Jeg har besluttet at dele opskriften på min hjemmelavede Lasagne. Denne opskrift er hverken skøn, eller synderlig imponerende at se på – og ej heller særlig autentisk eller tro imod sine italienske rødder – men den smager dejligt, de fleste kan lide den, og ganske lavpraktisk så er den super nem. Det er lidt min go-to ret, når jeg har mange aftenvagter i træk, da det er nemt at lave store portioner, så jeg har til flere dage. En bonus er selvfølgelig også at lasagnen sagtens kan fryses ned, til senere brug.
![](https://i0.wp.com/microcut.dk/wp-content/uploads/2018/04/lasagne01.png?resize=798%2C599&ssl=1)
Der er mange ting man kan gøre for at gøre denne opskrift ekstra lækker, som fx. hjemmelavede lasagneplader, putte ekstra god ost i Bechamelsovsen, osv. mulighederne er mange – men dette er min helt lavpraktiske og hverdagsorienterede version af lasagnen.
Antal personer
|
6 personer |
Forberedelsestid
|
Tilberedningstid
|
Total tid
|
40 Minutter |
45 Minutter |
1 Time 25 Minutter |
Ingredienser
Kødsovs
- 300-500g hakket oksefars (vælger man at bruge under 500g fars, kan man med fordel erstatte det man skære fra, med større mængder grøntsager)
- 2 auberginer
- 2 squash
- 2 forårsløg (kan undlades)
- 4-5 gulerødder
- 2 dåser hakkede tomater (400g)
- 1 tomatpuré (140g)
- 1-2 spsk oregano
- 2 okse bouillonterning (kan erstattes m. andre varianter efter smag)
Bechamelsovs
- 50g margarine/smør
- 7-8 spsk hvedemel
- 500 ml fløde (større del kan erstattes m. mælk hvis man ønsker at gøre den mere kalorielet)
- 500-600 ml mælk
- 300-400g ost efter smag (des ‘dårligere’ kvalitet, des mere skal man bruge for at få mere smag)
Resten af lasagnen
- 1 pakke lasagneplader
- Rasp
- 6 tsk smør
Fremgangsmåde
Kødsovs
- Hak forårsløg i helt fint (kan undlades hvis man ikke er til løg-smag. Jeg putter det ikke altid i – kun hvis jeg har lidt rester i køleskabet som skal bruges). Riv Squash, gulerødder (skal skrælles inden de rives), og aubergine på et rivejern, og put til side i en skål.
- Put lidt fedtstof i en gryde, og varm det op til medium varme. Tilføj forårsløg, og lad det stege i gryden under konstant omrøring i et halv minuts tid. Smuldre oksefarsen i gryden, og rør grundigt. Når det begynder at brune, tilføjes lidt salt og peber.
- Når al farsen i gryden er let brunet, tilføjes gulerødder, squash, og aubergine. Tilføj oregano efter smag. Bland grundigt. Lad blandingen stege i 5-10 minutter under jævnlig omrøring.
- Tilføj dåserne med hakkede tomater. Fyld efterfølgende dåserne halvt med vand (så du får resterne heri med), og hæld vandet i gryden. Tilføj tomatpuré, og 2 bouillonterninger (terningerne skal ikke være opløst i anden væske inden).
- Lad kødsovsen simre under låg, i mens du laver bechamelsovsen.
Bechamelsovs
- Smelt margarinen/smøren i en dyb gryde. Når fedtstoffet er smeltet, tages det af varmen. Tilføj mel 1 spsk af gangen, og rør det ud, som hvis du lavede en opbagt sovs. Konsistensen skal være en en tyk dej, som stadig kan røres rundt i med et piskeris.
- Hæld fløde i ‘dejen’, lidt efter lidt. Vær meget forsigtig, så det ikke klumper. Når al fløden er rørt ud i gryden, tilføjes mælken på samme måde. Når blandingen har konsistens som en alm. tykkelse sovs, sættes gryden tilbage over lav varme.
- Tilføj ost lidt efter lidt – der kræves konstant omrøring!. Når alt osten er smeltet (du kan tjekke dette ved at tage piskeriset op af sovsen – er der ingen ‘ostetråde’ som hænger ved, er alt osten udsmeltet i sovsen), tilføjes lidt salt og peber (og lidt muskatnød hvis man er pjattet med den slags)
Sammel lasagnen
- Tænd ovnen på 200grader varmluft.
- Find et stort fad frem (jeg har ikke nogen store fade, så jeg laver typisk to lasagner), og smør det med lidt fedtstof.
- Hæld et tyndt lag kødsovs i fadet, og dæk disse med lasagneplader. Hæld et lag bechamelsovs over lasagnepladerne. Gentag dette 2 gange mere. Det sidste lag er dermed bechamelsovs.
- Drys rasp over hele overfladen af lasagnen. Fodel 6 små klatter (eller hvad der nu passer til dit fad), over raspen.
- Sæt lasagnen midt i ovnen i ca. 45 minutter.
- Tag lasagnen ud, og lad den hvile i 10 minutter, før du serverer den.
Tilbehør + tips
- Jeg plejer at serverer en gulerodssaft til min lasagne; skrællede gulerødder som er revet på et rivejern, med citronsaft, og rosiner.
Related
Uhhh ser lækkert ud☺️
Hvilken plugin bruger du til at udgive opskrifter i?
Tak :)
Jeg bruger ikke noget plugin, fordi jeg blev træt af at de forskellige plugins ikke virkede ens på alle layouts ^^” … Så jeg har hardcoded et template jeg bruger når jeg smider opskrifter på min blog :)