Det var noget af en titel, hva’? Kort kan man i hvert fald ikke kalde den. Men den er meget passende til dagens, meget åbne, emne i september challengen; “OMG!_____”. Som titlen foreskriver har jeg besluttet mig for at skrive en lille smule om Japan, som jeg vitterligt syntes er det bedste sted på jorden – I hvert fald i forhold til hvor jeg har rejst til indtil videre.

image

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Sarah og jeg i sommerferien rejste til Japan. Vi rejste lidt omkring på den lille måned vi var dernede, og nåede at se rigtig meget; Lige fra Shinjuku i Tokyo, til idylliske omgivelser i Narusawa village, videre til rigt dyreliv på Miyajima, til fredsbyen Hiroshima, med båd til Naha, for at ende ud ved noget af det sydligste af Japan – nemlig Ishigaki Island. Alt i alt en rejse man sent vil glemme!

Jeg vil derfor gerne dedikerer dette indlæg til at skrive lidt om, hvilke områder jeg syntes er et absolut must at se i Japan (fra de områder jeg indtil videre selv har nået at se). Jeg syntes selvfølgelig man skal se hele Japan hvis man har tiden til det, da min oplevelse af landet er, at det generelt er helt fantastisk og alsidigt.

IMG_3463.JPG

Vi tilbragte syv dage i Tokyo. Mindre kan altså ikke gøre det! I hvert fald ikke hvis man vil ud og se mange af byens spændene distrikter – for man kan simpelthen kun nå at se ét distrikt pr. dag, hvis man altså vil have det fulde udbytte af det. Har man kortere tid vil jeg dog anbefale at man besøger distrikterne; Shinjuku, Akihabara, og Ueno. Er man vild med at shoppe den nyeste mode, er man også nødt til at tage et smut forbi Shibuya, men ellers findes der også et par gode shoppingcentre i Akihabara, som ikke kun forhandler elektronik, men også tøj.

image

Det mest mindeværdige, fantastiske (og fuldstændig sindsygt hårde), Sarah og jeg gjorde, da vi besøgte Japan, var at bestige Mount Fuji! Hvis man er i nogenlunde fysisk form, og frisk på en sand udfordring, så syntes jeg bestemt at man skal give sig selv den gave, at se solopgangen fra Japans højeste bjerg! Det var fantastisk! Har man planer om at gøre dette, vil jeg afgjort anbefale at man bosætter sig i Narusawa Village, som ligger lige i nærheden af bjerget. Faktisk var dette område, det område i Japan jeg syntes allerbedst om! Her var helt fantastisk natur, og skulle jeg gøre noget om, så ville jeg gerne have tilbragt et par dage mere i området, til at udforske den smukke natur.

image

Vi tilbragte på vores rejse to-tre dage i Hiroshima. Det var en oplevelse som på mange måder gjorde stort indtryk på os. Ikke alene at få større kendskab til tragedien, men ligeledes at se hvordan byen er blomstret op til at blive en by, der kæmper for fred, fremfor hævn. Hiroshima er en smuk by, som vi er glad for at vi tog forbi – men et dage var for os et passende antal dage. Det var tids nok til at se museumerne og peace parken.

IMG_4160.JPG

Er man alligevel i Hiroshima, syntes jeg afgjort man skal tage en dagstur til Miyajima, som Sarah og jeg gjorde. Det er gratis at rejse med færgen dertil hvis man har et Japan Railpass, som jeg klart anbefaler man køber, hvis man har tænkt sig at rejse med tog gennem landet, som vi hovedsageligt gjorde.

Miyajima er en naturskøn ø! Planen var egentlig at vi ville have tilbragt flere dage der – men det endte af forskellige grunde ud med kun at blive en én dags tur – hvilket var meget passende! Stedet er smukt, og man kommer i nærkontakt med skønne dyr, men samtidig er det altså en meget turistpræget ø. Vil man opleve ø-liv skal man i stedet besøge Okinawa øerne.

image


Okinawa øerne, besøgte vi også. Dette var med blandede følelser. Generelt at sige om Okinawa øerne vs. hoved øen Honshü, er at maden bare er bedre på Okinawa øerne! Men ellers var vores oplevelse af øerne som sagt lidt blandede. Vi tilbragte nemlig et par dage i Naha, på selve øen kaldet Okinawa – og selv om vi da fik et par rigtig gode oplevelser, og fik købt noget smukt keramik i Pottery street, syntes vi ikke Naha, var noget specielt. Jeg vil faktisk ikke anbefale at man bruger Naha til andet end mellemlanding, inden man rejser videre til de mindre øer omkring Okinawa.

image

Ishigaki Island derimod er et besøg værd! Smuk bountyagtig natur, afslappet stemning, venlige mennesker, og ikke mindst god adgang til de omkringliggende øer; Det er på alle måder bare et skønt sted! Men man bør virkelig passe på solen i sommerperioden – den er kraftig som bare ind i helvede, og solcreme er noget man jævnligt skal få smurt på sig, så man ikke ender ud med at blive forbrændt som jeg gjorde!

Sarah og jeg tilbragte fem dage på Ishigaki, og kom desværre ikke ud og så alt det vi ville, da jeg blev syg. Men alligevel vil jeg også anbefale at man tager min. syv dage på øen, så man har mulighed for at rejse til de omkring liggende øer, og opleve dem!

Det var lige en lille kort gennemgang af de rejsedestinationer, som jeg besøgte da jeg rejste i Japan. Jeg har kun ét spørgsmål til dig. Hvad venter du på?! Kom dog afsted!

Om Skribenten

Ejer af microcut.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.