle de andre vare som ligger i en stor klump – hvilket hurtigt kan give ondt i ryggen. Det er også en fordel for dig som kunde at gøre det på denne møde da det går langt hurtigere, dine varer bliver ikke smadret, og ryger ikke en tur på gulvet, og det bliver nemmere for kassedamen at placerer det på det næste bånd på en måde så du får nemmere ved at pakke det. Det kan godt ske at det føles som om at det går hurtigere hvis man bare kaster varene op, men det går det ikke i længden. Lad hellere kassedamen vente på dig, end at du skal vente på kassedamen!

Vend stregkoden op af
Vil du hurtigt igennem kassen skal du som sagt ligge dine vare i én lang bane, og altså ikke flere vare ovenpå eller ved siden af hinanden. For at gøre det endnu hurtigere kan du vende stregkoden op af. Det er både en fordel for dig som kunde, og kassedamen. Kassedamen kan hurtigt scanne dine vare igennem, og behøver ikke at sidde og vende og dreje, og løfte så mange vare (Er hårdt for håndled og ryg i længden). Vil du hjælpe dig selv yderligere kan du pille bøjlerne af, hvis du har købt tøj.

Hjælp dig selv – Lig de skrøbelige vare til sidst
Vil du hjælpe dig selv en smule vil jeg give dig det råd at ligge skrøbelige vare til sidst – dvs. chips, blomster, grøntsager, frugt osv., da dine ting derfor ikke bliver knust; selv hvis du ender hos en kassedame som ikke tager sit job alvorligt, og ikke passer på kundens vare.

Pak dine vare, og tjek bonnen BAGEFTER
Det er ok at ville tjekke sin bon efter, da der hyppigt er fejl. Men i perioder hvor der er travlt, og begge båndbaner er nødt til at være i brug, er det bare om at få pakket sine vare ned, og væk fra båndet. Herefter kan man tjekke sin bon igennem og henvende sig ved kundeservice eller kassedamen. Ofte bliver kunder sure over hvis deres ting bliver blandet sammen, hvilket er forståeligt nok, men det er ikke nemt for en kassedame, når det båede er krævet af den ene kunde at hun/han skal scanne den nuværende kundes vare igennem, mens der står to kunder der har fyldt begge båndbaner op, og som ikke vil pakke ned før de har tjekket bonnen… Dette gælder forøvrigt også samtaler med med gamle venner, i mobiltelefonen, smser, osv. osv…. Gør det EFTER du har pakket!

Der kan helt sikkert tilføjes en masse mere, men det her er lidt af de ting jeg har tænkt over. Jeg har ikke tid til at skrive mere :) Skal også nå at gå med Mille, og blive klar til at komme på arbejde. Jeg har i det mindste noget at se frem til efter arbejde denne gang – Nicki :’D <3 Glæder mig til at komme hjem og putte mig under dynen i hans seng ^^” … Men hold kæft hvor er jeg træt her fra morgenstunden. Mine øjne er også hævet helt op :( Kan knap se ud af dem… Lort… Håber det bliver bedre i løbet af dagen.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.