Jeg bager desværre ikke rigtig om julen – faktisk bager jeg ikke rigtig generelt. Syntes ikke rigtig jeg har tiden til det. Og så har jeg ikke rigtig godt af alt det sukker, fedt mv… Men det er lidt ærgerligt; for jeg elsker faktisk at bage. Jeg syntes simpelthen, at det er så hyggeligt. Især op til jul.

For nogle år siden bagte jeg pebbernødder over flere gange. Nogen af dem blev rigtig gode – andre knap så gode. Jeg lavede dem lidt stærke. Nogen kunne lide det… Andre kunne ikke fordrage dem ^_^ Selv syntes jeg, at de var ret gode…

Men min yndlings julekage, er faktisk slet ikke pebbernødder (men næsten). Lige over dem, ligger nemlig honning hjerter! Jeg havde en veninde som altid havde dem med i skole i december måned – og nøj hvor var jeg misundelig XD

Selv har jeg aldrig prøvet at lave honninghjerter. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at prøve det, og jeg må også få taget mig sammen og få sat tid af, til det engang. Jeg fandt også en opskrift på Arla.dk, jeg vil prøve.

Ingredienser

 • 300 g brun farin
 • 300 g honning – evt. flydende akaciehonning
 • 250 g smør
 • 4 æg
 • 2 tsk stødt kanel
 • 2 tsk stødt nellike
 • 2 tsk stødt ingefær
 • 1 kg hvedemel
 • 2 tsk hjortetaksalt
 • overtrækschokolade

Fremgangsmåde

Smelt farin, honning og smør og lad massen afkøle. Hæld den evt. over i en skål, så går det hurtigere. Pisk de hele æg og krydderier i massen. Sigt mel med hjortetaksalt ned i massen og rør den godt sammen med en håndmixer. Stil dejen koldt i køleskabet i nogle timer. Rul dejen ud i ca. 1 cm tykkelse – stik ud med små og store hjerteforme og bag kagerne til de er gyldne. Afkøl kagerne og overtræk dem med chokolade. Pynt med glansbilleder.

Jeg er med i Decemberlegen, som du kan læse om her

 • Husk at deltage 1. advents give-awayen hér

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(7) Comments

 1. Sarah says:

  Hahaha åh ja min motter var nu god ved mig med de daglige december honninghjertet der! <3 ;)

  1. Marie says:

   Ja, hun var! XD Vi var alle misundelige!

   1. admin says:

    Hahaha! JA! Det var SÅ snyd! Og det var jo hver dag XD jamen altså! Det var hårdt for os to mox XD

  2. admin says:

   Hahaha! Nå du kunne godt gennemskue at det var dig, som blev omtalt? :D Hahaha! Jeg kan huske at du i det mindste delte engang i mellem ;) hihi!

 2. Åh elsker honning kager :D

  1. admin says:

   Ja de kan altså også bare være virkelig gode :D

 3. Går altid “bage-amok” i december. Jeg kan bare ikke lade vær, for alle efterspørge mine småkager, pebernødder, osv. XD

  Elsker også honning-hjerter, eller i det hele taget honning kager, MUMS!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.