Jeg har fundet på min egen version af en skinke-porrertærte. Da jeg har lavet den til min mor, Bøje, og jeg selv, krævede det at tærten var sund og med et lavt kalorie indhold (for min skyld), og desuden at den var forholdsvis god til folk med et lidt for højt kolesteroltal (for Bøjes skyld). Jeg kunne dog ikke helt undlade æg i retten, som jo ikke er for godt til folk med forhøjet kolesteroltal – men til gengæld har jeg puttet lidt mandel i, som skulle være rigtig godt til det formål (og selv om de indeholder meget fedt, er de stadig meget sunde, og så vidt jeg kan læse mig frem til, også kendt for at øge ens stofskifte).

Skinke-porrertærte

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Hovedret, tærte, frokost


Tærte til 4-5 personer. Ingredienslisten er inddelt i to grupperinger. Tærtebunden, og fyldet til tærten. Tærten er forholdsvis stor, og spiser man moderate mængder vil 4-5 personer kunne dele den. Opskriften indeholder ca. 187 kcal pr. 100 g.

Antal personer

4-5 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

1 time 45 minutter 1 time 45 minutter

Ingredienser

Tærtebunden

 • 173g fint revet gulerod
 • 50g fint blendet mandler (med skal)
 • 2 spsk olie (Heraf skal der bruges 0.5 tsk olie til at pensle fadet)
 • 2.5 – 3 dl rugmel
 • 1/4 tsk groft salt
 • 3.5 spsk vand
 • 1 æg
 • 1 spsk hvedemel (til udrulning)

Fyldet

 • 460g porrer
 • 224g champignon
 • 175g kogt skinke (mindre kan gøre det)
 • 200g hytteost (1.5 %)
 • 0.5 tsk groft salt
 • Peber efter behov
 • 2 æg
 • 1 spsk fraiche (5%)
 • 1.5 dl minimælk
 • 1.5 spsk hvedemel

Fremgangsmåde

 1. Pensl en tærteform (ca. 24 cm i diameter) med 0.5 spsk olie. Resten af olien hældes i en skål med den fint revne gulerod, de blendede mandeler, rugmel og salt. Bland ingredienserne godt, inden du samler dejen med æg og vand. Lad dejen hvile tildækket i 30 min. i køleskabet. 255
 2. Da dejen er meget klistret, grundet brugen af gulerod i stedet for fx. hvedemel, har jeg ikke fundet det muligt at rulle denne dej ud (men man kan gøre et forsøg). I stedet tog jeg tærtefadet, og placerede dejen i midten heraf. Herefter tog jeg ca. 1 spsk hvedemel i brug på hænderne, så de ikke klistrede for meget til dejen. Herefter trykkede jeg dejen flad i fadet, og formede dejen efter formen.
 3. Kom tærtebunden i en forvarm ovn, på 175 grader (varmluft). Bag den i 10-20 minutter (alt afhængig af tykkelsen). Når du tager den ud, skal den være blevet en smule fast og sprød i det. 256
 4. Rens og skyl porrerne. Skær dem i tynde ringe, og kog dem i 3-4 minutter i usaltet vand. Rør skinke, porrer, champignon, æg, mælk, hvedemel, salt, peber, fraiche og hytteost sammen. 257
 5. Fordel fyldet i tærteformen. 258
 6. Bag tærten ca. 45 min. ved 175 gr. på midterste ovnribbe til den er gennembagt og gylden. Servers med en god salat. Min bliver serveret i aften med en salat bestående af: Babyspinat, cherrytomater, avocado, snackpeber, og agurk. Velbekomme!

Husk at deltage i min give-away hvor du kan vinde et gavekort på 100 kr til fabfashion. Klik her for at deltage.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(1) Comment

 1. I haz altan !

  Og den er i fuld gang med at blive gjort sommer klar, så vi rigtig kan ultra hygge n__n

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.