Det havde ikke været muligt for os at bestille færgebilletter på forhånd, så da vi endelig nåede frem til færgeafgangen og så hvor mange mennesker der var, og hvor mange der stadig stod i kø, ja så blev vi mildest talt lidt bekymrede! Den øvrige del af turen var ellers gået så problemfrit som man næsten ikke turde drømme det kunne… Heldigvis! Kunne vi sagtens få billet ter – men kun de billigste var nu til rådighed. Det passede os nu engang perfekt.

Denne færgetur er noget anderledes end de sædvanlige de fleste danskere kender mellem Danmark og Norge. For det første er den noget længere. Intet mindre end 25 timer tager det at nå til endestationen, som er Naha på Okinawa (og hvor vi skal af). For det andet, har færgen omkring 7-8 stop undervejs! Den holder simpelthen ind ved div. Havne, og smider passagerer af, og samler nye op – som et andet tog.

image

image

Sove faciliteterne er også noget anderledes. I hvert fald hvis man bestiller de to billigste muligheder. Den ene mulighed er køjesenge, hvor man har mulighed for at rulle gardiner for ens soveområde. Den anden af de billigste muligheder (og altså den aller billigste – og den vi benyttede os af) er futonmadresser fordelt tæt op af hinanden over gulvet, med en høj skumpude pakket ind i læder (til pude??) og et tæppe. Interessant oplevelse – men så igen, vi har prøvet noget lignende da vi besteg Fuji-San.

Trods forholdene man var givet til at sove i, formåede Sarah at sove til klokken 11:20. Hun måtte virkelig have trængt til det! Kun de basale behov (som fx. Behovet for føde) så ud til at få hende op.

image

image

image

Fra udendørs området (hvor vi spise vores aftensmad) kunne man se smukke stjerner om aftenen og oceaner af vand, og fjerne øer om dagen. Flere af de øer vi sejlede forbi så næsten ubeboede ud, med de kæmpe mængder af grønt der var at finde på dem. Engang i mellem kunne man dog se et lille hus der imellem alle trækronerne.

image

image

Vi ankom ved vores værelse i Naha på Okinawa, omkring kl:20:00. Trods vi ikke rigtig har lavet det vilde i dag, er vi begge udmattede. Vi har her til aften bare lige hurtigt været ude og snuse til byen, og spise lidt aftensmad – og har så ellers fundet os tilrette på hotellet nu omkring 00:00, for at få ordnet nogle sysler, og så ellers få sovet.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.