Hele mit liv har jeg stort set fået af vide af alle, at jeg er hysterisk dårlig til matematik. Jeg har fået det fortalt så mange gange, at jeg selv fortæller alle at jeg er historisk dårlig til matematik, og ikke engang gider prøve at regne noget ud, hvis jeg kan blive fri for det. Det er som om at folk syntes man er mere uintelligent hvis man ikke er god til matematik, og endnu værre er det, hvis man fremstår helt håbløs til det, som jeg åbenbart gør.

Derfor har jeg også gruet for den prøve jeg skal til i lægemiddelregning på fredag. At skulle støve alle matematikreglerne af, efter snart 5 år, uden at have brugt dem. Det er skræmmende. Meget skræmmende. Især fordi det har været dét fag, der var med til at jeg mistede lysten til at gå i skole. Noget jeg ellers faktisk elskede da jeg var lille.

Vi skal have undervisning i det på tirsdag, og i den forbindelse ville jeg have læst mine lektier til undervisningen i denne weekend. I går blev det desværre ikke til nogen læsning, og da jeg skulle give mig i kast med de 71 sider som ventede, fyldt med opgaver jeg skulle løse, her til morgen, tænkte jeg; det er håbløst for én som mig.

1159

 

Men nu har jeg så været i gang i nogle timer, og har i den forbindelse nået at læse 53 sider og løse de dertilhørende opgaver. Ved i hvad? Jeg har overhovedet ikke haft svært ved det! Nogen kan måske argumentere for at det nok ikke er jordens mest avancerede matematik, og det tror jeg heller ikke det er, men det er en sejr for mig! For det her beviser at jeg faktisk ikke er håbløs, som alle andre, og jeg selv har gjort mig til! Faktisk er jeg indtil videre kun stødt på én sølle opgave som jeg ikke har kunne løse.

Det er gået op for mig, at det jeg er dårlig til, er hovedregning. Mest fordi jeg bliver så nervøs når folk spørger mig om noget jeg skal regne ud. En slags traume måske? (overdrivelse fremmer forståelse). Det kunne ikke være mere ligegyldigt, for jeg ejer jo heldigvis en lommeregner, og så længe jeg kan finde ud af at løse ligninger, bruge formler, og opstille regnestykkerne korrekt, så skal resten nok falde på plads.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(1) Comment

  1. […] Jeg er helt ør i hovedet efter at have arbejdet med alle de tal. Det har faktisk været en rigtig succes oplevelse, så selv om det har krævet en del tid, så har det været en god oplevelse. Altså alt taget i […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.