Juletræet er jo super vigtigt! For ikke at sige noget af de vigtigste. Dagens spørgsmål i Decemberlegen, er “Fælder du selv juletræ eller køber du?”… Spørgsmålet er måske lidt misledende – for i vores familie køber vi juletræet… Men vi fælder det for det meste også selv ^_^

080

Da jeg kommer af en skilsmisse familie, har jeg oplevet forskellige traditioner omkring juletræ fældningen igennem tiden.

Da jeg var helt lille, kan jeg tydeligt huske at hele familien tog ud, for at finde et juletræ, på en plantage. Jeg kan ikke huske om det er noget vi har gjort én gang, eller om det var en fast tradition – men jeg husker i hvert fald den ene gang meget tydeligt. Der var sne, og det var super hyggeligt. Jeg kan huske at jeg for første gang nogensinde, smagte glög, den dag – og det var guf ^_^

Siden mine forældre blev skilt, har jeg sammen med min stedfars familie, været ude i den skov, som de ejer og fælde juletræ. Det har været en familietradition de har haft i mange år. “Julemanden” kommer og giver børnene slik, og der er i det hele taget gjort meget for at børnene er i centrum på denne dag.

081

Men de sidste par år, har min stedfar bare været nede ved naboen, og hente et flot træ. Sidste år var vi i sidste øjeblik, og træet blev egentlig ikke ret pænt – men det havde sin egen charme, og jeg tror egentlig ville alle sammen kom til at holde lidt ekstra af det, for sin uperfekthed ^_^

Jeg er med i Decemberlegen, som du kan læse om her

 • Husk at deltage 1. advents give-awayen hér

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(6) Comments

 1. Så smukt et træ :) Jeg glæder mig til vi skal have vores juletræ, pynte det og lægge alle gaverne under det. En tur omkring det med sang, bliver det også til.

  1. admin says:

   Haha ja det bliver også spændene at få juletræet ind i år – men det bliver nok først d. 22-23 december herhjemme. Det plejer det i hvert fald. I min egen lejlighed har jeg ingen juletræ :) Tror heller ikke at jeg ville orke alt oprydningen bagefter XD

 2. Min kæreste og jeg har ikke selv juletræ, fordi jeg ikke rigtig orker det, men måske jeg giver mig til sidst – så skal jeg bare lige have købt en juletræsfod, -tæppe og -stjerne, for pynt har jeg nok af :D Men vi plejer som regel at købe et juletræ, som allerede er fældet, hjemme hos min mor og far :D

  1. admin says:

   Hehe nej, Nicki og jeg har heller ikke juletræ ^_^ Vi har slet ikke nogen juletræsfod og alt det andet man skal bruge – for at snakke om julepynt i det hele taget ^^” … Men et flot træ, er der altid at finde ude ved min mor :) og det er derude, jeg holder jul hver år, så det gør ikke så meget at jeg ikke har et derhjemme i lejligheden.

 3. Sikke fint et træ! Hjemme ved mine forældre købes træet i lokalområdet – men hvert år som barn var jeg alligevel på juletræs-fældnings-tur med folkeskolen, hvor der skulle vælges træer til skolens fællesrum, læreværelse og ved indgangshallen :D Så begge svar er også relevante for mig.

  – Anne

  1. admin says:

   Ej hvor hyggeligt at de havde den tradition på din folkeskole. Det var da en mega god idé. Og en god måde at lave en fællestur for hele klassen. Det lyder virkelig hyggeligt :) Jeg kan faktisk slet ikke huske om vores skole var pyntet op med juletræer og sådan noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.