Kære lille Amalie Szigethy,

Du er ikke et brand. Du er ikke selvstændig. Du er ikke en musiker.
Du er et barn. Du er en belastning for samfundet. Du er afhængig af andres penge.

At du ikke vil nedværdige dig til at tage et job i Netto, er direkte pinligt. Du forventer at du kan undlade at betale skat, og licens – og samtidig vil du ikke arbejde, for dermed at have penge til at nedbringe din gæld til samfundet. Du lever som et barn, og er dybt afhængig af din familie, som både forsørger dig med kontanter, og mad – i en alder af 22 år. Hvis du fortsat ønsker at kalde dig selv “et brand”, skulle du overveje hvilket brand du er. Umiddelbart ville jeg smække en label på dig, med ordene kæmpe baby. Et fantastisk forbillede, for alle de små piger og drenge derude, som ikke kan løsrive sig fra mors skørter (Sarkasme kan forekomme).

Selvfølgelig er du ikke den eneste som handler så uansvarligt. Det skal du ikke have skyld for. Men at være så blank, at ligefrem skilte med den umoralske holdning du har til det at bidrage til det danske samfund, på TV, det er langt ud over min fatteevne.

Du vil gerne have gratis sygehushjælp, og et sikkerhedsnet under dig – men vil du selv bidrage til at dette er muligt? Nej.

Jeg kan kun være trist over, at der rent faktisk er nogen unge mennesker som ser op til dig. Du lever på “lånte” penge, og er slet ikke så ekstravagant, som du gerne vil give udtryk for at du er. At du kæmper for din drøm, kan jeg kun klappe dig for skulderen over; men kæmper du nu også for den drøm? Hvis man ikke engang er villig til at få et job som kasseassistent, for at gøre sin store livsdrøm mere realistisk, vil jeg ikke sige man kæmper for det.

Jeg ser frem til at høre fra dig om 10-20 år, når du vågner op med en kæmpe gæld, og ingen karrierer, eller uddannelse at falde tilbage på. Gemt af vejen som brugt undertøj. Jeg vil hjertens gerne høre, om denne vilde livsstil var det hele værd.

Mvh Simone Møller, som netop har set luksusfælden afsnit 7.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(10) Comments

 1. Hold da op…
  Jeg aner slet ikke hvad jeg skal sige til det afsnit.

  1. admin says:

   Det var skræmmende.

 2. Nå nå, altså jeg er 21 år, bor stadig hjemme og betaler ikke en rød reje for det – jeg er også ret afhængig af mine forældres økonomiske og praktiske hjælp, selvom jeg dog betaler de fleste ting selv, med min SU. :-D Men jeg betaler fx ikke forsikring og mobilregning selv.

  Men ja – hun er dybt uansvarlig!

  1. admin says:

   Det er jo også en anden situation. Du bor ikke i din egen lejlighed hvorefter du går ud og shopper dine penge op, for derefter at regne med at dine forældre forsørger dig?

   Mit problem er heller ikke så meget at hun opfører sig uansvarligt – mit “problem” er nærmere at hun ikke gider bidrage til samfundet ved at betale skat, og desuden som forbillede (desværre), for nogle unge piger og drenge, går ud og kommer med de udtalelser hun gør i det program.

   Jeg boede ikke gratis hos mine forældre da jeg blev over 18 år (men man kan vidst godt kalde det beløb jeg betalte for et symbolsk beløb) – om det er det rigtige eller forkerte at skulle, skal jeg ikke afgøre :) Vi er alle opvokset forskelligt, og jeg syntes, som du nok kan regne ud, at det er sundt at man får lov at stå lidt mere på egne ben når man bliver myndig – især hvis man proklamerer at man er selvstændig, voksen, og egenrådig…

   1. Jeg er helt enig med dig i hendes måde at opføre sig på. Det er ikke ok.

    Det var også mere til denne sætning: “Du lever som et barn, og er dybt afhængig af din familie, som både forsørger dig med kontanter, og mad – i en alder af 22 år.”
    For jeg lever også som et barn, og er også dybt afhængig af min familie, som både forsørger mig med kontanter og mad – i en alder af 21 år. :-)
    Så det var for at sige, at man altså godt kan være ansvarlig og voksen, selvom man er meget afhængig af sin familie – jeg føler ihvertfald, at jeg er både ansvarlig og voksen alligevel. :-) Og jeg har ingen intentioner om at flyve fra reden lige foreløbig, og mine forældre har ej heller intentioner om at opkræve husleje fra mig på nogen måde. :-)

    1. admin says:

     Jeg er rigtig glad for at mit indlæg ligger op til debat :D Men jeg syntes du tager det jeg skriver lidt ud af konteksten. Det her er jo ikke kun det faktum at hun får økonomisk hjælp af hendes forældre – min udtalelse er baseret på Amalies egne udtalelser i programmet, hvor hun proklamerer at hun er 100% selvstændig (økonomisk og på alle andre led), hvilket jo ikke er sandt hvis man får betalt sin husleje af sine forældre, fordi man bruger sine egne penge på tøj. At hun lever som et barn, er en hentydning til hendes manglende evne til at se koncekvenser ved egne handlinger, og tage ansvar herfor.

 3. AMEN!!!

  1. admin says:

   !! :D

 4. Det var skræmmende at høre. Men man kunne alligevel ikke skrue væk. Jeg kunne ikke andet end krumme tæer og håbe, HÅBE på at det var en udvidelse af spille-dum-på-tv rollen fra reality. At der faktisk sidder et klogere væsen inde bagved. Selvom det ville være mærkeligt at overføre det til andre programmer. .. og selvom jeg ikke er sikker på hvor sandsynligt det lille håb er. Måske er det (håb) også bare en aprils nar. ..

  1. admin says:

   Jamen jeg er fuldstændig enig.
   Man kan jo håbe at det bare er en rolle hun spiller – men jeg begynder næsten at tvivle. Det er jo næsten uintelligent i sig selv, at spille uintelligent. Hun tager i hvert fald ikke højde for hvilke konsekvenser det kan have for hende senere i livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.