Jeg er blevet spurgt om, jeg ikke vil skrive et indlæg om hvorledes mit vægttab har forgået. Faste læserer af min blog, har kunne få besked, bid for bid i de forskellige indlæg, men eftersom det nok kan være lidt mangelfuldt, og uoverskueligt, har jeg valgt at skrive dette samlede indlæg.

Du er altid velkommen til at kommentere, hvis du har spørgsmål. Jeg er også selv åben for nye muligheder til at forbedre min livsstil, så har du gode tips og tricks, må du hjertens gerne også dele dem.

Jeg vil starte med at minde alle om, at dette er en livsstils ændring, men da jeg var omkring 8 kg for overvægtig var jeg nødt til at tabe de første par kilo, lidt mere intensivt. Jeg mangler stadig at tabe 1 kg, før mit bmital siger jeg er normalvægtig.

Mentalt forberedt

Jeg har prøvet utallige gange at tabe mig, men jeg har altid hurtigt givet op. Jeg har syntes det har været for uoverskueligt at håndtere, og har i sidste ende faktisk nok heller ikke gidet. Jeg har gerne ville leve “godt”.

Derfor tror jeg på at det er vigtigt man gør op med sig selv inden man starter, om man er motiveret og mentalt klar. Er dette ikke tilfældet, ville jeg nok vente til, at jeg fandt en motivation jeg virkelig brændte for, inden jeg gik i gang, for at undgå et kæmpe nederlag.

Jeg besluttede mig for at tabe mig, da jeg opdagede jeg ikke kunne passe nogle af mine shorts. Det i sig selv overraskede mig, og det gav mig motivationen til at gå i gang. Men den sande motivation bag mit “projekt” er kontrol. Jeg manglede kontrol i mit liv. Og hvilken kontrol har man overhovedet over sit liv, hvis man ikke har kontrol over hvad man vejer, spiser, og hvordan ens krop ser ud? Min krop voksede og voksede bare fra mig. Blev større og større uden jeg egentlig så det. Jeg havde behov for at genvinde kontrollen, og det føles meget bedre nu hvor jeg har mere styr på det.

Hvis man som jeg, bor sammen med nogen, skal man også være sikker på at de er mentalt klar. Jeg har meget at se til i min hverdag, og hverken min kæreste eller jeg har tid til at lave to forskellige slags aftensmad. Derfor var det meget vigtigt for mig, at han også gik med til at få en sundere livsstil. Min kæreste er meget slank, men det er ikke noget problem, da vi lever af sund mad, og ikke slankemad. Heldigvis er min kæreste gået helhjertet ind i projektet – når jeg er hjemme ;) Det vigtigste han bidrager med, er en kæmpe støtte, og det faktum at han undlader at købe nutella, og sukker indholdige morgenmadsprodukter, som han ellers plejer at gøre.

Maden – sådan gør jeg

Jeg tror det er meget forskelligt hvordan man bedst håndterer det med maden. Jeg har altid haft det problem, at når jeg har forsøgt at leve sundere, har jeg bare spist mindre. Hvilket selvfølgelig giver resultat den første uge, men derefter bliver en pinsel, og direkte usundt.

Sådan har jeg ikke valgt at gribe det an denne gang. Rigtigt nok har jeg skåret mit aftensmad betydeligt ned, men tilgengæld spiser jeg utroligt meget i løbet af dagen. For at have den ønskede kontrol, og viden omkring det jeg spiser, bruger jeg en app på min Ipad som hedder “Shape-Up“. Dette er en af mine aller vigtigste tools, da den gør det muligt for mig, at holde styr på at jeg hverken spiser for meget eller for lidt på en dag.

Shape-up, er selvfølgelig en midlertidig løsning. Et startskud, til at gøre mig mere bevidst om hvad jeg egentlig kan putte i munden, og hvor meget af det. Det kræves nemlig at alt maden vejes, så kcal indholdet kan regnes ud. Det kræver tid, og man skal virkelig være forberedt på det, hvis man ønsker at bruge denne app. Dog har jeg fundet det ganske nemt, nu hvor jeg har vænnet mig til det, og jeg kunne ikke undvære app’en i denne startfase.

