Aftens film herhjemme var I Saw The Devil. En koreansk film fra år 2010. Jeg har længe gerne ville tage mig sammen til at se den – men er alligevel altid blevet skræmt lidt væk af beskrivelsen.

638

Den handler om en agent, hvis kone bliver brutalt myrdet af en serie morder – og så må agenten have sin hævn… Men han går for langt og mister kontrollen… Egentlig var den eneste grund til at jeg blev skræmt lidt væk, af handlingen, var, at jeg generelt ikke gider koreanske film som omhandler agenter, og strømere – fordi verdensbillede simpelthen ofte er så fjernt fra det jeg kender, til at jeg kan finde det den mindste smule realistisk.

640

Men denne her var god! Den var faktisk rigtig god. Byung-hun Lee som havde hovedrollen heri, klarede det helt fantastisk, og jeg blev virkelig grebet af hans skiftende sindsstemning. Hans balancegang mellem hævn, og sindssyge – genialt.

639

Men filmen ville aldrig være blevet til noget uden rivalen, som spilles af Min-sik Choi! En skuespiller som jeg har stiftet bekendtskab med, i en af mine yndlingsfilm – OldBoy. Oldboy er fra år 2003, og jeg så den for første gang i mediefag i gymnasiet. Jeg havde en fantastisk lærer, som også havde en interesse for asiatiske film, og da mit hovedfokus ofte lå på film produceret i Japan, så åbnede han helt nye horisonter for mig, da han præsenterede mig for de koreansk producerede film.

637

Trods Min-sik Choi fantastiske skuespil i endnu en film, kan denne ikke på nogen måde sammenlignes med film som Oldboy – men det er helt klart en film man bør give en chance! Den udfordre ens måde at tænke på, og udfordre ens sans for etik, og morale. Hævn bliver sat i et nyt perspektiv. Hvad er man rede til at ofre for at få sin hævn?

638

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.