At herske og dele

770Jeg har i dag god tid, og har derfor trodset mit forstuvet håndled, og givet mig tiden til at skrive et ordentlig indlæg – uanset hvor lang tid det ender med at tage mig!

Men det skal ikke handle om skader, håndled, eller tid for den sagsskyld. I dag skal det handle om, at herske og dele. Herske og dele i forbindelse med blogverdenen. Selv bruger jeg nok tiden mest med at herske og regerer over egen blog – meget lidt tid går nok med at sprede det gode budskab om andres blogge. Det er ikke fordi jeg er af den overbevisning, at min egen blog er mere værd en andre blogge på nettet, eller fordi jeg mener at jeg er i konkurrence med alle de andre fantastiske blogge, som gemmer sig derude i det store internet. Tvært imod. Det er ganske enkelt fordi jeg glemmer det. Glemmer at værdsætte at jeg faktisk har en stemme, og min mening rent faktisk tæller for nogen derude i verden. Jeg glemmer, at nogen andre end jeg, ville sætte pris på linket til den blog jeg selv værdsætter så højt!

Faktisk nyder jeg, at læse om andre blogge, på en tredjeparts blog. Det får mig altid til at tænke; “Her er en interessant blogger, som hviler så dybt i sig selv, at denne ingen ondt ser i at dele link til andre sider. En social person, med en masse godt i sig.”. Derefter er min tanke: “Hvorfor fanden er jeg ikke sådan en awesome person?!“. Det er lidt sørgeligt. For det er så nemt, at dele et lille link. Både for at vise at man værdsætter den pågældendes blog/indlæg, og for at dele noget man selv har fundet fantastisk.

Selv følger jeg flere bloggere, som ikke holder sig tilbage, med at dele ud af godterne, og hver gang misunder jeg dem for deres evne til at huske dele det de selv har fundet spændene og relevant. Gulde.dk skriver ofte indlæg omkring indlæg hun har fundet interessant, og hendes egne tanker om det pågældene indlæg. Faktisk er min blog endda fornylig blevet nævnt i den nye “serie” af indlæg hun har startet, som hedder “Good blogposts and my thoughts“. Genial idé – kan kun misunde at det ikke var mig selv der var så kreativ.

Desuden var Ilhja.dk, også stor inspiration til dette indlæg – og nok endda hende der fik mig til at slå øjnene op for, hvor genialt det er, at smide et lille link til blogs man finder inspirerende på den ene eller anden måde, for jeg har virkelig selv haft glæde af de links hun har smidt. Ilhja har nemlig brugt andre blogs, end hendes egen, som eksempler i hendes “serie” af indlæg, kaldet “Blogger 1.1“.

FrøkenFregne brugte også sit indlæg om hendes nr. 250 blogpost, på at hylde andre bloggere! Bloglove-indlæg er simpelthen nogen af de fedeste indlæg, for sommetider finder man blogs man ellers aldrig ville have klikket ind på.

Hver gang nogen sætter pris på noget jeg har skrevet, og endda giver sig tiden til at dele det med andre, bliver jeg altid utrolig rørt og glad. Derfor vil jeg også fremover prøve at huske at gøre det samme. Ja – det er reklame for en anden blog – men vi er i virkeligheden ikke konkurrenter… Vi i kompagnoner i et stort fællesskab!

Kender du andre bloggere, som er gode til at dele her på nettet, og ikke bare holder alle de gode links for sig selv?

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

4 thoughts on “At herske og dele

 1. Tjah, jeg reklamerer ikke vidt og bredt for andre. Men det er nu mest fordi dem jeg læser, snart er kendt af alle i forvejen. Og jeg ser ikke meningen med at dele links til blogs som mine læsere allerede kender, eller kan finde et andet sted på min blog. Jeg ville nok gøre det mere, hvis jeg fulgte en masse udenlandske interessante bloggere eller lign. :)

  1. Jeg kan sagtens følge dit udgangspunkt. Jeg ved heller ikke ligefrem, om jeg mener at man skal reklamerer vidt og bredt for andre bloggere – jeg mener nok nærmere at jeg værdsætter dem, som deler deres glæde og værdsætter når har læst et indlæg de fandt fantastisk eller gav dem lyst til at debattere emnet.

 2. Jeg vil give dig ret i at det at debattere emner som andre har taget op eller bare drage inspiration fra andre folks indlæg er en god måde at anbefale en blog på. Selvom det ikke er altid det som er meningen.

  Jeg kan se at du henviser til mig, (tak), hovedpointen for mig var at fremvise at man kan gøre det på mange forskellige måder og ingen er forkert. Hvilket er noget jeg godt kan lide at fremvise når jeg laver de indlæg.

  Jeg kender et par bogblogger som har lavet et par få indlæg omkring andre bogbloggere. Det har været rart for mig fordi i starten kendte jeg kun 3, hvor imod i dag er jeg sikker på at jeg harover 10 på min liste som jeg følger.

 3. Det er ikke noget jeg som sådan tænker så meget over.. Jeg gør det når det føles naturligt og når jeg synes.. Jeg elsker dog også når andre bloggere, nævner hvis de har fået inspirration fra en anden blogger eller har læst et fedt indlæg..

  Lækkert indlæg.. <3

  Knus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.