Motion – sådan gør jeg

Motionen er helt klart en stor del af min livsstilsændring. For ikke at sige den største ændring. Til dagligt at jeg aldrig brugt offentlig transport. Jeg har altid cyklet de 5 km til og fra skole, og de 7 km til og fra arbejde, hvilket selvfølgelig har givet mit lidt motion i dagligdagen. Ligeledes rider jeg så vidt muligt 5 gange om ugen. Men siden jeg er begyndt på min livsstilsændring er jeg begyndt at løbe – og det er virkelig dét som gør udslaget.

Løb:

Jeg løber 3-4 gange om ugen. I starten løb jeg efter dette program: “Træningsprogram: Løb 5 km“. Det var et rigtig godt program at løbe udfra i starten. Men hvad der skulle opnåes på 12 uger, opnåede jeg på 5. Dette skyldes formentlig at jeg dyrker andet motion ved siden af. Jeg er i denne uge begyndt at løbe efter følgende program: “Fra 5 km til halvmaraton“. Jeg glæder mig til at komme ordentlig i gang med programmet, og håber jeg er klar til et halv maraton om 11 uger.

Gå:

Så vidt muligt går jeg en tur på 15-30 minutter hver dag. Gerne længere, og gerne flere gange om dagen hvis jeg har tid. Det giver rigtig godt, og den friske luft giver en god energi. Tempoet variere fra normalt tempo til rask gang.

Cykling:

Jeg cykler ikke så jævnligt, men jeg har som sagt erstattet al min transport rundt i byen, med cykling fremfor at tage bussen. Dette har jeg gjort i mange år, og man sparer ofte både, tid og penge på det. Ligeledes giver det et pust af energi at komme ud og røre sig – og så giver cykling rigtig godt!

Ridning:

Jeg rider hvis muligt 5-6 gange om ugen. Det giver gode ben og mavemuskler. Hvis man ikke lige er interesseret i heste, er der helt klart andre ting man kan erstatte ridningen med.

Styrketræning:

Jeg har ikke tid og råd til at gå i fitness center, men vil alligevel gerne styrketræne. Derfor har jeg sammensat mit eget styrketræningsprogram, som du kan se lige her: “Strenght challenge“. Det er hårdt og giver sved på panden. Det er hver dag – og det føles virkelig som om det hjælper. Jeg føler mig bedre og bedre for hver dag.

Mad & motion – et eksempel på en dag

Nedenfor har jeg gået tilbage i arkiverne, og fundet en ret gennemsnitlig dag. Sådan her, ser mange af mine dage ud, dog med små variationer, for at holde maden spændene, og sørge for at jeg får de rette vitaminer og mineraler.

Morgen:

 • 20g blendede mandler (118 kcal)
 • 63g jordbær (20 kcal)
 • 169g a38, 0,5% (68 kcal)

Formiddags snack:

 • 14g Jumborosiner (46 kcal)
 • 11g mandler (63 kcal)

Middag:

 • 126g jordbær (40 kcal) – til smoothie
 • 81g galia melon (32 kcal) – til smoothie
 • 70g banan (62 kcal) – til smoothie
 • 270g a38, 0,5% (108 kcal) – til smoothie
 • 1 skive rugbrød (73 kcal)
 • 30g ost, af mærket Slanke Marie (69 kcal)

Eftermiddagssnack:

 • 11g mandler (63 kcal)

Aften:

 • 120g grøntsagskødsovs (206 kcal)
 • 130g fuldkornspasta (429 kcal)

Motion:

 • 35 min ridning (-175 kcal)
 • 30 min løb, 9,5 km/t (-353 kcal)
 • Strength challenge

Husk at deltage i min give-away hvor du kan vinde et gavekort på 100 kr til fabfashion. Klik her for at deltage.

Del:
Skrevet af Admin
Ejer af microcut.dk.