Jeg er gået i gang med en blog challenge: 30 days blog challenge. Dagens emne er; “Nævn noget om den sidste film, du har set”. Den sidste film jeg har set er en gyser fra i år. Den hedder Mama. Filmen er baseret på kortfilmen, af samme navn, Mamá (fra år 2008). Kortfilmen er spansk. Desværre har jeg ikke set kortfilmen, da jeg simpelthen ikke har kunne finde den nogen steder – men den er lavet af samme instruktør, som den lange spillefilm er lavet af.

342

Filmen handler om to piger, som forsvinder. Efter mange år, dukker de op, i en forladt hytte i en skov. De er efterhånden blevet mere dyr end mennesker, og i særdeleshed den yngste har mistet evnen til at kommunikerer. Da de bliver fundet, bliver de bragt til en anstalt, hvor de bliver observeret, og man forsøger at hjælpe dem tilbaget til livet. De bliver genforenet med deres onkel, som aldrig opgav håbet, og hans kæreste. Men efterhånden som dagene går med den lille ny sammensatte “familie”, får de voksne en fornemmelse af, at det ikke kun er de to små piger de har budt velkommen i deres hjem.

343

Mama, er en spændene gyser. Den minder meget om en traditionel spansk gyser, og er knap så kliché som de fleste amerikanske gysere er. Det er dog tydeligt at filmen ikke som udgangspunkt er henvendt til det europæiske marked, men det amerikanske, når man når slutningen. Og det er faktisk ærgerligt, da filmen ellers er spændene, og ganske udmærket.

Alt i alt en OK film, med udmærket effekter – men ikke en fantastisk film.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.