Her til aften har jeg prøvet at gebærde mig ud i thailandsk cuisine – andebryst i rød karry. Faktisk var det jo netop den ret, som jeg forelskede mig sådan i, da jeg var i Berlin; men jeg har aldrig overvejet at jeg selv kunne prøve at lave den.

Jeg fandt opskriften på FoodFanatic.dk – og den var faktisk ret simpel. Men da jeg ikke havde alle ingredienserne, og derfor lavede retten en smule anderledes, poster jeg min egen version af retten. Men credits for en fantastisk ret går som sagt til FoodFanatic.

Andebryst i rød karry

Print Friendly, PDF & Email

Sværhedsgrad

Let

Kategori

Hovedret, asiatisk


Andebryst i rød karry, m. ris til 2 personer

Antal personer

2 personer

Forberedelsestid

Tilberedningstid

Total tid

30 minutter 30 minutter 1 time

Ingredienser

 • 2 andebryster
 • 2 tsk salt
 • 2 dåser kokosmælk
 • 2 gulerødder, skåret i tynde skiver
 • 1 håndfuld basilikum
 • 2 stk røde chilier
 • 5 tsk rød karrypasta
 • 2 tsk sukker
 • Ris i passende mængde

Fremgangsmåde

 1. Rids andebrysterne, og gnid i groft salt. Steg på skindsiden, på panden, til skindet er gyldent. Kom herefter kødet i ovnen i 15 minutter ved 160 grader. Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile et par minutter. Kødet skæres efter et par minutter i smalle skiver.
 2. Den ene, halve kokosmælk kommes i gryden, når dette når kogepunktet tilsættes karrypastaen, gulerødderne og den resterende kokosmælk. Yderligere karrypasta kan tilføjes, hvis retten ønskes stærkere.
 3. Efter et par minutters kogning tilsættes chilien, sukkeren og salten. Smag til og tilsæt mere salt og sukker hvis nødvendigt.
 4. Lad blandingen koge videre ved lav varme i omkring 3 til 4 minutter.
 5. Slut af, med at tilføje basilikummen, kort inden maden serveres.
 6. Jeg serverede retten med alm. hvide ris. Og så er der vidst bare at sige velbekomme! :D
Inspireret af Foodfanatic.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(7) Comments

 1. Hvor ser det lækkert ud, jeg ELSKER and!

  1. admin says:

   And er mit yndlings protein :D
   Og det blev heeelt vildt lækkert!

   1. Jeg bliver nok nød til at prøve at lave det en dag. Tak for opskrift!

    1. admin says:

     Det smagte også rigtig lækkert :D
     Hvis man vil lave en knap så traditionel, men lidt sundere ret, kan man putte cherrytomater i og bønner ^_^

     1. Op med sundheden, jeg vil have and :D

 2. Mmm det lyder faktisk rigtig lækkert.. ;)

  1. admin says:

   Det var også bare super lækkert :D
   Og vi har heldigvis masser af rester tilbage herhjemme ^_^”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.