Så blev det endelig tid til et blogindlæg! Jeg havde virkelig forventet at jeg ville få blogget helt vildt fra 1 november af, da jeg tænkte der ville ske en masse, jeg gerne ville skrive om herinde. Der er også sket en masse spændene! Jeg har bare ikke haft tid og overskud til at få skrevet om det, men nu – her 13 dage efter (doh!) – er det blevet tid til at få griflet lidt ned om… Overtagelsen af vores nye hus!

Jeps. Den 1 november 2019. Dagen hvor vi blev husejere! Egentlig havde vi fået nøglen af de tidligere husejere før, så vi kunne begynde at flytte vores kasser derud, men d. 1 november fik vi alle nøglerne, og så var det officielt vores lille gule gård. Vi flyttede de sidste ting samme dag, og overnattede for første gang i huset… Eller huset er måske så meget sagt. I staldbygningen er der en opvarmet ”gildesal”, og ovenpå gildesalen et værelse (med den fineste udsigt for øvrigt!), og det var hér vi sov – og stadig sover, da underetagen i huset først skulle males før det hele var “beboeligt”. Egentlig havde vi tænkt at der ikke skulle males i huset, men efter tidligere ejer var flyttet helt ud, og vi bedre kunne se vægge og lister, måtte vi erkende, at det nok ville være en god idé med en klat maling.

I lørdags rykkede min mor og Bøje så ind, og malede sammen med Rene, hele underetagen (jeg sov fra det hele, da jeg havde været i nattevagt)! Vi havde valgt at male væggene med en hel hvid nuance, hvor den før havde en let gullig undertone. Resultatet blev virkelig flot! Jeg havde ikke troet at forskellen ville være så markant, men det er den virkelig! Rummene er blevet så lyse og fine. Nogle af rummene skulle dog males to gange, og derudover skulle alle lister på underetagen også have en tur. Vi blev først færdige i går aftes, så det har holdt lidt hårdt til, men hold nu op hvor er det hele blevet flot. Nu er der kun nogle små maleprojekter tilbage på underetagen som fx håndtag, som vi kan tage i et stille og roligt tempo.

Nu hvor vi er blevet færdige med at male underetagen, kan vi begynde at flytte møbler ind, og indrette! Det har vi glædet os til, så vi kan tage selve huset lidt mere i brug, i stedet for primært at være i rummene i staldbygningen. Dog vil vi formentlig fortsat sove i rummet over gildesalen et godt stykke tid endnu, da det er en lidt større renovering der skal til på overetagen. Der skal skiftes vinduer, tages tapet ned, tages gulvtæpper af, lægges nye gulve, males, osv. Osv. Men hvem har også brug for et soveværelse? En luftmadras ovenpå en gildesal er da også meget fint ikke? Jeg vil forsøge at blive meget bedre til at få opdateret herinde med alle projekterne vi giver os i kast med. Jeg glæder mig jo også til at dele med omverden, hvordan huset stille og roligt bliver vores hus, og ikke bare et hus vi bor i.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(2) Comments

  1. Hvor ér det spændende – hvis alt spiller an, står jeg til at skulle byde på hus i løbet af næste uge.
    Puh, altså hvor er det voksent og forvirrende.. og fedt :D

    1. Ja vi er også bare glade for endelig at være kommet lige så stille i gang herhjemme – selvom man også bare glæder sig til at al planlægningsarbejdet er færdigt, så man for alvor kan blive færdige og flytte ind.

      EJ hvor spændene med jeres huskiggeri! Jeg krydser fingre for at alt flasker sig, og håber at I finder et lige så dejligt sted som os.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.