Da jeg delte min opskrift på den lækreste protein koldskål, skrev jeg, at når jeg havde knækket koden til at lave nogle lækre protein kammerjunker, ja så ville jeg dele den herinde. Nu er det sket. Jeg har eksperimenteret lidt. Jeg ville gerne lave en opskrift med et lavt indhold af kulhydrater, et højt indhold af protein, og et modereret indhold af fedt.

De første protein kammerjunker jeg lavede, havde udelukkende mandelmel i sig. De blev ret fede (selvfølgelig sundt fedt – men stadig), og endte også ud med at blive meget bløde. Denne opskrift syntes jeg er langt mere balanceret, selvom den indeholder en smule flere kulhydrater grundet brugen af havregryn. De er stadig ikke lige så sprøde som kammerjunkerne vi kender fra supermarkedet, men let sprøde er de, og smagen passer skønt til koldskål.

Protein kammerjunker

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

let

Kategori

Dessert


Mit svar på en low carb, high fat/protein, kammerjunk. Lækker fyld til sommerens koldskåle. En portion indeholder samlet 441 kcal, bestående af 38,2g protein, 16,8g kulhydrat, 24,2g fedt.

Antal personer

2 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

10 Minutter 45 Minutter 55 Minutter

Ingredienser

  • 60g Æggehvider
  • 15g Hermesetas sukkererstatning (crunchy like sugar)
  • 40g Mandler
  • 15g Havregryn
  • 30g Whey100 proteinpulver med vaniljesmag

Fremgangsmåde

  1. Tænd for ovnen på 125 grader alm. luft.
  2. Pisk æggehviderne helt stive. Tilføj Hermesetas sukkererstatning lidt ad gangen. Sørg for at sukkererstatningen er pisket helt ud i æggehviderne.
  3. Læg evt. mandlerne i blød natten over så de kan smuttes – dette trin er ikke nødvendigt, da det stort set kun har betydning for kammerjunkernes farve.
  4. Hæld de hele mandler, havregryn, og proteinpulver op i en blender. Blend alt sammen til det har en melagtig konsistens.
  5. Vend melblandingen i æggehviderne.
  6. Med en teske placeres små klatter af “dejen” på en bagplade. Pres evt. klatterne lidt flade med en teske. Der bliver ca. 25-30 kammerjunker af opskriften.
  7. Bag kammerjunkerne i ovnen i 45 minutter. Tag dem ud, og lade dem køle helt af, på en rist inden de serveres i koldskålen.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.