Det er nu 12 år siden at jeg købte mit eget domæne. Jeg var 16 år, og havde indtil da haft subdomæner ved div. gratis hosts. Jeg kan ikke huske hvad der gav mig skubbet til at få mit eget domæne, og jeg ved ikke om jeg dengang havde forventet og troet på, at jeg ville beholde det de efterfølgende 12 år. Jeg kan dog huske at jeg fik domænet i fødselsdagsgave, og at jeg i virkeligheden følte mig lidt fortabt da jeg endelig havde fået det købt, og nu skulle til at sætte min egen hjemmeside op fra bunden. Jeg kendte ikke til wordpress (eller andre CMS), og var egentlig af den opfattelse at man var nødt til at kode alt fra bunden selv – så det lærte jeg hvordan man gjorde, og gjorde i mange år frem.

Det var sjovt at kode alt fra bunden af, men også tidskrævende – og ikke altid med det mest stabile resultat. Det var virkelig en lettelse da jeg tog mit første CMS i brug – Cutenews. Det var ikke særlig fleksibelt, men det betød jeg ikke længere skulle style hvert eneste indlæg jeg postede på bloggen.

I 2012 tog jeg mig endelig sammen til at sætte mig ind i hvad WordPress kunne tilbyde som CMS. Heldigvis har mit fortrukne kodesprog altid været PHP, hvilket wordpress ligeledes gør brug af, hvilket trods alt gjorde det en smule lettere at lære at bruge. Jeg havde dog mine udfordringer.

Meget vand er løbet igennem åen på 12 år. Sommetider er det pinligt at læse tilbage i de gamle indlæg, men for det meste glæder jeg mig over at jeg kan se tilbage på mine glæder og sorger igennem årenes løb. Desuden var min hjemmeside en stor ressource i forhold til at øve mig i div. tekniske løsninger, da jeg læste til multimediedesigner, og nu en måde jeg kan holde min kærlighed til webudviklingen ved lige.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.