Det er vidst på tide at vi får et indlæg på bloggen, som ikke omhandler hjemmesiden, dens fremtid, layout eller noget andet i den stil. Der trænger til at komme et indlæg ind på bloggen,  som reelt handler om mit liv, og hvad jeg egentlig går og laver – så det gør der nu.

Noget af det der fylder rigtig meget i mit liv for tiden, er drømmen om at flytte i hus. Rene og jeg bor i en behagelig lejlighed, centralt i byen. Her er ok med plads. Huslejen er fair, placeringen taget i betragtning. Vi har det i det hele taget helt fint hér i vores lille lejlighed, men vi begge drømmer om at komme videre. Få noget der er helt vores eget.

For mig er drømmen helt sikkert at komme lidt væk fra alle andre, og bo i nærheden af noget skøn natur. Jeg har altid syntes godt om tanken om at bo på landet, uden naboerne kilet op af dig. Det lyder måske mærkeligt, men når jeg kommer hjem, og har taget mig af mennesker hele dagen – gjort mit aller yderste for at vise hver og en, den omsorg de har brug for (og fortjener!) – så har jeg simpelthen ikke overskud og energi til at skulle forholde mig til mine naboer. Jeg har mest af alt bare lyst til at være mig selv, og bare have dem jeg holder af omkring mig. Jeg KAN godt se fornuften, og fordelen i at have naboer og have et godt naboskab – og jeg siger heller ikke at vi skal bo et øde sted uden andre mennesker – for min skyld behøver det bare ikke at være i et villakvarter, eller en lejlighedsopgang jeg skal bo i resten af mine dage.

Jeg vil rigtig gerne bo et sted hvor jeg kan træde direkte ud af min dør, og nyde den danske natur. Helt utopisk set, ville jeg gerne bo op ad – eller endda i – en skov. Jeg syntes de danske skove er fantastiske. Lyden. Lugten. Farvernes skift i årstiden. Der er bare noget særligt over skove, som gør mig glad. Helt ideelt, kunne det være fedt at bo i nærheden af en af Danmarks største skovområder; Roldskov, men mindre kan også gøre det.

Rene og jeg har kigget på hus i omkring 1 år, dog kun seriøst i omkring 6 måneder. Jeg havde ikke forstillet mig, at der kunne være så forbandet mange op- og nedture i processen. Vi har været meget interesseret i 3 huse indtil videre, men det ene blev solgt for næsen af os, og de to andre viste sig at være i dårligere stand end først antaget, og prisen var desværre ikke derefter. Jeg havde slet ikke troet at det ville være så svært at finde netop det rette hus. Jeg er virkelig kommet dertil hvor jeg næsten håber vi finder en billig grund, med et lig af et hus på, som vi kan vælte og bygge et nyt i stedet – men selv dét er svært!

Nu må vi se hvordan det går. Det er snart forår, og det betyder en stigning i huse der bliver sat til salg. Måske kommer vores drømme hus/grund også til salg? Vi har heldigvis ikke travlt, men det er nu alligevel spændene.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(2) Comments

 1. Trine Kristensen says:

  Der er rigtig mange billige boliger, hvis man kommer lidt udenfor byen.

  Min mor boede en tid i Vester Hassing. Det er en utrolig hyggelig og rolig by, men den har trods sin lille størrelse 2 supermarkeder, et fysio fitness center, en fastfood, en bager. Der er masser af grøn natur rundt om og der går busser til og fra Aalborg hver time og det tager omtrent en halv times kørsel at nå Aalborg med bus. JEg mindes også at have set en del heste på nogle marker nær byen. Det er dog en del år siden nu, så nogle ting kan have forandres, men en hyggelig by.

  Der er en del huse i Vodskov der ligger op ad skoven Hammer Bakker. Vodskov er også indefor rimelig afstand af Aalborg, når man skal pendle til arbejde.

  Jeg kender det med roen og med at have naturen indefor rækkevidde. Jeg boede nogle år på Vejlen, hvilke er en stribe jord mellem Gjøl og Vadum der ligger ud til Limfjorden. Naturen derude var pragtfuld. Jeg skulle ikke planlægge at komme ud i godt vejr for så bare at se grå skyer trække sammen ligesom jeg havde fået alt gjort klart. Når man bor i lejlighed, bliver det kompliceret. Man skal have alt med op og ned for at hygge ude. Her kunne jeg bare gribe min kaffekop og bog og vandre direkte ud i solen og naturen fra min hoveddør. Jeg svander det helt vildt. Og jeg havde så meget jord til huset at naboens heste gik på græs om mit hus. Men dog vil jeg ikke foreslå Vejlen, området er i risiko for oversvømninger, når der er storme der har navne. Og der var man tvunget til at have bil, offentlig transport i det område er et helvede at få til at virke sammen med en normal arbejdsdag.

  Når jeg nævner offentlig transport er det ikke fordi jeg tænker I ikke vil have en bil alligevel. Men da vi boede på Vejlen blev den manglende offentlig transport et problem for vores social liv. Venner var tvunget til at overnatte, hvis ikke vi skulle transportere dem ind til byen i vores bil, hvilket vi gerne gjorde men det var alligevel mere bøvlet for vores venner. Så offentlig transport er alligevel en god ting at have i mente, når man kigger hus også hvis man tænker familie på sigt, hvor der måske er børn der senere i livet skal kunne komme på gymnasiet til tiden eller bare ind til sociale ting i Aalborg.

  1. Vi har også kigget ved Vester Hassing og Vodskov – faktisk kigger vi overalt i en radius af 30 min kørsel (i bil) fra Aalborg centrum… Men vi vil helst syd for fjorden. Jeg tænker Arden området ville være det mest attraktive for os… Men det kan jo være at det ændre sig.

   Og du har bare SÅ ret! Da jeg boede hjemme (efter min mor fandt en kæreste der gerne ville bo på landet), boede jeg jo også på landet, og udover den offentlige transport, så elskede jeg det! Det var fantastisk at man netop bare kunne gå ud og sætte sig med sin kaffe, sin aftensmad osv. og skulle vejret ikke helt arte sig, ja så kunne man bare rykke ind. Generelt vil jeg også bare kunne gå en tur i skoven, uden at skulle ud og køre…

   Og du kan helt ret i det med offentlig transport, men som det ser ud lige nu, så har hele min omgangskreds faktisk bil ^_^” Men derfor kan det være meget rart alligevel.

   Jeg glæder mig bare utrolig meget til de små goder ved at have sit eget: Egen vaskemaskine, have, drivhus, man kan hænge tøj ud på en tørresnor… Alt sådan noget småt noget, som alligevel betyder en del i ens hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.