668Inspireret af en masse posts der har været på Twitter på det sidste, syntes jeg det er på tide at jeg tager fat i, det måske følsomme emne, haters. Jeg vil tage udgangspunkt i “haters” på blogs – og det er jo blot min ydmyge mening som kommer til udtryk i dette indlæg. Ingen faglig evidens ligger til grunde for noget af det jeg skriver.

Faktisk er min holdning til disse “haters”, at jeg faktisk ikke mener de eksistere, i så stort et omfang, som der nogen gange bliver givet udtryk for. Jeg har kun ganske få gange været udsat for ubehagelige beskeder, her på bloggen – og det ligger efterhånden mange år tilbage. Det har ikke været noget jeg har taget personligt, og hvis det ikke har været noget konstruktivt de har skrevet – ja så har jeg bare ignoreret det. Men jeg har aldrig slettet en ubehagelig kommentar på bloggen, og jeg kommer nok heller aldrig til det.

Jeg er af den holdning, at man som blogger, selv vælger at blive en “offentlig” person – og det medfølger altså også at man må tage imod det skyts der kommer. Hvis man vil være sikker på ikke at grimme kommentarer om ens livsstil, ens udseende eller problemer – ja så må man holde det langt væk fra ens offentlige blog. Jeg siger ikke at man skal finde sig i at blive kaldt diverse skældsord – jeg siger blot at det kan hænde, og det må man være forberedt på.

Jeg kan læse rundt omkring at nogen er meget plaget af disse haters – og gang på gang, ser jeg, hvad jeg vil kalde en fejlopfattelse af haters! Jeg syntes ikke man kan kalde en person, som blot har en anden holdning, end bloggeren selv, en hater! Slet ikke hvis kommentaren bliver holdt i et ordentlig toneleje, uden diverse skældsord. Man må som blogger være forberedt på, at det man skriver, kan blive taget til overvejelse af et andet menneske derude i verden – som måske bliver provokeret af det der bliver skrevet, fordi det strider imod dennes måde at se verden på – og derfor får lyst til at give sin mening, om tingene, til kende. Jeg syntes faktisk direkte det er respektløst at slette denne type kommentarer, blot fordi man måske ikke kan lide/eller er uenig i hvad der bliver skrevet.

En hater vil jeg derimod definerer som en person, som skriver irrelevante kommentarer til de enkelte indlæg. De tilfælde hvor man kan se at indlægget hverken er blevet læst, eller blevet forholdt sig til. Kommentarer som, “Din klamme ko“, og hvad værre kan være. Det er hvad jeg vil kalde en hater. En person som hverken forholder sig til indlægget, eller formår at holde den pæne tone. Men kommentarer som “Simone, jeg syntes virkelig du er uviden! Jeg fatter ikke du kan skrive sådan om haters, fordi…” – vil jeg definerer som en god læser på den anden side af skærmen, som orker at læse mit indlæg igennem og forholde sig til det.

Del:
Skrevet af Admin
Ejer af microcut.dk.