1057

Nu kan jeg efterhånden godt mærke at vanviddet er ved at tage over. Jeg er allerede ved at få nerverne helt uden på tøjet, på trods af, at der er 4 dage til min eksamen. Det er bare så vigtigt for mig, at jeg består. Jeg er ikke så bekymret for den første time af eksamenen, hvor jeg skal gå rundt, og udføre sygeplejefagelige handlinger, i forbindelse med det kliniske arbejde – men jeg er bekymret for det 5 minutters oplæg jeg skal holde, og de 20 minutter hvor vi skal sidde og diskuterer teorien bag. Jeg er så bange for, at jeg bliver så nervøs, at jeg slet ikke kan formulerer mig ordentlig.

Torsdag skal bare overstås! Så venter min sommerferie på mig, med åbne arme! Desuden tror jeg at jeg trænger til at slappe lidt af, og ikke have sådan et konstant pres på mig. Har haft næseblod et par gange i løbet af den sidste uge. Tror mit blodtryk er ret højt, for det kommer sjovt nok når jeg tænker på/snakker om min eksamen…

Forhøjet blodtryk giver sjældent nogen symptomer, og de fleste får konstateret hypertoni (hypertension/forhøjet blodtryk) ved et rutine-blodtrykstjek hos lægen.

Meget højt blodtryk (diastolisk tryk over 120) kan vise sig ved:

– Hovedpine
– Næseblod
– Åndenød
– Hjertebanken

Lige for tiden oplever jeg alle overstående symptomer. Jeg har normalt et rigtig flot blodtryk (faktisk næsten på ideal blodtrykket). Men det kan da godt være at stress har en lille finger med i spillet. Jeg må hellere lige prøve at måle mit blodtryk i praktikken i morgen.

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

(1) Comment

  1. […] jeg skrev indlægget “begyndende sindssyge“, og modtog nedenstående kommentar, fra en veninde fra mit tidligere studie, til multimedie […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.