Husker du, Largo?

Ja som overskriften foreskriver, husker i så Largo? Man skal jo nok have fulgt bloggen et stykke tid, for at kende historien bag ham – så lad mig opsummere hvordan vores veje mødtes.

352

Billede af Largo i Januar 2012 før han blev min. Det er tydeligvis en udsultet og usoigneret hest jeg mødte dengang i januar 2012.

I januar 2012 mødte jeg en hingst. Hans navn var Largo, og han var en forsømt stakkel, som var kommet ud til det sted, hvor min mor på daværende tidspunkt havde sin hest opstaldet. Jeg forelskede mig straks, i hans behagelige gemyt. Jeg skrev d. 04/01-2012:

Jeg er forelsket… I en hest ^^” … Haha. Der er simpelthen den sødeste hingst ude ved min mors opstalder. Han er 7 år, blind på det ene øje… Og skal slagtes :( Han er så sød. Jeg ville ønske jeg havde råd til at have ham opstaldet. Han er den mest kærlige, og hengivne hest jeg nogensinde har mødt. Han er overhovedet ikke selv opmærksom på at han er hingst. Årh… Jeg må finde på et eller andet. Hans liv SKAL reddes!

Allerede et par dage efter skrev jeg om ham igen her på bloggen. Jeg var ulykkelig, for pludselig kom virkeligheden nær. Der var nu sat en dato på, hvornår han skulle køres til slagteriet, og det gjorde ondt helt ind i hjertet. Hesten, som var så glad når jeg gik ind og striglede og nussede ham, og bare snusede opmærksom til mig, skulle dø.

Jeg er ret så ked af det lige nu :'( Har lige fået afvide at overstående hingstemand, formentlig bliver slagtet i næste uge. Ejer vil have over slagteprisen for ham – og det har jeg ikke råd til. Desuden har jeg på nuværende tidspunkt ikke råd til to opstaldede heste – og min mor og bøje har desværre hverken tiden eller muligheden for at have ham stående. Jeg er så ked af at han skal dø :'( Han er kun 7-8 år gammel. Han er den sødeste hest jeg nogensinde har mødt. Det blideste væsen i hele verden. Han fejler intet, og er simpelthen bare så rar og rolig. Han er født blind på det ene øje, men virker slet ikke påvirket heraf. Han kan nemt løfte alle 4 hove, og jeg kunne nemt stå og strigle ham inde i hans boks. Han er dejlig… Og nu er han her snart ikke mere :'(

Som også kan ses på billedet fra januar, så var Largo en hest som ikke var blevet passet ordentlig. Han var udsultet, usoigneret, og med enormt lange hove. Han var et større projekt, og på trods af hans udmærket stamtavle ikke mange penge værd.

Pludselig en aften ringede min stedfar til mig. “Skal du, jeg og Rebecca (min stedsøster), ikke byde slagteprisen for Largo?”. Mit hjerte hoppede voldsomt i mit bryst. Largo havde ikke kun formået at røre mit hjerte, men også deres. D. 29/01-2013, klokken 22:11, blev det bekræftet han nu var vores. Men jeg delte det først med jer på bloggen dagen efter, hvor jeg skrev:

Sidste store opdatering jeg gerne vil omkring er at jeg i går var med til at købe en ny hest ^^” Hehehe! Min stedsøster, Sted far og jeg købte i går hingsten (Se blogindlægget for at læse yderligere om ham: ‘Jeg er ret så ked af det lige nu :'(‘). Jeg er så lykkelig over at vi kunne redde hans liv :) … At vi senere har fundet ud af at han er ren Dansk varmblod med stamtavle, med Lobster som far, og ikke mindst Come Back II, som morfar, er kun en bonus. Vi gav 1500 kr hver for ham :) Nu skal han bare have et kærligt hjem, og et godt liv :’D Årh jeg vidste bare at han ville blive min!

Siden Largo blev min, har vi brugt det første år på at få ham fedet op, lært ham at blive trukket, lært ham at stå bundet, lært ham at få smed, osv. osv. Det er reelt først nu, jeg er gået i gang med træningen af ham.

090

Billede af Largo d. 13 september 2012. En hest, der straks viste mig mindst lige så meget kærlighed, som jeg viste ham. Fra starten af, følte jeg vi havde en connection.

025 026

Billeder af Largo fra December 2012. En glad hest, der hver dag nød at få lov at komme på fold. Se flere billeder fra samme dag her.

167

Billede af Largo fra Februar 2013. En afslappet hest, som pludselig forstod at vi passede på ham, og at han intet havde at frygte. Billeder fra samme dag kan ses her.

Men jeg skriver dette indlæg for at fortælle, at han rent faktisk nok skal blive til noget! Vi er gået i gang med en reel træningsprocess nu, og både han og jeg nyder det i fulde drag. På trods af at hans talent ikke ligger i springning, har jeg fundet ud af, at han virkelig elsker det.

354

353

355

Billede af min lækre hest, hvor han løsspringer for 3 gang nogensinde. Juli 2013. Pludselig har han fået lidt muskler, pæne hove, og ikke mindst fedt på kroppen!

Det er så dejligt at se så glad og arbejdsvillig hest. Jeg glæder mig super meget til at skulle arbejde mere intens med ham i næste uge, hvor jeg skal bo hvor han er opstaldet.

Written by

1.719   Posts

Ejer af microcut.dk.
View All Posts

13 thoughts on “Husker du, Largo?

  1. Ja det er fantastisk at der er sket så meget :D Jeg er simpelthen så glad for min lille putte…
   Og du skal da helt sikkert se dem begge næste gang du kommer :D Vi kan evt. ride en tur sammen ^_^

  1. Tusind tak! :D
   Jeg er bare SÅ glad for at han er blevet sådan en smuk, dejlig og ikke mindst glad hest. Han har en lys fremtid :D Det er jeg helt sikker på!

  1. Tusind tak!
   Ja, du har altid været så sød at tale godt om ham :)
   Jeg er så glad for at han er blevet sådan en glad, og tilfreds hest. Han skal nok få en god fremtid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.