2013 er langt om længe kommet og tiden går så hurtigt. Selvom nytårsfortsætterne ikke er min stærkeste side, har jeg stadig et projekt for 2013. Vi tager hele året utallige vidunderlige billeder, uanset om de er taget med vores smartphones eller kameraer – og hvad sker der? De fleste forbliver smukke fangede øjeblikke og erindringer, tabt i den enorme mængde på vores harddiske og memory cards. Jeg syntes, det er ærgerligt, at folk bliver mere og mere fremmede for de gode gamle trykte billeder, for jeg syntes nu altid, det er rart og sjovt at blade gennem fotoalbum med vores dagligdags minder ….

Der er så mange smukke billeder, man har taget igennem årerne, og det er nærmest umuligt at gøre noget med dem alle.

Gemme dem i en mappe på din computer, ned til USB eller disk er enkelt, men desværre kigger man ikke billederne igennem så ofte – selvom mange kan oploades til sin blog.

Således bør året 2013 være fyldt med en masse flotte billeder trykt, indrammet, limet og holdt i hænderne – på papiret forstås :)

Der er mange muligheder for, hvordan man kan dekorere ens hjem med billeder.

Fotocollage

Fyld en hel væg med fotos. Sammensæt en fotocollage fyldt med yndlingsbilleder og arranger dem efter tema, farve eller kronologisk. For en mere enkel og let type skal du kun udvælge et par fotografier, og indramme dem i en anden rammestørrelse til at hænge på væggen.

 

Scrapbooking

Scrapbooking er stadig en tendens, der fortsætter. Opret dit eget album til de ting der betyder noget for dig. Tag dig tid til at vælge de billeder du ønsker, og se om de er egnet til det valgte tema, og om de kan skabe den rette stemning.

Disse muligheder kan være meget tidskrævende, men heldigvis er der også andre alternativer.

Fotoramme

Har du mange billeder og føler at de fornyes ofte, kan du nemt overføre dine fotos til USB eller hukommelseskort for at indsætte dem i rammen og vise dem som et diasshow i en digital fotoramme.

 

Billeder på tryk

Vil du hellere have en blanding af digitale billeder på forskellige ting som kort, indbydelser, fotokrus eller en personlig fotokalender, kan du gøre brug af websteder, der specialiserer sig i fotoprint i enhver form. Med blot et enkelt klik, kan du få dine yndlingsbilleder fremkaldt til stort set alt. Måske var det endda en ide at lave en T-shirt med dit favoritmotiv eller motto, idet T-shirt trenden har været så stor i 2012, kunne man jo sagtens lave en sej T-shirt med tryk til at gøre sin gaderobe lidt mere personlig.

128

Alle disse personlige fototing kunne endvidere også bruges som den perfekte personlige gave, til dem du holder af.

Hvad vil du gøre med alle dine billeder taget i det forløbne år?

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(13) Comments

 1. Jeg er ret hooked på ideen om en ‘foto-væg’ – jeg synes nemlig også at det er rigtig ærgerligt at 100-vis (eller endda 1000-vis) af dejlige billeder bare ender i en mappe på computeren og aldrig rigtig bliver kigget igennem og nydt… :-)

 2. admin says:

  Nej min erfaring siger også mig, at over halvdelen af mine billeder falder i glemmerne. Hvor tit kigger man lige billederne igennem på computeren? Jeg er så nok ikke typen som har tålmodigheden til at lave en fotovæg, og det bedste alternativ for mig ville nok være at lave en scrapbook, eller en personlig kalender, eller noget i den dur ^_^

 3. Jeg kan informere om, at jeg gennem hvert år sortere mine billeder i måneds mapper, og når jeg så når december kigger jeg det hele igennem og udvælger en 400-500 billeder som så bliver sendt til fremkaldelse.

  Har mange fotoalbums fyldt med gode minder :) Elsker billeder!

 4. Jeg har planer om at få lavet en fotovæg med mine USA billeder (bare nogle af dem) – Det kræver bare at jeg finder nogle billige, pæne rammer og de to ting går åbenbart ikke hånd i hånd for mig for tiden. :S

 5. Det lyder da som en rigtig god idé :D jeg har virkelig altid været meget glad for at tage billeder og lave en masse sjovt til hjemmet med de billeder jeg nu har taget, det giver rigtig meget godt til hjemmet + gode minder og oplevelser blevet husket på en lidt anden måde <3

 6. admin says:

  Eeyorenyk, Nej jeg havde samme idé på et tidspunkt, men jeg kunne heller ikke finde nogle pæne rammer. Jeg vil gerne have sådan nogle der ser lidt gamle ud, og så i mange forskellige farver :D

  Stephanie, Jeg har bare slet ingen personlige billeder oppe lige i øjeblikket! De er indtil videre desværre end i gemmerne på eksterne harddiske osv. Egentlig ret dårligt. Men jeg vil til og igang med et eller andet! bare så hjemmet kan blive lidt mere personligt og hyggeligt :D

 7. Jeg har haft nogle lignende tanker ang. alle de billeder man få taget. Og på en eller anden måde føles det som om de enkelte billeder mister betydning, fordi de bliver glemt i virvar af de mange billeder man tager på hverdagsbasis.
  Måske handler det om at træffe et bevidst valg om at gøre noget ved det, ligesom du vil, og så give billederne deres betydning tilbage :)

 8. Jeg er nok også en af dem, der hovedsageligt gemmer mine billeder på computeren. Men i min familie har vi så også en tradition for foto-slideshows. Min far er meget glad for foto, og plejede altid tage mange billeder på vores ferier, og så sad vi alle sammen i teltet i en rundkreds om computeren med kiks og kaffe og så dagens billeder :)

  Jeg sortere alle mine billeder efter måneder og events, og tager dem ofte frem og kigger på dem – men tanken om at have “de få udvalgte” rigtigt gode billeder hængende på en væg eller sådan noget, er da fristende :)

  Derudover er jeg en ivrig scrap-booker der gemmer alt muligt fra foldere til biletter og avisudklip, og sætter det i mapper efter år, så det er let at bladre igennem og tage frem. Kan ske man skulle finde et sted, hvor der kunne ligge en fremme altid, så man kom til at bladre noget mere i dem? :)

 9. Jeg synes noget af det hyggeligste er at kigge de gamle fotoalbums igennem hjemme hos ens forældre! Man tager jo sjældent sin PC på skødet for at kigge sine albums igennem vel? Desværre!

 10. admin says:

  Jasmina, du har helt klart fat i noget! Det handler netop op om at give billederne deres sande værdi tilbage. Hjemme hos mig, har billeder næsten ingen værdi mere, for vi har ikke ét eneste billede hverken hængende på vægen eller stående fremme nogen steder. Det er lidt tomt og trist. Jeg har ellers mange dejlige billeder jeg gerne vil have op… Ja eller måske have lavet en fin scrapbook.

  Gulde, ej hvor er det hyggeligt at I har sådan en fin tradition i jeres familie! Det kunne vi også godt bruge hos mig. Men det har der faktisk aldrig rigtig været tradition for. Selvfølgelig har vi taget billeder igennem tiden – men jeg husker kun meget sjældent at vi har sat os ned og set dem sammen. Desværre er vi også mange i min familie der ender med at tage mange billeder af “landskabet” og det kan også være super flot… Men i virkeligheden er det jo ikke de billeder man vil trække frem og se igen og igen, medmindre de virkelig er ekseptionelle^^” Man vil se billeder med liv på! Billeder der fortæller en historie. Eller det er i hvert fald dem jeg helst finder frem igen (når det en sjælden gang sker ;) )

  Jeg syntes det er helt vildt at du har tålmodigheden til at scrap-book’e. Jeg vil helt vildt gerne lave en scrapbook med billeder, og billetter og mv. men jeg får det bare aldrig gjort ^^” … Det er lidt ærgerligt. Men nu er det altså på tide at jeg tager mig sammen! år 2013 bliver året hvor jeg samler mine billeder bedre, og nyder glæden af dem, i stedet for blot at gemme dem væk på min eksterne harddisk.

  Borjana, Of course! :D <3

  Ida / Fashionlab , Desværre er mine forældre skilt, hvilket har resulteret i at familiebillederne også er blevet delt. Dem min mor har ligger bare i en stor kasse, og er egentlig ikke blevet sorteret. Tror det er lidt det samme hos min far… Så ja, de er ikke så indbydende at finde frem og se! ^^”

  Høgh, XD for pokker da! Hvordan kunne jeg glemme at svare dig i første omgang?! Men søde du er jo også helt fantastisk. I min verden er du jo wonderwoman! Alt det jeg klager over jeg er dårlig til, kan du bare ;) Hehe! … Men du er også fantastisk til at tage billeder, det ville være synd hvis de blev gemt væk i en mørk kasse XD

 11. .. hvis jeg skulle fremkalde alle mine billeder, ville det ende helt galt. Tager jo tusinder!

  Og pjat! Du er lige så awesome, og lige så wonder-something.

 12. admin says:

  Hahaha da tror jeg gerne! Det lyder virkelig til at du tager mange billeder. Det er jeg faktisk ikke så god til. Men kunne godt tænke mig en telefon med godt kamera i, da det kunne være fedt at man kunne bruge den man har lige ved hånden ^_^” … Jeg har aldrig mit kamera med, og kameraet i min mobil sucks virkelig meget XD

  Simone
  Microcut.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.